Sebastian75, A co kolega myśli w Jaśle robić i kiedy ? :szeroki_usmiech
RS TSI - spalanie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez marek106W miescie dramat. Ogólnie auto pali ok jak sie jezdzi płynnie. Jak się chce korzystać choćby nawet z samej elastyczności z dolnych obrotów to żre paliow. Nigdy by mi średnia nie wyszła nawet 10 litrów. 11 to minimum.
Komentarz
-
-
Dig Dug,
Mam teściów w okolicy
[ Dodano: Czw 11 Wrz, 14 05:44 ]
Zamieszczone przez krzyzakpSkoro min 95, to conajmniej 95 - mozesz lac 95, a mozesz wiecej... Silniki nie maja raczej problemow z wieksza iloscia oktanow, co najwyzej nie wykorzystuja do konca potencjału paliwa... Co innego w druga strone.
Jakoś nie przeczytałem dokładnie - na początku zobaczyłem 95 i ... tak zostało. A wczoraj dokładniej sprawdziłem - i to SUper unleaded zwróciło moją uwagę - bo to oznacza, że trzeba lać lepsze apliwko, np. V-powera.
Zadzwoniłem do salonu, do serwisu i ... mi potwierdzili, że "najlepiej V-powe". I coś w tym jest - auto pali kilkanaście procent mniej, przy cenie paliwa o 7% większej, do tego bardziej dbamy o silnik.
Jak wypalę 95, zatankuję 100tkę
Komentarz
-
-
Dodam że przy TSI po programie zaleca się głównie 98 więc w serii również nie zaszkodzisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Sebastian75, z nazwa "Super unlead" - pojedz sobie na dowolna stacje np. w niemczech i tam zobaczysz ze wszystkie benzyny sa "Super" Wlacznie z Super E10 - zawierajaca do 10% bioetanolu (w normalnym przepis pozwala na max 5%).
Tak wiec tłumaczenie po nazwie ze zalecaja lac wiecej niz 95 jest mocno naciagane..
Co innego to co pisze piramida, ze po chipie zalecaja 98.. Ale to juz nie fabryka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez marek106W miescie dramat. Ogólnie auto pali ok jak sie jezdzi płynnie. Jak się chce korzystać choćby nawet z samej elastyczności z dolnych obrotów to żre paliow. Nigdy by mi średnia nie wyszła nawet 10 litrów. 11 to minimum.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phpionZamieszczone przez greg505Zamieszczone przez marek106W miescie dramat. Ogólnie auto pali ok jak sie jezdzi płynnie. Jak się chce korzystać choćby nawet z samej elastyczności z dolnych obrotów to żre paliow. Nigdy by mi średnia nie wyszła nawet 10 litrów. 11 to minimum.
Ponizej 10l schodze jezdzac wieczorowa pora, ale miejska jazda tego sie nie da nazwacBlack magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek106a jakieś info czy po Compsporcie jak sie spalanie zmienia? Bo chyba jednak wjedzie tsi u mnie, raz się żyje.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Wg testu Autocentrum.pl RS TSI DSG pali /tryb ECO/ przy prędkościach /wg Driftbox/ 90 km/h: 5.3l, 140 km/h 8.6l przy czym DSG ma wydłużone przełożenia w stosunku do manuala.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bolo81Zamieszczone przez marek106A te 9,3 to jak jazda? Jest tam miejsce grubsze sprinty od czasu do czasu?
Komentarz
-
-
A ile Wam tak pali jak jedziecie non stop 180, oczywiscie zwalniajac jak ktos blokuje lewy pas?
To jest 11, czy bardziej 12-13?
W poniedzialek musze podjac decyzje i mysle. Program w Composporice w diesli juz mozna robic na 220 koni,wiec tez juz bedzie znosnie. Ale odetkany wydech plus box w tsi to 300,wiec bez porowniania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek106A ile Wam tak pali jak jedziecie non stop 180, oczywiscie zwalniajac jak ktos blokuje lewy pas?
To jest 11, czy bardziej 12-13?
W poniedzialek musze podjac decyzje i mysle. Program w Composporice w diesli juz mozna robic na 220 koni,wiec tez juz bedzie znosnie. Ale odetkany wydech plus box w tsi to 300,wiec bez porowniania.
Komentarz
-
Komentarz