świetnie, a tym czasem daj przy świetle nocnym :diabelski_usmiech
Dystanse Skoda OIII RS
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Enriquezświetnie, a tym czasem daj przy świetle nocnym :diabelski_usmiech
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez maro rsOglądałem dziś rs-kę z dystansami 15/20 i wg mnie optymalny zestaw to 15/25 - z przodu 15 mm jest moim zdaniem wystarczające, natomiast z tyłu 20 mm to trochę za mało.
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez maro rs_tm_, tak jak piszesz - trzeba poprawić wyważenie i powinno być lux.
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez maro rsOglądałem dziś rs-kę z dystansami 15/20 i wg mnie optymalny zestaw to 15/25 - z przodu 15 mm jest moim zdaniem wystarczające, natomiast z tyłu 20 mm to trochę za mało.
Może to kwestia jakości dystansów bo przeglądając internet rozpiętości cenowe są spore pomiędzy różnymi producentami.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Wczoraj leciałem 190km/h na nowej nawierzchni (obwodnica Warszawy) i drgań nie było. Może poprzedni test był na gorszej nawierzchni i dlatego miałem wrażenie, że coś drży. Będę to jeszcze testował.
Komentarz
-
krzyzakp tak zrobiłem nawet zanim napisałem tutaj
Odpowiedziały śruby - jeden dystans 25 mm bez śrub - 0,82 kg.
Z proporcji wynika, że 15 mm będzie ważył jakieś 0,5 kg.
Eibach na razie nie odpisał, ale wnioski:
1. ważą mało, tu się już dużo nie ugra,
2. przy masie felgi z oponą w okolicach 20 kg, masa dystansów jest pomijalna,
3. chyba nie ma sensu przepłacać (przy 15/25 - eibach =~ 2,75 * śruby)
Lukii, dzięki, ale 25 mm nie masz na stanie?"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Waga to jedno ale też wyważenie takiego dystansu oraz powierzchnia styku z piastą i felgą jest ważna.
Jakakolwiek krzywizna nawet minimalna może powodować wibrację lub ździeranie opon.
Tak czy siak z ciekawości zważę taki dystans.
Na pewno na forum są jeszcze inni którzy mają 15 mm innych firm niż eibach i będzie do porównania...
Komentarz
-
-
No i mam odpowiedź - z eibacha 15 mm waży 350 g (dzięki Lukii), a ze śruby do felg - 500 g.
Jest tylko jeden minus - przy 25 mm eibach nie ma tych uniwersalnych co ma Lukii (które są dużo tańsze), ma tylko dedykowane za 405 zł za 2 sztuki - najpierw jest przykręcany dystans do piasty jednymi śrubami, a potem koło do dystansu fabrycznymi.
No i właśnie ciekawe czy to rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze niż takie klasyczne - bo 25 i 30 mm na stronę eibach ma tylko w tym rozwiązaniu, nie ma opcji przykręcenia koła razem z dystansem."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
Komentarz