Octavia RS 2.0 TSI CHHB

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anomal
    Rider
    • 2015
    • 577

dla mnie takie spalanie to abstrakcja, ja mam 12+ :}
    kura ze slaska - prawie seria...

sprzedam magnetyzer do O3 RS

Komentarz

• adamwo
      Rider
      • 2011
      • 359

ja ost na Kraków miałem 18,5 ale srednia mi ost spadla z 13 do 12,.5
      RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Clip
        Elegance
        • 2015
        • 905

Spalanie to zużyte paliwo przez dystans. Jak dystans spada do zera to spalanie rosnie do nieskończoności.
        To tak dla tych co nie chodzili na matematykę

jak stoimy w korku do tego dmucha klima i przez godzine przejedziemy 10km to spalanie wyjdzie kolo 30 litrow ( bez klimy i bez uzywania gazu spalanie to jakies 0.8l na godzine. Jak uzywamy gazu i klime to wyjdzie ze 3 litry na godzine czyli 30 na setke)
        Powered by R-Performance

Komentarz

• marek106
          Ambiente
          • 2014
          • 221

Ja gdzieś pół roku przed końcem gwarancji chętnie przejdę na program. Akurat wypadłoby za rok w kwietniu.
          Zastanawiam się tylko nad wytrzymałością silnika, jeżdżę dużo i tak się zastanawiam co tam się pierwsze może zepsuć.

PS. Moja Octa przy licznikowych 260 jest bardzo stabilna. Wogóle uważam,że auto jest tak tak spokojne i przewidywalne,że wręcz poniekąd nudne.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

marek106, tak na pewno przy 260 twoja octa to oaza spokoju... Bądźmy poważni :wink:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• greg505
              L&K
              • 2013
              • 1239

U mnie, w bezwietrzna pogode przy 250 tez jest w miare stabilnie, za to jak mocno wieje to powyzej 140 "miota nim jak szatan" :lol:
              Black magic

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Jak ktos chce isc dalej i mocniej to taki zestawik mozna wyrwac:

Przy takich parametrach

takie rezultaty

David Lee in his GOLF 7R TTE450+ MRC tuned was at Santapod this Sunday just past doing shakedown testing at lower boost
                1/4 Mile 11.6175 @117.91 (Full tank of 99, road tires)
                @1.5bar 60ft times are all 1.7s so plenty more to come!

Szkoda, tylko ze trakcji dalej miec nie bedziecie 8)
                Spritmonitor.de

Komentarz

• marek106
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 221

Zamieszczone przez piramida
                  marek106, tak na pewno przy 260 twoja octa to oaza spokoju... Bądźmy poważni :wink:
                  Miałem w życiu troche hothatchy i przy nich to Octa jest rzeczywiście oaza która zna tylko podsterowność. Nie wiem czego ktoś oczekuje od auta przy 260, spokoju jak przy 60?
                  Następna sprawa ze samo trzymanie kierownicy wpływa na percepcję tego jak auto sie zachowuje. Nie raz widzę ludzi na autostradzie z jedna ręką na gorze kierownicy... Wtedy to rzeczywiście przy 150 moze byc hardcore.

Ostatnio spieszyłem sie w Niemczech jadąc dość kreta autostrada i auto w łukach jadąc na oponie przy ponad 200 było stabilne. Chyba to znak naszych czasów, ludzie by chcieli auto sportowe ale spokojne jak Maybach przy 90

Komentarz

• anomal
                    Rider
                    • 2015
                    • 577

Zamieszczone przez adamwo
                    anomal, w środę jestem umówiony, mam nadzieję , że tym razem nie wyjdzie żadna awaria z autem

udalo sie? kiedy sie umawiamy na ustawke

Komentarz

• ryjeks
                      Rider
                      • 2010
                      • 488
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez anomal
                      widze to tak:

1. albo nie umiem szybko ruszac

- manual
                      - obroty na 3k
                      - strzal ze sprzegla
                      - na poczatku troche go zmulalo, potem jedynka lapie ogien, szybka zmiana tez ze strzalem, 2ka do ~110
                      - nie tykalem kontroli trakcji (w sumie zapomnialem sprawdzic z wylaczona)

2. albo po boxie jest slabo z jedynka/dwojka bo nie ma trakcji - wyszlo mi 450nm, przy stage 2 compsport daje 460, ale wtedy ograniczaja moment na 1 i 2 biegu, co pewnie sie przeklada na lepszy sprint do 100tki

3. albo seryjne opony maja slaba trakcje, ewentualnie mialem cisnienie zle
                      Wszystko po trochu.

Wyłączyć ASR, założyć semislicka i będzie znacznie lepiej.
                      A dobrze będzie dopiero po założeniu szpery :wink:

Niestety taki urok mocnej ośki.

Komentarz

• marek106
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 221

Nie strzelaj ze sprzęgła tylko napnij naped na ręcznym i tak ruszaj...

Komentarz

• Kapitan Snuja
                          Ambiente
                          • 2015
                          • 189

Zamieszczone przez greg505
                          U mnie, w bezwietrzna pogode przy 250 tez jest w miare stabilnie, za to jak mocno wieje to powyzej 140 "miota nim jak szatan" :lol:
                          To nasze biedne "jeden łosiem" pójdzie licznikowe 250, bo w prawdziwe 250 to aż mi się nie chce wierzyć.
                          Biały działkowóz

Komentarz

• adamwo
                            Rider
                            • 2011
                            • 359

anomal, stage 2 zrobiony, niestety musze jeszcze raz podjechac bo niby zdjeli blokade predkosci ale nadal jest, ale powiedzieli ze to zrobia, auto zupelnie inaczej jedzie, nie ma kopa z dolu a potem tak se , tylko przez równy moment ciagnie cały czas do konca, mam wrazenie ze 100-200 o wiele lepiej teraz wychodzi, moc 340 , moment zostal taki sam ,ale jest płaski(nie ma peaka). Wsio robione przy temp. zasysanego powietrza 29,5 C więc niekorzystnie dla silnika. Powiedzieli mi ze mógłbym mieć lepiej, ale szkoda turbiny i sprzęgła. Możemy sie jakos w sob ustawić jak będzie pogoda.

[ Dodano: Sro 08 Lip, 15 23:54 ]
                            Dodam ze to jedzie praktycznie jak w filmiku gdzie byl stage 2 apr, ale robilem tylko porownanie 100-200
                            RS Stage 2 335/450

Komentarz

• marek106
                              Ambiente
                              • 2014
                              • 221

adamwo, stage 2 to program,wyrzucenie kata i dolot?
                              Gware olałeś rozumiem?

Samochód odczuwalnie szybszy powyżej 100 km/h?

Komentarz

• adamwo
                                Rider
                                • 2011
                                • 359

marek106, daja cały nowy airbox, chyba z 2 razy większy niż oryginał, w nim nowy filtr powietrza, do tego downpipe i program.

[ Dodano: Czw 09 Lip, 15 00:06 ]
                                tak , powyzej 100 wg mnie znacznie lepiej sie zbiera
                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• marek106
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 221

Z downpipem auto głośniejsze ?

Komentarz

• adamwo
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 359

nie zauważyłem aby było głośniej, jak pytałeś wcześniej po gwaracji raz się żyje
                                    RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Gwarancja jest nadal, ale teoretycznie nie obejmuje juz kilku elementow skladowych auta
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• greg505
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1239

Zamieszczone przez Kapitan Snuja
                                        Zamieszczone przez greg505
                                        To nasze biedne "jeden łosiem" pójdzie licznikowe 250, bo w prawdziwe 250 to aż mi się nie chce wierzyć.
                                        Oczywiscie ze licznikowe
                                        Black magic

Komentarz

• Wojti2
                                          Ambiente
                                          • 2015
                                          • 124

Zamieszczone przez adamwo
                                          anomal, stage 2 zrobiony, niestety musze jeszcze raz podjechac bo niby zdjeli blokade predkosci ale nadal jest, ale powiedzieli ze to zrobia, auto zupelnie inaczej jedzie, nie ma kopa z dolu a potem tak se , tylko przez równy moment ciagnie cały czas do konca, mam wrazenie ze 100-200 o wiele lepiej teraz wychodzi, moc 340 , moment zostal taki sam ,ale jest płaski(nie ma peaka). Wsio robione przy temp. zasysanego powietrza 29,5 C więc niekorzystnie dla silnika. Powiedzieli mi ze mógłbym mieć lepiej, ale szkoda turbiny i sprzęgła. Możemy sie jakos w sob ustawić jak będzie pogoda.

[ Dodano: Sro 08 Lip, 15 23:54 ]
                                          Dodam ze to jedzie praktycznie jak w filmiku gdzie byl stage 2 apr, ale robilem tylko porownanie 100-200
                                          W sobotę rano wracam do RP więc jakbyście się trafiali to dajcie info na priva to podjadę wieczorkiem zobaczyć jak seryjne Scirocco R zostaje w tyle :cry:
                                          Skoda Octavia Combi 2007 2.0 TDI PD MAN 140 KM - była
                                          Skoda Octavia Combi 2010 2.0 TDI PD DSG 140 KM - była
                                          Skoda Octavia Combi 2012 2.0 TDI CR MAN 140 KM - była.
                                          Skoda Octavia Combi 2014 2.0 TDI CR MAN 150 KM - była.
                                          Skoda Superb Combi 2016 2.0 TDI CR MAN 190 KM - jest

Komentarz

• anomal
                                            Rider
                                            • 2015
                                            • 577

wojtek na bank dopiero po weekendzie

Komentarz

• maro rs
                                              Elegance
                                              • 2014
                                              • 948

Czekajcie na mnie. Jestem od 20 lipca.
                                              "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• ARTUR N1990
                                                Ambiente
                                                • 2014
                                                • 172

adamwo, Chętnie bym sprawdził czy te 8KM robi różnicę w stosunku do mojej rski :P Jaki Nm Ci wyszedł?
                                                ..... OCTA 3 VRS .... 332HP -450 NM

image hosting without registration

Komentarz

• rOBERTO795
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 3465
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez ARTUR N1990
                                                  adamwo, Chętnie bym sprawdził czy te 8KM robi różnicę w stosunku do mojej rski :P Jaki Nm Ci wyszedł?
                                                  O3 RS serie to 1,8t po programie i wydechu objedzie.
                                                  OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• ARTUR N1990
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 172

Zamieszczone przez rOBERTO795
                                                    O3 RS serie to 1,8t po programie i wydechu objedzie.
                                                    :shock: o jakiej serii piszesz ? Nie widzę związku z moją wypowiedzią.
                                                    ..... OCTA 3 VRS .... 332HP -450 NM

image hosting without registration

Komentarz

Pracuję...