Jeżdżę moją O3 14 miesięcy, ponad 30 kkm. Wyraźne wytarcie od pasa. Zapinam się zawsze prawą ręką (upada teoria "mańkutów"), a jako osoba wysoka (188cm) fotel mam wyraźnie odsunięty od kierownicy (upada kolejna teoria). Fotel mam podsunięty w górę tak, by od głowy do tapicerki pozostało te bezpieczne 10 cm - lubię widzieć to, co jest przed autem. Chwilę posiedziałem w aucie obserwując swoje zapinania i odpinania i sądzę, że w moim przypadku uzależnione to jest od wysokości mocowania pasa na słupku, a konkretniej - od wysokości tego mocowania ponad barkiem. W mojej ulubionej pozycji (pas niemal leży na barku) podczas zapinania pasa występuje jego szorowanie o plastik. Gdy przesunę mocowanie pasa na słupku o jedną lub dwie pozycje wyżej - już raczej nie. Ale mam wówczas wrażenie, że pas niebezpiecznie przysuwa się do szyi.
Moim zdaniem to bubel i jeśli wyżłobienie wyraźnie się powiększy - zamierzam to w przyszłości reklamować. Oby to była największa niedoróbka w tym aucie ...
Moim zdaniem to bubel i jeśli wyżłobienie wyraźnie się powiększy - zamierzam to w przyszłości reklamować. Oby to była największa niedoróbka w tym aucie ...
Komentarz