Zapewne dobrze wiedzą o co chodzi, ale koszty, czas i zakres czynności do wykonania powoduje, że nikt nic z tym nie robi :lol:
Buczaca klimatyzacja
Zwiń
X
-
U mnie buczało i jęczało, zwłaszcza gdy temperatura na zewnątrz była bliska nastawionej na climatroniku. Pojechałem na przegląd klimatyzacji, dobili brakujące 100g czynnika (po 3 latach, czyli norma) i na razie cisza. Może ten układ jest bardzo wrażliwy na niewielki ubytek czynnika, co objawia się hałasem?
Komentarz
-
-
U żony w Fabii manualna klima czasami rzęzi klima spod deski rozdzielczej. Dźwięk przypomina cięcie drewna piłą tarczową (cichszy oczywiście). Podobny jak z linka na pierwszej stronie wątku. Co ciekawe - po przełączeniu na chłodzenie przedniej szyby - cisza. Klima świeżo nabita. Szczelna. Brak słyszalnych dźwięków z komory silnika (sprężarki).
Komentarz
-
-
U mnie dobijano czynnik 2x- bez rezultatu- buczy jak diabli. Serwisant coś wspominał, ze podejrzewa jakiś zawór- stanęło na tym kilka tyg temu, ze jak będzie cieplej, to mam zostawić samochód na 2 dni, to bedą grzebać. Wolałbym, żeby ktoś z centrali ich nakierunkował, niż mieliby grzebać w ciemno....O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Swoją drogą, to dla mnie niepojęte, aby po 2 latach obecności samochodu na rynku nie dało się jednoznacznie zdiagnozować problemu i umieszczać gdzieś takiej informacji w centralnym systemie Skody, aby każdy serwis maił gotowe rozwiązanie...
Jak dla mnie, to jest to wada fabryczna, która powinna podlegać akcji serwisowej, chyba że faktycznie problem występuje tylko u garstki osób, gdzie jedynie jakiś komponent całego systemu klimy ma wadę...O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Panowie, naciskajcie na ASO aby zrobili diagnozę całego układu. Ja w 3 roku użytkowania też miałem historię z buczącą klimą. Chcieli wcisnąć mi, że wszystko jest w porzo i tak ma być. Jak zauważyli, że nie odpuszczę zrobili dogłębną diagnostykę i okazało się iż w sprężarce nie ma oleju (sprężarka poszła do wymiany na gwarancji).Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Alf, rok temu robilem na Zakopianskiej, wymienili sprezarke, ale jak widac nie pomglo.
Teraz robie na Wielickiej (salon Mazdy), o wynikach dam znac, klime robie tam przy okazji wymiany przedniej szyby.
[ Dodano: Sro 13 Maj, 15 17:37 ]
No i niestety podczas jazd probnych problem z klima nie wystepowal :evil:
Ale mam przyjechac od razu jak sie powtorzyBlack magic
Komentarz
-
-
Ja mam w O2 ten sam problem, rocznik 2009, do tego roku, do początku maja problemu nie było. Po wymianie czynnika zaczło buczeć tak jak wszyscy opisują wcześnie na forum. Wniosek z tego taki, że problemy są w czynniku chłodzącym , usługę robiłem w pryw.zakładzie, pojadę do nich z reklamacją, wtedy napiszę czy coś się zmieniło.
Komentarz
-
Komentarz