400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wasyl
    L&K
    • 2005
    • 1084

Wasyl z OCP, Cool
    wczoraj wracałem z Krakowa trasa przez Olkusz. Jadąc spokojnie dojechałem do centrum Olkusza (swiatła obok McDonalds) a wraz ze mną LEONIK widze z tyłu okopconą dwururke , a więc TDI kolor ciemny niebieski, z przodu chyba żarówki ZENON :| bo strasznie na niebiesko świeciły. Stoimy razem na światłach otwieram szybe żeby zapytać kierownika czy to ASZ ale on jakby spięty wpatrywał się w sygnalizacje czekając na zielone. Śmieszne to było bo nawet mu powieka nie drgnęła, ....no ale nic zasunąłem szybe i postanowilem sprawdzić co tam ma..... ASR wył. ZIELONE Wykrzyknik trochę start zesrałem I- wychodze do przodu II- ciagle z przodu, ale Leonik powoli mnie wyprzedza III - Seat mnie killuje Nie powiem! (omg) Tak sądze że to był ASZ dłubnięty lub ARL bo ciągnoł jak dziki :evil:
    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
    www.wasilewski-foto.pl
    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• a mnie wczoraj skillowalo Seicento na ksenonach z 4 osobami na pokladzie ! :lol: Nie gonilem go bo ganianie 170km/h po rondach w miescie mnie nie kreci a nei chcialem go miec na sumieniu. Ale szli ostro bez opamietania......

Komentarz

• Zibi
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 491

Powyzej 150 km/h to wlasnie cx i powierzchnia czolowa staja sie dosc istotnym czynnikiem.
        Kolejnym czynnikiem jest staly naped na 4 lapy - przy duzych predkosciach generuje spore straty na kolach
        Maly przyklad z mojej stajni (podaje z glowy):
        G55 AMG - 240 km/h
        SL55 AMG - ok 310 km/h (ze zdjetym ogranicznikiem)

Back on topic:
        podczas powrotu gierkowka lyknalem rowniez lesnika, powyzej 160 km/h pod gorke mialem jeszcze dosc pary pod noga, zeby przyspieszyc - a on juz nie

Pozdrawiam
        Zibi

Komentarz

• Zamieszczone przez Jabar1975
          6,2 do setki wiec bylyby czy raczej nie?
          Raczej nie, tym bardziej że nowsze modele mają 6,0 sek. do 100 km/h.

[ Dodano: Wto 22 Maj, 07 13:57 ]
          Zamieszczone przez miecz
          Leśnik ma 210 KM i 1350 kg (0,1555 KM/kg - 0,166) 320 Nm przy 3600 rpm vs. moje 200 KM i 1240 (0,1613 KM/kg) i 280 Nm od 1800 rpm.

No i skoda ma lepszy cx, bez dwóch zdań. No i nie wiem jak w roburze, ale skrzynia biegowa w TFSI jest cudnie zestopniowana. Coś takiego jak IV bieg, na którym od 60 km/h do 190 km/h dostępny jest równy maksymalny moment obrotowy, to bajka. Ciągnie jak elektrowóz.
          Forester od jakiegoś czasu ma 230 KM.

100 % zgody - dopasowanie przełożeń do silnika jest po prostu rewelacyjne.

Waga Octavii RS kombi wynosi od 1415 do 1480 kg, a nie 1240 kg.

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez Kaszana
            Raczej nie, tym bardziej że nowsze modele mają 6,0 sek. do 100 km/h.
            nie rozumiem
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• miecz
              Ambiente
              • 2006
              • 234

Zamieszczone przez lec
              ganianie 170km/h po rondach w miescie mnie nie kreci
              jesteś pewien, że to było rondo?

Nie wyglądało przypadkiem podobnie do tego

"ronda" ?

Co do wagi, to rzeczywiście wziąłem jakąś z netu i nie sprawdziłem dokładnie. W takim razie mój ma tylko 0,14 KM/kg.

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Zibi
                Back on topic:
                podczas powrotu gierkowka lyknalem rowniez lesnika, powyzej 160 km/h pod gorke mialem jeszcze dosc pary pod noga, zeby przyspieszyc - a on juz nie

Pozdrawiam
                Zibi
                chetnie zobacze jak lykasz takiego lesnika 2.5XT 230KM :szeroki_usmiech
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                  RS
                  • 2006
                  • 3331

zwlaszcza jak po drodze trafi sie chocby lekki zakret

Komentarz

• dzien volvo: najpierw ja skilllowalem S80 2.4D a potem mnie objechalo D5 :P
                    warunki miejskie, bylem odrobine lepszy od S80 a D5 troche lepsze ode mnie. Nie bylo zadnych drastycznych odskoków Widocznie kierownik D5 slabo dusil, bo kiedys inne wyraznie mi odchodzilo....

Komentarz

• Zibi
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 491

Nie twierdze, ze to bylo 2,5t
                      Nie przypatruje sie za bardzo znaczkom mijanych aut przy predkosciach 160+
                      Minalem, stawial sie, docisnalem, odjechalem, odpuscil i tyle w tym temacie

Pozdrawiam
                      Zibi

Komentarz

• DGW
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 2330

Ktoś już przypadek taki opisywał ale i ja się "pochwale"
                        Jechałem sobie spokojnie Modlińską. Jak zwykle marudy zajmowali wszystkie pasy więc zaczepnie przeleciąłem obok BMW 320d (takie jak Emila) i koleś złapał haczyk jednak został nieco w tyle. Lekko i bezpiecznie lawirując po pasach kątem oka dostrzegłem passata 1.8T (ten poprzedni model) jak coś nie spodobało mu się i za wszelką cene chciał mnie dogonić.
                        W końcu staneliśmy na światełkach: ja na lewym, miedzy nami autobus potem Passat i BMW. Podjechaliśmy aby się widzieć, żółte i start. 1....2....3....4 grubo ponad 100km/h na szafie, potrze w lusterko a tylko Passat za mną został jakieś dwie, trzy długości i jakiesz było moje zdziwienie jak zaczęły mu mrygać takie światełka czerwono-niebieskie :twisted:

Na szczęście skończyło się tylko na pogawędce :diabelski_usmiech
                        z której dowiedziałem się że koleś w BMW zorientował sie co to za Passat i dlatego został na światłach
                        NFPNorth-West
                        2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                        WARSZTAT www.dsize.pl
                        ->
                        CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                        spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                          zaczęły mu mrygać takie światełka czerwono-niebieskie :twisted:
                          ty to masz chłopie pecha :lol:
                          ale tak to jest jak ktos jezdzi jak wariat :wink:
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• cook
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 181

generalnie to chyba mieli dobry dzień :szeroki_usmiech
                            Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• miecz
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 234

dostrzegłem passata 1.8T (ten poprzedni model) jak coś nie spodobało mu się i za wszelką cene chciał mnie dogonić.
                              No nawet czytając to już mnie coś tknęło... że to ścigający się inaczej

Na szczęście skończyło się tylko na pogawędce
                              Jak to możliwe? Pracujesz w "firmie"? Przecież oni teraz mają rejestrator włączony non-stop (widziałem jak mi pokazywali mój clip że kręciło im przez kilkanaście min. postoju na stacji benzynowej) i chyba się rozliczają z tego jakoś w "centrum sterowania neptuna". Prowadzisz szkolenia z technik perswazji? Na breloki i wisiory chyba już nie lecą

Komentarz

• Masmo
                                L&K
                                • 2005
                                • 1145

Zamieszczone przez lec
                                ....Widocznie kierownik D5 slabo dusil, bo kiedys inne wyraznie mi odchodzilo....
                                No co TY?? Ja tam kiedyś spokojnie zrobiłem S60 D5 :diabelski_usmiech . Nie mówiąc już o XC90 D5 które stoi w miejscu jak koło niego przejeżdam.
                                Generalnie kierownicy w volvo mnie wku.. :grrr... wiają. Nie chcą zjeżdać z lewego jakby jeździli szybkim furami :szeroki_usmiech .
                                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Sprawdzilem sie dzis lekko z C4 VTS 180KM. W pierwszej chwili sie sfrustrowalem, ze jakis zwyklak C4 tak daje rade, bo wychodzilem na kazdym biegu do przodu, ale nieznacznie. Dopiero potem zobaczylismy z Krupinem, ze na boku ma napis VTS... uffff...

Serio - calkiem niezly sleeper. Wyglada jak zupelny zwyklak C4, rozni sie chyba tylko felgami i napisem.
                                  TDI 205PS

Komentarz

• Zamieszczone przez Masmo
                                    Zamieszczone przez lec
                                    ....Widocznie kierownik D5 slabo dusil, bo kiedys inne wyraznie mi odchodzilo....
                                    No co TY?? Ja tam kiedyś spokojnie zrobiłem S60 D5 :diabelski_usmiech . Nie mówiąc już o XC90 D5 które stoi w miejscu jak koło niego przejeżdam.
                                    Generalnie kierownicy w volvo mnie wku.. :grrr... wiają. Nie chcą zjeżdać z lewego jakby jeździli szybkim furami :szeroki_usmiech .
                                    d5 to 185KM, wiec raczej nie nalezy sobie wlewac z tego tytulu, po prostu kierownik volvo akurat gazete czytal..... :P

kiedys lecialem z V50 D5 gdzie kierownik wiedzial co ma pod maska i moglem sobie wachac smód z jego dwururki jak mi pozwolil....

Komentarz

• Masmo
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1145

Zamieszczone przez lec
                                      d5 to 185KM, wiec raczej nie nalezy sobie wlewac z tego tytulu, po prostu kierownik volvo akurat gazete czytal..... :P
                                      kiedys lecialem z V50 D5 gdzie kierownik wiedzial co ma pod maska i moglem sobie wachac smód z jego dwururki jak mi pozwolil....
                                      Starsze D5 miały 165 KM w papierach. Kierownik nie czytał gazety, łykałem go prawym pasem na Obwodnicy po tym jak przeleciałem 10 km z długimi wisząc mu 2 m za jego zderzakiem. :diabelski_usmiech
                                      Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• DGW
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 2330

Zamieszczone przez miecz
                                        dobrygrzeswawa napisał/a:
                                        Na szczęście skończyło się tylko na pogawędce

Jak to możliwe? Pracujesz w "firmie"? Przecież oni teraz mają rejestrator włączony non-stop (widziałem jak mi pokazywali mój clip że kręciło im przez kilkanaście min. postoju na stacji benzynowej) i chyba się rozliczają z tego jakoś w "centrum sterowania neptuna". Prowadzisz szkolenia z technik perswazji? Na breloki i wisiory chyba już nie lecą
                                        miecz, nie dopisałem że koleś jechał sam i to była rządówka. teraz wiem że nawet nie miał podstaw do ukarania mnie za co kolwiek :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez szkoda
                                        ty to masz chłopie pecha :lol:
                                        Paweł, raczej szczęście
                                        Zamieszczone przez szkoda
                                        ale tak to jest jak ktos jezdzi jak wariat :wink:
                                        ale kto tak jeździ?? aaaa no fakt, tymi rządówkami to jeżdżą jak szaleni :wink: :szeroki_usmiech
                                        NFPNorth-West
                                        2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                        WARSZTAT www.dsize.pl
                                        ->
                                        CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                        spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• markowski
                                          Ambiente
                                          • 2006
                                          • 224

czolem,
                                          moj pierwszy post w tym watki - jakos dopiero teraz go odkrylem :shock:. Fajne koledzy maja przygody - nic tylko czytac
                                          Z mojej strony w ten weekend - zostalem pozarty przez impreze WRX - kolega mi mowil ze to zwykle 2.5 litra bez turbo :lol: niby sie zna bo sprzedal troche tego towaru w zyciu. Glupio mi do tej pory...
                                          Poza tym probowalem sie z megane grandtour 2.0 T - slabo toto jezdzi. Jestem zdegustowany. Probowalem sie tez z passatem 1.8T - z rolowanego - niemalze leb w leb.
                                          Ciekawe czy OI z tym motorem jezdzi duzo szybcie od passata ?bez zadnych chipow zecz jasna :szeroki_usmiech
                                          pozdrawiam
                                          Markowski
                                          OI AXR 06 185@377

Komentarz

• QBA
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2646

Zamieszczone przez markowski
                                            zostalem pozarty przez impreze WRX - kolega mi mowil ze to zwykle 2.5 litra bez turbo :lol: niby sie zna bo sprzedal troche tego towaru w zyciu. Glupio mi do tej pory...
                                            Napewno kolega handluje Subaru :?: :haha:

Komentarz

• markowski
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 224

QBA, teraz juz nie ale przez trzy lata toto sprzedawal. Wiec jak powiedzial ze to jakis model RS ze slabym silnikiem to mu uwierzylem. Taki lajf, raz na wozie raz nawozem
                                              pozdrawiam
                                              Markowski
                                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

Zamieszczone przez QBA
                                                Napewno kolega handluje Subaru :?: :haha:
                                                tak ale tylko wrx-ami bez turbo - 2,5litra - oczywiscie osiem cylindrow - stad charakterystyczny klang silnika cos jak miskowy tylko bez turbiny :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez markowski
                                                  Z mojej strony w ten weekend - zostalem pozarty przez impreze WRX - kolega mi mowil ze to zwykle 2.5 litra bez turbo :lol: niby sie zna bo sprzedal troche tego towaru w zyciu. Glupio mi do tej pory...
                                                  mam nadzieje ze sie dales poprostu podpuscic a nie ze QLA naprawde nie rozpoznal :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 3331

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                                    QLA naprawde nie rozpoznal
                                                    to STIfan go wkrecil? :rofl

Komentarz

Pracuję...