Spokojnie ja właśnie założyłem 16' z ET 40 i szerokość felgi 7" i wygląda to dosyć dobrze bo koło wysunęło się na zewnątrz o 9mm w porównaniu do 17. Także spokojnie możesz brać z ET 42
Nie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)
6.5Jx16 ET46 dla opony 205/55 R16 (niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych)
5Q0601027A or 5Q0601027F
6Jx16 ET48 dla opony 205/55 R16 (dozwolone łańcuchy śniegowe)
5Q0601027H
rozumiem że większe et zapewnia bezpieczne użycie łańcuchów z tego względu żę nie będzie obciearać o zakola niż o amortyzatory wtedy et powinno być mniejsze?
fakt ze felga jest węższa ta z większym et.
zamówiłem i założyłem wczoraj klientowi flegi stalowe z allegro , chińskie . klient chciał więc nie dyskutowałem.
już nie raz widziałem takie felgi i w dalszym ciągu się to potwierdza , MASAKRA .
nie kupujcie tego gówna ..
Nie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)
6.5Jx16 ET46 dla opony 205/55 R16 (niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych)
5Q0601027A or 5Q0601027F
6Jx16 ET48 dla opony 205/55 R16 (dozwolone łańcuchy śniegowe)
5Q0601027H
rozumiem że większe et zapewnia bezpieczne użycie łańcuchów z tego względu żę nie będzie obciearać o zakola niż o amortyzatory wtedy et powinno być mniejsze?
fakt ze felga jest węższa ta z większym et.
Tu raczej nie tyle chodzi o ET, co o szerokość 6,5 vs 6.
Dziwię się ludziom kupującym taki chiński szajs.
Nie dość, że mogą być problemy związane z jakością (bezpieczeństwo!) to przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
to przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
popieram Cię , też staram się to ludziom czasami wytłumaczyć .
ale nie da się niestety , to samo się dzieje jak kupujecie np. opony w internecie żeby mieć 50 zł na komplecie taniej jak w wulkanizacji...
to przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
popieram Cię , też staram się to ludziom czasami wytłumaczyć .
ale nie da się niestety , to samo się dzieje jak kupujecie np. opony w internecie żeby mieć 50 zł na komplecie taniej jak w wulkanizacji...
Ale jeżeli dziś wulkanizator nie istnieje w internecie i tam też nie sprzedaje swoich produktów i usług to nie istnieje.
A nie prawda. Od dawna jeżdżę do warsztatu nieopodal, serwisuję, kupuję i wymieniam opony. Serwis nic nie sprzedaje w internecie a ma się bardzo dobrze.
Jeśli czymś nie podpadną dalej będę tam jeździł.
Cena za komplet dobrych opon z założeniem różni się od ceny z internetu zazwyczaj o kilkadziesiąt złotych (10-40). Często bywa w internecie drożej jeśli doliczyć dostawę i wymianę. W razie jakiegoś feleru łatwiej gdy jest jeden odpowiedzialny.
[ Dodano: Pon 11 Lis, 13 17:23 ]
Zamieszczone przez Prekompilator
Zamieszczone przez kylo76
Z przodu w 1,2tsi jest 288mm, 1,4 tsi 312mm, a dalej nie wiem, bo mnie nie interesowało (wymiary tarcz wg ASO).
1.4 ma 288 - podobnie jak 1.2, 1.8 ma 312.
Tył:
1.2, 1.4: 253,
1.8: 272
Zmierzyłem: 1,8 TSI ma z przodu 312mm.
Przy oryginalnej feldze alu Ilias jest ok 5mm luzu.
No i tyle się napisaliscie , a ja ostatecznie zimówki założyłem na te alumy które miałem z autem Stwierdziłem że 15" odpada bo wygląda słabo i jak mam wydać ponad 1000 zł na stalówki 16" i prawie 300 na oryginalne dekle to sobie trochę dołoże i będę miał na jakies fajne felgi na lato, a te skodowe zostaną na zimę
Ale oponki Continental TS850 cacy, całe życie jeździłem na Dębicach i po raz pierwszy po założeniu zimówek nie słyszę różnicy ... zobaczymy na sniegu
czy do kół "rozstawie śrub 5x112. PARAMETRY: 6,5Jx16H2, ET50, średnica otworu centrującego 57mm" dam rade założyć łańcuchy jak kiedyś się zdarzy taka potrzeba?
- uwzględniając wszystkie powyższe zagadnienia "obcieranie zakola, amortyzatorów, szczęk hamulcowych przy użyciu łańcuchów"
czy do kół "rozstawie śrub 5x112. PARAMETRY: 6,5Jx16H2, ET50, średnica otworu centrującego 57mm" dam rade założyć łańcuchy jak kiedyś się zdarzy taka potrzeba?
- uwzględniając wszystkie powyższe zagadnienia "obcieranie zakola, amortyzatorów, szczęk hamulcowych przy użyciu łańcuchów"
bez stresu
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Witam wszystkich
Przeczytałem cały wątek i nie do końca w sumie znalazłem odpowiedź, więc pozwolę sobie zapytać.
Czy felga stalowa ET42 będzie ok (miałem takie w Passacie B6 i chciałem przełożyć do OCIII Kombi)?
Komentarz