Zamieszczone przez perfex
*Ceny przykładowe z oponeo.pl.
A dlaczego BFG - bo sprawdzone na Hyundaiu i30 mojej żony - nie było problemów z zaspami czy ubitym śniegiem.
Wiosną jest masakra na drogach - ugięcie felgi przy niskoprofilowych oponach to pikuś. Kiedyś wyważałem koła i przyjechała Alfa na naleśnikach 35% "bo się coś koła tłuką" - trzy felgi nie do wyważania, a do mocnego prostowania, jedna pęknięta - do wymiany. chyba nie zauważył czegoś
Stalową felgę - to wziąłby młotek i wyprostował.
Po pierwszym sezonie - liczba stalówek wymagających naprawy - 0 czyli jak dawniej
. Ja mam zawsze dwa komplety kół, bo nie zawsze mam czas aby stać w kolejkach do wymiany, a akurat pogoda się zmienia. Pół godziny i mam zmienione koła w domu, a wyważam w miarę potrzeby - także w trakcie sezonu, więc nie mam potrzeby wyważać ponownie.
Obłażące z lakieru aluminiowe felgi wcale nie wyglądają ładniej, a lakierowanie też kosztowało mnie o ile pamiętam coś ok. 150zł/szt. Drogi mamy, jakie mamy
Obłażące z lakieru aluminiowe felgi wcale nie wyglądają ładniej, a lakierowanie też kosztowało mnie o ile pamiętam coś ok. 150zł/szt. Drogi mamy, jakie mamy

Komentarz