Koledzy, możecie mi wytłumaczyć jak ujawnia się u Was to dudnienie w zawieszeniu?
Octavia 3 - dudnienie zawieszenia
Zwiń
X
-
Do Kamil4, wymienili tylko tył, przecież dudnienie pochodzi z tyłu.
Do toomasz - dudnienie występuje na nierównościach, typu tory kolejowe, kocie łby, uskoki nawieżchni, słychać coś w stylu uderzenia o siebie twardymi platikami, po wymianie dudnienie ustało, spokój oby na zawsze.
Octavia Combi Style 1.8 TSI DSG - beż cappucino + amazing + sunset + pakiet chrom + srebrne relingi
Komentarz
-
-
Dzień dobry, jako że to mój pierwszy post na forum chciałem najpierw wszystkich przywitać
Od niedawna jestem właścicielem nowej Octavii MY2018. Na razie przejechałem 1100 km i problem z dudnieniem w moim egzemplarzu jest obecny i dość irytujący. Zawieszenie na poprzecznych nierównościach powoduje drgania kabiny, uszu nie zatyka ale jest głuchy nieprzyjemny dźwięk. Nie zauważyłem tego na jeździe testowej. Czy dalej zdarzają się egzemplarze cichsze i głośniejsze? Co na to ASO? Dodam że na razie jeżdżę na zimowych alufelgach 16", nie wiem co będzie jak zmienię w przyszłym tygodniu na letnie 17"...
Komentarz
-
-
Mi na zimowych 16 bardzo tłucze się zawieszenie z tyłu, głównie na poprzecznych nierównościach. Szczególnie to było słychać przy ujemnych temperaturach.Zamieszczone przez DonSimonDzień dobry, jako że to mój pierwszy post na forum chciałem najpierw wszystkich przywitać
Od niedawna jestem właścicielem nowej Octavii MY2018. Na razie przejechałem 1100 km i problem z dudnieniem w moim egzemplarzu jest obecny i dość irytujący. Zawieszenie na poprzecznych nierównościach powoduje drgania kabiny, uszu nie zatyka ale jest głuchy nieprzyjemny dźwięk. Nie zauważyłem tego na jeździe testowej. Czy dalej zdarzają się egzemplarze cichsze i głośniejsze? Co na to ASO? Dodam że na razie jeżdżę na zimowych alufelgach 16", nie wiem co będzie jak zmienię w przyszłym tygodniu na letnie 17"...
Po zmianie na letnie 17 zawieszenie pracuje dużo ciszej i lepiej zachowuje się na nierównościach.
W ogóle odnoszę subiektywne wrażenie, że moje auto jest zestrojone pod koła 17".
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Amorki tył wymienione, żadnej poprawy. Ktos probował wytłumic porzadnie całą kabine ?
i jakie to dało efekty ?
np. w ten sposób http://caraudio.basser.pl/pl/skoda/3...octavia-3.html
Komentarz
-
-
Daj znać jaki efekt poZamieszczone przez toomasz Zobacz wpisW Moim VW ASO potwierdziło usterkę i amorki z tyłu będą do wymiany na gwarancji.
Komentarz
-
-
Ale chyba skoro to był problem uznany za oficjalny to w aucie z 2018 nie powinien już występować?Zamieszczone przez luker Zobacz wpisjest informacja serwisowa odnośnie octavi 3 ze amortyzatory wyprodukowane od któregoś tam roku z indeksem jakimś powodują dudniienie miałem w swoim aucie i wymieniałem na gwarancj
Komentarz
-
-
Napisałem już o tym na forum, ale póki co nikt nie napisał. Spotkałeś się może z takim przypadkiem? Może ten model (1,4 TSI 140 KM) tak ma, ale zauważyłem u siebie zmianę (trochę chaotyczną) obrotów przy wciskaniu/puszczaniu sprzęgła zupełnie na luzie. Mam to od kilku dni. Przy wciskaniu sprzęgła potrafią na chwilę obroty skoczyć do ok. 1200 i same po sekundzie opadają. Dzisiaj mam zjawisko odwrotne - wciskając jest wszystko ok, ale kiedy puszczam sprzęgło to na chwilkę podskakują do ok 1200 obr. Ktoś tego doświadczał? Znalazłem bardzo podobną sytuację na elektrodzie i tam ASO wymieniło człowiekowi w tym samym modelu "pół samochodu" (pompę sprzęgła, czujnik położenia pedału sprzęgła, wysprzęglik i aktualizowano soft). Pytanie, czy to wszystko było potrzebne, to już nie wiem. Człowiek napisał, że po tym problem został całkowicie rozwiązany.
Komentarz
-
-
Przeglądałeś forum? Było z 50 albo i więcej razy.....Zamieszczone przez MariuszKoz Zobacz wpisNapisałem już o tym na forum, ale póki co nikt nie napisał. Spotkałeś się może z takim przypadkiem? Może ten model (1,4 TSI 140 KM) tak ma, ale zauważyłem u siebie zmianę (trochę chaotyczną) obrotów przy wciskaniu/puszczaniu sprzęgła zupełnie na luzie. Mam to od kilku dni. Przy wciskaniu sprzęgła potrafią na chwilę obroty skoczyć do ok. 1200 i same po sekundzie opadają. Dzisiaj mam zjawisko odwrotne - wciskając jest wszystko ok, ale kiedy puszczam sprzęgło to na chwilkę podskakują do ok 1200 obr. Ktoś tego doświadczał? Znalazłem bardzo podobną sytuację na elektrodzie i tam ASO wymieniło człowiekowi w tym samym modelu "pół samochodu" (pompę sprzęgła, czujnik położenia pedału sprzęgła, wysprzęglik i aktualizowano soft). Pytanie, czy to wszystko było potrzebne, to już nie wiem. Człowiek napisał, że po tym problem został całkowicie rozwiązany.
Komentarz
-
-
Hej,
jak do tej pory nie udało mi sie rozwiązać problemu hałasu. Po 5k kilometrów nic sie nie zmieniło, ASO twierdzi że dźwięk jest normalny i że "Skody tak mają".
Nie wiem czy widzieliście ale na zagranicznym forum również jest rozległy wątek na temat hałasu: https://www.briskoda.net/forums/topi...cabin/?page=55
Może jednak komuś udało się coś wskórać?
Komentarz
-
-
Odświeżę temat. Moja OIII 2015 kombi cały czas dudni (już nie mogę z tym wytrzymać ) nie wiem czy zmieniać amorki bo dużo osób pisało że pomogło. Z pytaniem czy ktoś wymieniał amorki tył na jakieś zamiennik sachs, bilstein, monroe lub inne. Bo jest istotne na jakie amorki tym co pomogło zmieniali - oryginały czy zamienniki
Komentarz
-
-
Oprócz dudnienia zawieszania na kazdej nierówności dochodzi:Zamieszczone przez majora Zobacz wpisOdświeżę temat. Moja OIII 2015 kombi cały czas dudni (już nie mogę z tym wytrzymać ) nie wiem czy zmieniać amorki bo dużo osób pisało że pomogło. Z pytaniem czy ktoś wymieniał amorki tył na jakieś zamiennik sachs, bilstein, monroe lub inne. Bo jest istotne na jakie amorki tym co pomogło zmieniali - oryginały czy zamienniki
- przelewajace sie paliwo w zbiorniku, dopiero poziom ponizej 1/2 zbiornika powoduje cisze pod siedzeniem tylnej ławki.
- hałas innych aut tak jakby szyby były uchylone.
Skoda chyba tak ma niestety.Ostatnio edytowany przez mez2008; 44701.
Komentarz
-
-
O tym przelewającym się paliwie już nie wspomnę i innych dźwiękach, to mojej żony astra H kombi wydaje mi się ma lepsze zawieszenie, twarde ale bez dziwnych dzwięków.Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
Oprócz dudnienia zawieszania na kazdej nierówności dochodzi:
- przelewajace sie paliwo w zbiorniku, dopiero poziom ponizej 1/2 zbiornika powoduje cisze pod siedzeniem tylnej ławki.
- hałas innych aut tak jakby szyby były uchylone.
Skoda chyba tak ma niestety.
Komentarz
-

Komentarz