Co masz na myśli pisząc "przyjęli zgłoszenie"? Wymieniono Ci osłony na gwarancji? Kiedy to było?
Wada fabryczna Octavii 3?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez grzegorz_- Czy zachowujecie bezpieczną pozycję za kierownicą?
Ja bym zadał pytanie , poprawną czy mocno wygodną/dowolną/ 8)
Jednak odpowiedź jest trochę mało istotna ,bo ustawienia wysokości pasów i położenia fotela w max przód/tył powinny być przetestowane pod każdym kątem i nie powodować ocierania pasa i cięcia plastiku.
Dopuściłbym pewne znaki na obudowie mocowań pasów , przy osobach wyjątkowo niskich o krótkich kończynach lub 2metrowców o wielkim zamachu ramion, ale nie takie całkiem normalne rozmiary forumowiczów :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzegorz_I tu jest rozwiązanie, jednak nie tłumaczy to złej jakości materiału.
Problem leży w kształcie tego wycięcia, które jest za mało pociągnięte do góry.
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam w Golfie 6 miałem takie same osłony pasów (większość rzeczy jest z właśnie z tego pokolenia Golfa). Nie słyszałem też żeby użytkownicy Golfa mówili o takim problemie. Ja sam w O3 nie mam żadnego przetarcia, tylko wydaje mi się, że po prostu normalnie zapinam pasy a nie wyciągam go 1m przed siebie lewą ręką jakoś bez sensu. A może to też kwestia wzrostu mam 192cm.
Jednak nie rozumiem tego całego zamieszania o ten kawałek plastiku. On nie ma wpływu na nic oprócz walorów estetycznych. Robicie z tego problem jakby to było nie wiadomo co, hamulce albo ABS...
Problem to może być z silnikiem, turbo, skrzynią biegów itp. a nie z nic nie znaczącym kawałkiem plastiku!Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
-
sebkoch,
Zamieszczone przez sebkochA może to też kwestia wzrostu mam 192cm.
Zamieszczone przez sebkochpo prostu normalnie zapinam pasy a nie wyciągam go 1m przed siebie lewą ręką jakoś bez sensu
Nawet jak siedzę na fotelu, to pas dotyka do przedniej krawędzi słupka. Fotela do tyłu nie odsunę, bo kierownicę jeszcze mogę wyregulować, ale pedałów już nie.
Zamieszczone przez sebkochJednak nie rozumiem tego całego zamieszania o ten kawałek plastiku. On nie ma wpływu na nic oprócz walorów estetycznych. Robicie z tego problem jakby to było nie wiadomo co, hamulce albo ABS...
Problem to może być z silnikiem, turbo, skrzynią biegów itp. a nie z nic nie znaczącym kawałkiem plastiku!pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebkochZ tego co pamiętam w Golfie 6 miałem takie same osłony pasów (większość rzeczy jest z właśnie z tego pokolenia Golfa). Nie słyszałem też żeby użytkownicy Golfa mówili o takim problemie. Ja sam w O3 nie mam żadnego przetarcia, tylko wydaje mi się, że po prostu normalnie zapinam pasy a nie wyciągam go 1m przed siebie lewą ręką jakoś bez sensu. A może to też kwestia wzrostu mam 192cm.
Jednak nie rozumiem tego całego zamieszania o ten kawałek plastiku. On nie ma wpływu na nic oprócz walorów estetycznych. Robicie z tego problem jakby to było nie wiadomo co, hamulce albo ABS...
Problem to może być z silnikiem, turbo, skrzynią biegów itp. a nie z nic nie znaczącym kawałkiem plastiku!
Widziałeś zdjęcia od np. Ironik?
Czytałeś co stwierdza np. serwis Plichta Gdańsk a co odpowiada centrala?
I nie rozumiesz zamieszania?
Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Komentarz
-
-
Ja mam niecały 1,8m, siedzę blisko kierownicy i nic niczego nie dotyka i o nic nie ociera.
Też uważam, że co niektórzy muszą uprawiać jakieś cuda przy zapinaniu pasów, że tną ten plastik.
Dla ciekawości napiszę, że rozmawiałem ze znajomym, który ma Tourana z rocznika coś ok. 2004 i też ma ścięty słupek.
A zorientował się w momencie, gdy... zapinając pas ten zablokował się w już wyciętej szczelinie.
Także nie jest to żadna wina materiałowa ani "dziadzienie" uprawiane przez producentów tylko normalny objaw w momencie, gdy osłona ma zbyt małe wycięcie, a użytkownicy, żeby się zapiąć, wyciągają pas aż po szybę czołową.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Nie wiem, nie wnikałem w to, ale najwyraźniej też musi nadto manipulować pasem.
Zresztą pasy to jest rzecz która powinna być ustawiona indywidualnie dla każdego człowieka takiego który ma 1,5 metra w kapeluszu jak i 2 metrowego chłopa :P i nie może być tak że w pewnym ustawieniu coś trze o siebie i wycina plastik :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hipolitakażdy łapie ciągnie i wpina pas filozofii tu nie widzę
Zamieszczone przez Hipolitao ile pamiętam jest taka specjalna plastikowa czarna ramka w otworze skąd pas wychodził wokół szarego plastiku samej osłony słupka
Nie ma żadnych ramek, nakładek i nasadek.
Także, w OIII nie ma żadnych oszczędności na materiale, a jedynie wada projektowa tej części.
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 15 15:16 ]
Zamieszczone przez Hipolitanie może być tak że w pewnym ustawieniu coś trze o siebie i wycina plastik :shock:
W żadnej pozycji, przy swoim sposobie zapinania pasów, nie uzyskałem efektu ocierania się o ten plastik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Także, w OIII nie ma żadnych oszczędności na materiale, a jedynie wada projektowa tej części.
Komentarz
-
-
Dziwią mnie wypowiedzi niektórych, którzy nie chcą widzieć niedociągnięcia Skody, tylko winy szykają w "centymetrach" kierowców i o zgrozo, w nieumiejętnym zapinaniu pasa. Zupełnie nie do zaakceptowania jest dla mnie bagatelizowanie i pomniejszanie problemu, wszak to "tylko" estetyczny niuans, dla mnie byłaby to "aż" estetyczna niedoróbka.
Sebkoh miej na uwadze, że niektórzy kupują, za ciężko zarobione pieniądze, właśnie nowe auta, by móc się cieszyć każdym elementem auta i jego odpowiednim wykonaniem.
Idąc tym tropem, dbajmy tylko o mechaniczną, tudzież elektroniczną odsłonę naszych aut, nie kofiguryjmy pod względem wyposażenia, bo przecież radio, model felg, te wszystkie chromowane dodatki, itd. nijak się mają do eksploatacji, a zwłaszcza bezpieczeństwa...
Komentarz
-
Komentarz