400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

dobrygrzeswawa, Ale stawaliscie na kresce, czy z rollki, czy jak?
    Mozesz napisac cos wiecej, bo tak to troche nie wiadomo o co chodzi.
    TDI 205PS

Komentarz

• cieq
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 745
      • Octavia I (1U2)
      • AGU 1.8 20VT 150 KM
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ale za to można startować od ML'a i X5 :szeroki_usmiech
      www.pinkbike.com

Komentarz

• bendi
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 465

w niedzielę wracałem z dni otwartych NBP z dzieciakami, i ustawił się z boku Pug 406 V6 po lifcie więc musiał mieć 207KM i kuźwa nie miałem z nim szans, jak nawet ruszył za mną to zjechał na lewy i mnie wciągnął, fakt że od 120-130 już nie odchodził nie jest specjalnie pocieszający :wink: . Koleś jechał sam a ja miałem ze 100kg w pasażerach, ciekawe jak by było gdybym był sam? Próbowaliśmy się ze 3 - 4 razy więc fajny miałem powrót. Może czas na upgrade?

To że mnie wciągnęło 207KM mi nie przeszkadza, ale w danych technicznych ma on 8,2 s do 100km/h więc nie sporo jak na taką moc.

pzdr
        Outlander
        była OII 4x4 BMM
        już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

• DGW
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 2330

Zamieszczone przez MiKruS
          dobrygrzeswawa, Ale stawaliscie na kresce, czy z rollki, czy jak?
          było to tak że startowaliśmy z rolki. pierwsza była O2 RS+ za nią szedłem ja w BMW 730LD. W sumie nie miałem problemu aby być szybszy więc musiałem odpuścić gazu. Teraz wiem że kierownik nie szedł pełnym ogniem i miał na pokładzie 130 kg ponad program :wink:

lekko weryfikując to co pisałem wyżej śmiem twierdzić, że od 0 był by w najgorszym wypadku remis.

Głównie chodziło mi o to aby podzielić się spostrzeżeniami iż nowoczesne jednostki napędowe potrafią zaskoczyć nawet wtedy gdy wpakujemy je w dwutonowego kolosa
          NFPNorth-West
          2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
          WARSZTAT www.dsize.pl
          ->
          CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
          spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Hanz2k
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 522

Dzięki Grześ Przynajmniej wiadomo czego się spodziewać.
            Hanz2k
            1,8 T by MT
            :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• c0nn3ct
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 680

bendi, weź jeszcze pod uwagę jaką on (406) ma bude to jednak w ciul waży a i jednostka nie najnowsza
              O1 AGR <- Była
              O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
              OI RS <- Jest

Komentarz

• KruPin
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 517

Wczoraj ustawiony wyscig z bratem znajomego z Płocka. Przeciwnik, to Audi A4 3.0TDI Q Avant w manualu. Pakiet stylistyczny ABT i chip na 250KM.

Ja na pokladzie + 1 os. i to samo w Audi. Pierwszy wyscig z rolowanego na 4ce od ok. 2300obr. Ja bylem z przodu, bo niestety ruch nie pozwolil, ale kolega depnal chwilke wczesniej i do konca 4ki zero roznicy. Z zatrzymanego od razu A4 wychodzi ok. 2dlugosci do przodu i ja gonie dochodząc do 160km/h (akurat ok. 400m) - ok. 1/2 dlugosci dla Audi, bo niestety, jak doganiam szybko na 2-ce i 3ce, tak 4ty bieg rowniutko.
                Poszlismy jeszcze z rolowanego od 30km/h z 2jki. Do 160km/h ja ok. 1,5 dl. z przodu.

Zakladalem taki wlasnie wynik, chociaz przyznam sie, ze z zatrzymanego masakry nie bylo IMO. Dodam, ze soft jest lajtowy i mozna tam dodac z 30KM spokojnie.

Moje spostrzezenia: jezeli komus wystarczy ośka, to nie ma co przeplacac, lepiej kupic 170KM. To samo bedzie z nową A4ką, czyli 2.0 204KM CR lub 3.0TDI 240KM i 500Nm. 3.0tdi bedzie oczywiscie szybsze, ale mi by starczyla 204KM + soft.
                Forum Leasing.pl

Komentarz

• Hanz2k
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 522

Wczoraj na trasie jechałem z Citroenem Saxo VTS - bardzo fajny samochodzik :diabelski_usmiech . Praktycznie chodzi równo z moją Octavką na prostej (a ma zaledwie 126 km ale :arrow: 860 kg wagi ) a nawet jego kierowca twierdził, że mu odchodziłem, miał lepsze zawieszenie na zakrętach (swoją drogą czas na twardsze amortyzatory) i naprawdę kierowca ogarniał wózek (gratuluję jeżeli kiedykolwiek będzie miał okazję to czytać). Powiedziałbym, że był remis - w końcu puściłem go, ale odejść nie mógł. Jeżeli szukacie czegoś małego do zabawy zwracam wam uwagę na to autko. :twisted:
                  Hanz2k
                  1,8 T by MT
                  :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• markowski
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 224

co za wieczor :wink:
                    na poczatku wydawalo sie ze wszedzie nudy i dziadostwo ale w koncu trafila sie pierwsza zwierzyna. Troche podpuscilem mlodego posiadacza golfa IV - chcialem stanac obok niego na swiatlach na pasie ktory sie konczy za chwile ale podjezdzajac zobaczylem ze swiatla sie zmienaja i przejechalem obok niego na b. niskich obrotach na drugim biegu. Przejezdzajac obok zobaczylem na klapie znaczek GTI :shock: Oj bedzie dupsko bite mysle - tym bardziej ze chlopaczek sam a ja z kolega. No wiec pedal w podloge - golf rusza ostro. Jestem przed nim jakies 2 dlugosci i ogien, jedziemy. W pewnym momencie golf niemalze zrownal sie ze mna ale potem chyba skonczyl mu sie bieg. Trafiamy na swiatla. Ruszamy ostro - ja szybciej - golf dostaje ze dwie dlugosci i sukcesywnie zostaje z tylu. Nastepne swiatla - spinam sie i ogien - golf rusza spokojnie - och ty zdrajco :evil:. Zwalniam i dojezdzamy do nastepnych swiatel, w miedzyczasie cos do mnie dolatuje z tylu i staje na pole position - eee to tylko nowa corolka ze znaczkiem vvti i duuuzym boxem na dachu - nie liczy sie mysle 8). Golf dotacza sie do swiatel - rolka na lewym, ja na srodkowym, golf na prawym. zielone i ogien. Rolka wyskakuje o dlugosc, moze dwie :shock: ja za nia, golf probuje ale nie daje rady :lol:. rolke dochodze na drugim biegu, wyprzedzam dopiero na trzecim :shock: WTF ???? szacun :shock:. generalnie golf dostal trzy razy - raz z rolowanego, dwa razy z zatrzymanego - ale czad :shock: . fajnie banan i te sprawy - jedziemy dalej 8)

Spotykamy dokazujaca na ulicy omege - omega skacze z pasa na pas, wyprzedza maruderow te sprawy. Gonimy i stajemy na swiatlach obok. omega na lewy my na srodkowym, na prawym jakies koles z babeczka w nowej hondzie HRV - dieselek. Widac ze bedzie sie chcial lapac . okazuje sie ze omega ma na klapie znaczki 3.2 V6 -e damy rade mowie :lol: z mv6 dwa razy sie lapalem 8)
                    ruszamy - omega slabo my szybko, honda nie daje rady. lapiemy szybko swiatla - omega zlapala o co nam chodzi :lol:. no to zatanczmy znowu - ruszamy ostro, omega zostaje, hondy nie widac jest fajnie... ale nagle omega przestaje odpadac i powoli zaczyna sie zblizac :shock: i pod koniec mojego czwartego biegu powoli mnie wyprzedza :shock: . dojezdzamy do next swiatel a tam zabawna sytuacja :lol: - na lewym jakis civ na srodkowym mondek diesel. wolny prawy pas - ja sie nim dotaczam do swiatel a te sie zmienaja . civ i mondek ruszaja na piszczacych oponach - acha chlopaki dokazuja :lol: . niech sie bawia, przejezdzamy kolo nich - najpierw ja potem omega. nastepnie omega zjezdza na srodkowy pas i momo moich usilnych staran przejezdza dostojnie obok mnie :? i odjezdza powoli w sina dal... no ladnie, tym razem chyba sie przeliczylem ops:
                    pozdrawiam
                    Markowski
                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

• QBA
                      RS
                      • 2004
                      • 2646

Zamieszczone przez markowski
                      Przejezdzajac obok zobaczylem na klapie znaczek GTI :shock: ...generalnie golf dostal trzy razy - raz z rolowanego, dwa razy z zatrzymanego - ale czad :shock:
                      Kierownik napewno sie nie scigal, bo zrobilby Ci z dupy jesien sredniowiecza :szeroki_usmiech :lol:

Komentarz

• dinderi
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 129

Ja wczoraj skilowałem Żuka :szeroki_usmiech Nie miał szans
                        Takie są i tak najpiekniejsze...

Komentarz

• flyby
                          Classic
                          • 2006
                          • 8

co za wieczor :wink:
                          na poczatku wydawalo sie ze wszedzie nudy i dziadostwo ale w koncu trafila sie pierwsza zwierzyna. Troche podpuscilem mlodego posiadacza golfa IV - chcialem stanac obok niego na swiatlach na pasie ktory sie konczy za chwile ale podjezdzajac zobaczylem ze swiatla sie zmienaja i przejechalem obok niego na b. niskich obrotach na drugim biegu. Przejezdzajac obok zobaczylem na klapie znaczek GTI :shock: Oj bedzie dupsko bite mysle - tym bardziej ze chlopaczek sam a ja z kolega. No wiec pedal w podloge - golf rusza ostro. Jestem przed nim jakies 2 dlugosci i ogien, jedziemy. W pewnym momencie golf niemalze zrownal sie ze mna ale potem chyba skonczyl mu sie bieg. Trafiamy na swiatla. Ruszamy ostro - ja szybciej - golf dostaje ze dwie dlugosci i sukcesywnie zostaje z tylu. Nastepne swiatla - spinam sie i ogien - golf rusza spokojnie - och ty zdrajco :evil:. Zwalniam i dojezdzamy do nastepnych swiatel, w miedzyczasie cos do mnie dolatuje z tylu i staje na pole position - eee to tylko nowa corolka ze znaczkiem vvti i duuuzym boxem na dachu - nie liczy sie mysle 8). Golf dotacza sie do swiatel - rolka na lewym, ja na srodkowym, golf na prawym. zielone i ogien. Rolka wyskakuje o dlugosc, moze dwie :shock: ja za nia, golf probuje ale nie daje rady :lol:. rolke dochodze na drugim biegu, wyprzedzam dopiero na trzecim :shock: WTF ???? szacun :shock:. generalnie golf dostal trzy razy - raz z rolowanego, dwa razy z zatrzymanego - ale czad :shock: . fajnie banan i te sprawy - jedziemy dalej 8)

Spotykamy dokazujaca na ulicy omege - omega skacze z pasa na pas, wyprzedza maruderow te sprawy. Gonimy i stajemy na swiatlach obok. omega na lewy my na srodkowym, na prawym jakies koles z babeczka w nowej hondzie HRV - dieselek. Widac ze bedzie sie chcial lapac . okazuje sie ze omega ma na klapie znaczki 3.2 V6 -e damy rade mowie :lol: z mv6 dwa razy sie lapalem 8)
                          ruszamy - omega slabo my szybko, honda nie daje rady. lapiemy szybko swiatla - omega zlapala o co nam chodzi :lol:. no to zatanczmy znowu - ruszamy ostro, omega zostaje, hondy nie widac jest fajnie... ale nagle omega przestaje odpadac i powoli zaczyna sie zblizac :shock: i pod koniec mojego czwartego biegu powoli mnie wyprzedza :shock: . dojezdzamy do next swiatel a tam zabawna sytuacja :lol: - na lewym jakis civ na srodkowym mondek diesel. wolny prawy pas - ja sie nim dotaczam do swiatel a te sie zmienaja . civ i mondek ruszaja na piszczacych oponach - acha chlopaki dokazuja :lol: . niech sie bawia, przejezdzamy kolo nich - najpierw ja potem omega. nastepnie omega zjezdza na srodkowy pas i momo moich usilnych staran przejezdza dostojnie obok mnie :? i odjezdza powoli w sina dal... no ladnie, tym razem chyba sie przeliczylem ops:
                          coś mi się wydaje,że to nie było prawdziwe GTI 1.8T :szeroki_usmiech bo 180KM to byśmy nie ogarneli :diabelski_usmiech no może to było jakieś V5 2.3 GTI 150KM :?:

dzisiaj go poszukamy :diabelski_usmiech
                          B16A2 QRFA :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Zamieszczone przez flyby
                            coś mi się wydaje,że to nie było prawdziwe GTI 1.8T :szeroki_usmiech bo 180KM to byśmy nie ogarneli :diabelski_usmiech no może to było jakieś V5 2.3 GTI 150KM :?:

ooooo... ten się odnalazł w otchłani internetu :szeroki_usmiech no prawdziwe GTI to by Wam wklepało jak talala :zlosnik:, bez jaj :lol: :wink:
                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                            http://www.disi-tune.pl
                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• markowski
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 224

QBA, kierownik spinal sie bardzo, wyscig z rolowanego trwal dosc dlugo - od dwojki prawie do konca piatki - moj czarnuch, mam nadzieje, potwierdzi moje slowa . Bardziej obstawialbym ze auto bylo zdechniete - lub ze to NIE byl gti a jedynie - jak napisalem - mial znaczek na klapie :? bo patrzac na dane techniczne to hmm... do samej setki szybszy o jakies poltorej sekundy nie mowiac o tym co dalej... ale pozostanmy przy optymistycznym zalozeniu ze to byl gti tylko troche niedomagal albo kierowca nie ogarnial bolida
                              pozdrawiam
                              Markowski
                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• flyby
                                Classic
                                • 2006
                                • 8

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                Zamieszczone przez flyby

ooooo... ten się odnalazł w otchłani internetu :szeroki_usmiech no prawdziwe GTI to by Wam wklepało jak talala :zlosnik:, bez jaj :lol: :wink:
                                obecny aktualnie czekam na graty do mojej skrzynki będzie killer :diabelski_usmiech i już za momencik kolektorek i wydeszek 2.25 cala wienc siem szykujem na 170KM :diabelski_usmiech

pozdro

Komentarz

• QBA
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2646

ale pozostanmy przy optymistycznym zalozeniu ze to byl gti tylko troche niedomagal albo kierowca nie ogarnial bolida
                                  markowski, a moze bylo zagazowane 8)

Komentarz

• cieq
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 745
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AGU 1.8 20VT 150 KM
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja ostatnio pocisnąłem z nowym ML 350 trzy razy spod świateł. Później poczytałem dane techniczne i doszedłem do wniosku, że znęcałem się nad słabszym :roll:

No nic, liczy się fun :jump:
                                    www.pinkbike.com

Komentarz

• Jabar1975
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3331

chlopaki co palicie? :diabelski_usmiech
                                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• QBA
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2646

Ja dzisiaj Malczena objechalem Napinal sie strasznie, ale nie dalem mu szans 8) :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

QBA, znęcanie sie na słabszymi :twisted: :roll:

Komentarz

• flyby
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 8

Zamieszczone przez Jabar1975
                                            chlopaki co palicie? :diabelski_usmiech
                                            LM'y :szeroki_usmiech prawda ci to sam widziałem

Komentarz

• c0nn3ct
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 680

ze mną wczoraj sie kumpel spinał on niestety poldkiem a ja swoim skromnym agieerkiem xD miałem 60 a on chciał mnie wyprzedzac na dwupasmówce ale trójka do spodu i tak jade do 100 potem 4, 130 został daleko daleko :diabelski_usmiech potem sie wkurzał :diabelski_usmiech
                                              O1 AGR <- Była
                                              O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
                                              OI RS <- Jest

Komentarz

• meridomaniak
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 875
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

jakiś czas temu wieczorem spotkałem kolegę na światłach, on golfem IV ja swoim polo . Ruszyliśmy na zielonym. Na jedynce odszedłem mu o około długość auta i z każdym biegiem powiększałem swoją przewagę o długość. Przy 120 był z 4-5 długości za mną.

Aha, w golfie silnik 1.4 :twisted: Po wsystkim stwierdził, że ładnie się odpycha to moje polo :lol:

Innym razem wracając z roboty do domu, na dwupasmówce złapałem się z kolegą w golfie II 1.6. Jedziemy około 80, przed nami jakiś tir. W końcu zjechał na prawy, ja redukcja na 4 i gaz. Do 140 dostał około 3 długości. Potem ja odpuściłem, a on poleciał dalej. Jak dojechaliśmy do miasta i staneliśmy na światłach to się tłumaczył, że gaz mu zaszkodził :szeroki_usmiech
                                                był Golf | jest Octavia

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

meridomaniak, chyba ja Ci zaszkodzę coś mi się wydaje :evil: jak nie zaczniesz powoli jeżdzić .
                                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• QBA
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2646

meridomaniak, troche zle miejsce wybrales, do opisywania swoich osiagniec :P :lol:

Komentarz

Pracuję...