1.8 TSI 4x4 liftback DSG czy 2.0 TDI DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paddington
    Classic
    • 2015
    • 35

Zamieszczone przez jerol
    Porownanie przyspieszenia przy 60 czy 80km/h przy skrzyni dsg w tsi wobec diesla z manualem to nonsens
    Jeszcze raz pytanie dotyczyło: 1.8 TSI 4x4 DSG (180KM) i 2.0 TDI DSG (150 KM).

[ Dodano: Czw 05 Mar, 15 09:41 ]
    Zamieszczone przez ketivv
    3 razy dziennie po 6 km, spokojna jazda i tak przez 2 miesiące
    to około 1000-1200 km przebiegu bez możliwości wypalenia sadzy w DPF-ie

A czy znane są wam przypadki (tylko wiarygodne relacje) zapchania DPF w obecnych QIII TDI ? Jeżeli takie były to jak szybko, po jakim przebiegu do tego doszło i w jakich warunkach ?

Komentarz

• leho80
      Classic
      • 2008
      • 8

Rok z Bagien,
      Witam
      Widzę że jesteś użytkownikiem takiej octavii do jakiej się przymierzam. Mam kilka pytań: jak wygląda rzeczywiste spalanie, czy masz może "drive set up" jeśli tak to jak się sprawuje? masz może jakieś uwagi co warto sobie dobrać z wyposażenia a z czego zrezygnować? czy masz pakiet na bezdroża? i ogólnie uwagi spostrzeżenia i czy polecasz ten wariant?
      Dzięki

Komentarz

• Rok z Bagien
        L&K
        • 2010
        • 1172

Zamieszczone przez leho80
        Rok z Bagien,
        Witam
        Widzę że jesteś użytkownikiem takiej octavii do jakiej się przymierzam. Mam kilka pytań: jak wygląda rzeczywiste spalanie, czy masz może "drive set up" jeśli tak to jak się sprawuje? masz może jakieś uwagi co warto sobie dobrać z wyposażenia a z czego zrezygnować? czy masz pakiet na bezdroża? i ogólnie uwagi spostrzeżenia i czy polecasz ten wariant?
        Dzięki
        1. spalanie: to co mam w stopce (dawno nieaktualizowane) się nadal sprawdza. W jeździe mieszanej 17 km do centrum i z powrotem, wychodzi około 9 l. W mieście (dużym mieście) ok. 11 l, trasa drogi krajowe do 8l (7,5-7,7l)
        2. mam drive set up - zbędny gadżet, pobawiłem się na początku i jeżdżę na normal,
        3. kwestia wyposażenia, to rzecz indywidualna, z dodatkowych rzeczy przydaje się automatyczna zmiana świateł długie/krótkie, automatyczne wycieraczki, tempomat, czujni parkowanie i parę innych, reszta to duperele,
        4. nie mam pakietu na bezdroża, ale mój kolega ma identyczny model z pakietem i narzeka, urwał już jakiś plastik, różnica jest b. mała do serii w wysokości zawieszenia,
        5. czy polecam? wolałbym coś innego, wyżej zawieszonego, ale w tych pieniądzach ok. 100 kPLN, nadal nie widzę alternatywy (przejechałem się kawałek RS-em TSI i bym się nie zamienił),

Jak coś to pytaj na priv, pzdr

Komentarz

• jerol
          Ambiente
          • 2014
          • 188

Wszystko co rok napisal + podgrzewana przednia szybe bym dolozyl.

Komentarz

• leho80
            Classic
            • 2008
            • 8

Dzięki

Komentarz

• lubek24
              Rider
              • 2013
              • 597
              • Octavia III (5E3)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

webasto i kamerę cofania must have
              O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• leho80
                Classic
                • 2008
                • 8

Fajne zabawki ale z nimi cena zaczyna robić się kosmiczna i jest bliska cenie Superba III (tylko ten czas oczekiwania na niego ok 6-7miesięcy jest odpychający)

Komentarz

• krzyzakp
                  L&K
                  • 2013
                  • 1016
                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

leho80, co do dodatkow to okresl sobie do czego ma byc auto...
                  Ja np. nie dorzuciłbym az tyle do asystenta swiatel, wolalem lane assist.. A jak mozesz wyczytac na forum - majc LA mozna wlaczyc kabelkiem asystent swiatel Bo kamerke juz masz najwyzsza na pokladzie.

Do tego reszta - zalezy co ma byc.. Jeden Ci powie ze tylko ACC a inny ze zwykly tempomat (w tym ja!).. Drive setup - czasem sie przydaje, na codzien jezdze na custom (wszystko poza swiatlamie domyslnie), ale zdarza sie smigac na Sport albo czasrem na eco - jak i tak chce jechac spokojnie i oszczednie, to auto duzo mniej prowokuje do depniecia.

Moja O3 RS

Komentarz

• esiak
                    Drive
                    • 2016
                    • 70
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

asystent świateł jest w pakiecie amazing dla style, grzech go nie brać szczególnie, że teraz kosztuje tylko 2k
                    the WHITE side of the MOON

Komentarz

• krzyzakp
                      L&K
                      • 2013
                      • 1016
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

esiak, skoro tak to jest to faktycznie opcja. Jak wybierałem auto, niecałe 2 lata temu, to była to dosyc droga opcja...

Moja O3 RS

Komentarz

Pracuję...