Nie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)
6.5Jx16 ET46 dla opony 205/55 R16 (niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych)
5Q0601027A or 5Q0601027F
6Jx16 ET48 dla opony 205/55 R16 (dozwolone łańcuchy śniegowe)
5Q0601027H
rozumiem że większe et zapewnia bezpieczne użycie łańcuchów z tego względu żę nie będzie obciearać o zakola niż o amortyzatory wtedy et powinno być mniejsze?
fakt ze felga jest węższa ta z większym et.
Może ktoś sprawdził czy prawdą jest jakoby
6.5Jx16 [b]ET46 dla opony 205/55 R16 niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych ?
Mam taką 1 felge i chciałem dokupić 3 ale z tymi łańcuchami to dyskwalifikacja...
Może ktoś się orientuje jaka maksymalnie felga wejdzie do O3 żeby nic nie wystawiło i nic nie opierało?
Seryjnie RS wyjeżdża na 18x7,5 et 51. Chciałbym serię zostawić na zime a na lato kupić coś innego tylko nie wiem co t max wejdzie...
Z tego co wyczytałem to ktoś dał 7" z et 40 czyli felga wystaje o ok 5mm więcej niż ori 18" ale czy da radę cos jeszcze innego tam u pakować np 8 z et 40?
Z tego co wyczytałem to ktoś dał 7" z et 40 czyli felga wystaje o ok 5mm więcej niż ori 18" ale czy da radę cos jeszcze innego tam u pakować np 8 z et 40?
no czym et zmniejszasz to felga idzie na zewnątrz.
według alcara :8,5/19 et35
8,5/18 et35
to można wsadzić , ale jak właściwości jezdne i wygląd to raczej dopiero na żywo można ocenić. mam 19 w zakładzie tylko nie pamiętam parametrów..
Zamieszczone przez marlej108
Panowie, krotkie pytanie - czy dobrze mysle, ze felgi pasujace do O2 czy Golfa 5/6/7 pasuja do O3 i odwrotnie - felgi z O3 pasuja do ww. aut?
tak panie... . z tym że 15 mogą nie wejść do O3 z 1,8 ; 2,0 tsi/tdi
Koledzy, a ja mam takie pytanie jak wygląda sprawa czujników ciśnienia powietrza przy zmianie kół? Trzeba coś przekładać? Czy one działają na podstawie ABS? czy są montowane do każdego koła i przy nowych kołach trzeba je dokupić?
Ocelové disky KFZ od společnosti Alcar Stahlrad se často používají jako sériová výbava automobilů. Tento model disku má šířku 6J s průměrem 16". Disk je zhotoven s 5 otvory pro upevňovací šrouby, kde celkový průměr roztečné kružnice je 112 milimetrů. Velikost středového otvoru je 57 milimetrů. Hloubka uložení kola v po
można zamówić z dostawą do wybranego sklepu w Czechach i odebrać za darmo.
Po przeliczeniu wychodzi jakieś 560zł, sporo taniej niż u nas.
lockin - chodzi Ci o producenta, czy rozmiar tych opon ? :lol: Jeżeli o producenta - jest już temat o oponach na zimę i na lato. A jeżeli o rozmiar - w treści aukcji jest wszystko podane. Możesz kupić dowolne opony o rozmiarze od 175/.../16 do 205/.../16 (środkowy parametr dobierz tak, aby nie obcierała Ci opona o nadkole).
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Panowie znalazłem taką ofertę >>> TUTAJ <<< na stalówki na zimę do mojej O3, jakie opony powinienem do tego dokupić ?
Jakiego producenta są te felgi? Oryginalne to nie znaczy te z logo skoda,audi,vw. Nie ma mowy w ogłoszeniu marce. Na zdjęciach brak loga producenta.
Też szukam nowych felg i opon na zime. Pełno szajsu z blędnymi opisami.
Nie chcę tworzyć nowego tematu, dlatego piszę tutaj.
Czy felgi aluminiowe 15" , szerokość 7", ET 35 podejdą do Octavii kombi??
Aktualnie mam stalowe 15" z ET 43, na których auto wygląda masakrycznie, jako że to służbówka, nie chcę pakować się w większe rozmiary, ale chciałem choć trochę poprawić wygląd auta. Znalazłem fajny komplet felg o parametrach jak powyżej, tyle tylko, że nie wiem czy nie będzie problemu z obcieraniem itp..
Z góry dzięki za pomoc
....:::: Paweł ::::....
Touran 2.0 TDI & Octavia 1.6 TDI
Czy felgi aluminiowe 15" , szerokość 7", ET 35 podejdą do Octavii kombi??
Jak szukałem felg alu do siebie to przy 7" ET 38 było z ABE (montaż bez przeróbek ale już tylko dla konkretnych szerokości opon) wejdź na stronę alcar.pl tam masz super konfigurator i dużo przydatnych informacji o doborze felg.
Witam w zasadzie to moj pierwszy post na forum, niedlugo bo za jakis tydzien odbieram O3 Active Amazing , blue race i mam male pytanko czy alumki 17x7,5 ET35 wkomponuja sie do O3 i czy takie kapcie beda mialy zly wplyw na 1.2 TSI 105 KM.
Komentarz