Czy ktoś jeździ na oleju Shell http://www.kolegaberlin.pl/product-p...T-5W30-4L.html . Dobra cena i opinie.
Picie oleju
Zwiń
X
-
Kris86
Zamieszczone przez radzio69Czy ktoś jeździ na oleju Shell http://www.kolegaberlin.pl/product-p...T-5W30-4L.html . Dobra cena i opinie.
Komentarz
-
U mnie na Motulu 8100 X-Clean + ubyło dopiero po jakis 8tys od wymiany troche - jakas 1/3 bagnetu, a ze czekaly mnie trasy i gory, to dolalem kolo 200ml, by nie martwic sie w gorach.. Generalnie jest chyba lepiej niz na fabrycznym (castrol?), ale nadal szału nie ma... Chyba trzeba bedzie sie cieszyc jak 1L bedzie stykał miedzy przegladami
Himenek, z kompletem, w tym aucie, na niemieckiej 3pasmowce 190 to nie przegiecie, szczegolnie jak w nocy jest pusta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadobrodacz, ja miałem równo max na bagnecie i do pierwszej wymiany po dotarciu ( 3268 km) nic nie ubyło. Teraz mam 5200 km i od wymiany tez nic nie poszło.
u mnie na liczniku jest 21 tys. km i mam wskazane 1100km do wymiany oleju,
więc w moim przypadku obejdzie się bez dolewek.O3 1,8 TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoja miałem równo max na bagnecie i do pierwszej wymiany po dotarciu ( 3268 km) nic nie ubyło. Teraz mam 5200 km i od wymiany tez nic nie poszło
Na jaki olej zmieniłeś? LL czy stałe okresy wymiany? Jeżeli na stałe okresy to sam przestawiłeś sobie kompa żeby dobrze odliczał do następnej wymiany oleju?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpdj1978, 0,5l to niezły wynik, cos takiego spokojnie bym akceptował
Jaki olej lejesz tak z ciekawosci dokładniej, z Mobila?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brodaczZamieszczone przez ruwadobrodacz, ja miałem równo max na bagnecie i do pierwszej wymiany po dotarciu ( 3268 km) nic nie ubyło. Teraz mam 5200 km i od wymiany tez nic nie poszło.
u mnie na liczniku jest 21 tys. km i mam wskazane 1100km do wymiany oleju,
więc w moim przypadku obejdzie się bez dolewek.
Fabrycznego Castrola wylałem po 2 tyś...Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
-
Tak, zgodnie z normą VW LL.Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Himenekwiem , że 190 na niemieckich drogach jest ok, sam tam tyle latam, ale w Polsce wolę nie ryzykować :P
[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 12:22 ]
Zamieszczone przez krzyzakpbosniakGTX, LC?`Co masz na mysli, bo mam zacme dzis...
Tempomat na 160 juz szkodzi?! To ile tym autem trzeba jezdzic na dluuugiej trasie, 90? Mam wrazenie ze tylko to 200+ powoduje ze potem, do wymiany, olej juz nie jest az tak dobry i zaczyna szwankowac... Dlatego mysle nad olejem W40, zamiast standardowego 5W30, ale do tej pory nie znalazłem takowego, zgodneg z VW 507.00...
Komentarz
-
-
Hej
1.4 TSi CAXA (poprzednia) - ok 0.5 na 5kkm.
Obecna 1.8 CJSA - kompletny abstynent - co ciekawe książkowo oleju ma mieć 5.1 litra .. na przeglądzie weszło równe 5.
.... po tym jak zobaczyłem co się wylewało po 25kkm (przegląd wg wskazań komputera) zmieniłem typ przeglądów na stałe co rok albo co 10kkm."Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
Komentarz