400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Zamieszczone przez leszekmw
    ostatnio objechałem tourana 2,5 tdi
    Touran 2.5TDi, były takie?może Touarega?

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

arci9, już poprawiam...
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez leszekmw
        arci9, już poprawiam...
        Takiego Tourana, to sam bym kupił

Komentarz

• lukasz_octa
          Drive
          • 2007
          • 49

Witam,

w piątek leciałem na weekend do Warszawy i w pewnym momencie patrze w lusterko, a tu ktoś uczepił mi się dupy
          Patrzę ... audi A6 2.5 TDI nie ten najnowszy model
          Puszam go, aby zobaczyć kto prowadzi ... koleś w wieku ok 22-23 lat i jego dziewczyna obok.
          Ja jechałem i jeszcze kumpel i koleżanka w Octavi
          Wyprzedziłem go, zwalniam do 100 km/h IV bieg i w gaz do 200 km/h na zimówkach z granicą 190 km/h ... audi odszedłem może na 2 długości swojego autka, tyle że było z górki, więc on cięższy i miał łatwiej
          Jechaliśmy 100 km tasując co chwilkę i sprawdzając się no i niestety ani razu nie wyprzedził mnie, bo mocy brakowało ... Kierwonik był bardzo uprzejmy i podróż była super ... dziwi mnie tylko to, iż 163 konie nie dały rady
          Pozdrawiam
          ASV 2005 r.
          150/320 Nm

Komentarz

• 163 konie i ciezsze auto, nie wszyscy chca krecic pod czerwone pole... w koncu to nie wyscig tylko trasa.

Komentarz

• Techno200
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 782
              • Tesla

lukasz_octa,

I takie cos rozumiem tylko tez z umiarem. Najgorzej mnie wkurza jak na trasie typas a nie zjezdza (choc nie musi, ale to jednak kultura i bezpieczenstwo wieksze,)
              b podczas wyprzedzania przydusza i to jeszcze w sytuacjach nie dokonca jasnych - czytse buractwo.
              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

Techno200, kto Ci może przydusić :?: nie ma takich fur za wiele....
                a jak ja taką widzę to się nie zabieram....(ale mało ich widzę :diabelski_usmiech )
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• rad10
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 180

Zamieszczone przez lukasz_octa
                  Witam,

w piątek leciałem na weekend do Warszawy i w pewnym momencie patrze w lusterko, a tu ktoś uczepił mi się dupy
                  Patrzę ... audi A6 2.5 TDI nie ten najnowszy model
                  Puszam go, aby zobaczyć kto prowadzi ... koleś w wieku ok 22-23 lat i jego dziewczyna obok.
                  Ja jechałem i jeszcze kumpel i koleżanka w Octavi
                  Wyprzedziłem go, zwalniam do 100 km/h IV bieg i w gaz do 200 km/h na zimówkach z granicą 190 km/h ... audi odszedłem może na 2 długości swojego autka, tyle że było z górki, więc on cięższy i miał łatwiej
                  Jechaliśmy 100 km tasując co chwilkę i sprawdzając się no i niestety ani razu nie wyprzedził mnie, bo mocy brakowało ... Kierwonik był bardzo uprzejmy i podróż była super ... dziwi mnie tylko to, iż 163 konie nie dały rady
                  Pozdrawiam
                  Nie wiem jak wygląda sytuacja z silnikami w audii A6, tzn. kiedy zaczeli stosować nowsze konstrukcje, ale te pierwsze A6 2,5 diesel miały 140 KM, a przy tym są napewno sporo cięższe od Octavi!!!

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

rad10, i znów dupa.....

ale czekam......................... :evil:
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• KruPin
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 517

Miejsce: Płock; dzień: sobota; kierowca: Ja + pasażer 100kg; pojazd: OIIRS Mikrusa

Konkurenci: I. Najnowszy Civic Type R, czarny. II. Audi AS4 ABT 3.0TDI 260KM 500Nm manual (+ pasażer).

I. Wyjezdzajac ze stacji benzynowej mieliśmy sie sprawdzic z kolegi AS4, ale nagle we wstecznym lusterku pojawił sie CTR, na ktorego polowałem Ibizą od sierpnia :diabelski_usmiech Przejechal dosc zwawo obok, ale ja gaz w podloge na 2jce, zrównaliśmy sie i ogień. Rezultat, to od około 60km/h do 140km/h CTR został ze 2 długości i odpuscil od razu :lol: Potem próbował jeszcze raz przy ok. 100km/h z rolowanego nas zaskoczyć, ale odszyfrowałem ten niecny plan i nie pozwoliłem panu nawet sie zrównać z nami. W rezultacie CTR widząc, ze przestał sie zbliżac, a zaczął oddalać natychmiast odpuscil (nie ścigał sie, wiem :lol: ). I tyle po nim zostało...

II. Tutaj umówiony rolowany na 3ci sygnał dzwiękowy i od ok. 50-60km/h z dwójki do połowy 4ki (~140-150km/h) 2 długości w plecy, takze uważam, ze nawet nawet RSik śmiga :twisted:

BTW Czy CTR jest jeszcze czyimś marzeniem? :diabelski_usmiech :lol: Kupa za 100tysi wolniejsza i gorzej się prowadząca od poprzedniego CTR'a (polecam 6.odc. ostatniej serii TopGear'a) :?
                      Forum Leasing.pl

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

Zamieszczone przez KruPin
                        BTW Czy CTR jest jeszcze czyimś marzeniem? :diabelski_usmiech :lol: Kupa za 100tysi wolniejsza i gorzej się prowadząca od poprzedniego CTR'a (polecam 6.odc. ostatniej serii TopGear'a) :?
                        Oraz lekture ostatniego KMH, gdzie jest porownanie wersji EU i JAP... IMHO wersjia EU, to krok wstecz w porownaniu do poprzedniczki :?

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

zanim przeczytałem ostatnie zdanie miałem Ci napisać żebyś się nim przejechał to zrozumiesz czemu dostał, ale widzę że Ty wiesz jaka to kupa :lol: :lol: :lol: :zlosnik: :wink:
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• Mr T.
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 236

BTW Czy CTR jest jeszcze czyimś marzeniem?
                            jest moim :diabelski_usmiech . Ale podobnie jak RS Mikrusa, nie mogło by się odbyć bez modów.
                            Typu dedykowany kit Jackson Racing żeby uzyskać minimum 265KM :diabelski_usmiech .
                            życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

• Zamieszczone przez KruPin
                              ale odszyfrowałem ten niecny plan i nie pozwoliłem panu nawet sie zrównać z nami
                              Krupin - Deszyfrant planów innych kierowców :lol:

Kumpel w Poznaniu ma Type-R czerwonego, tego najnowszego i kupa bym tego nigdy nie nazwal....

Komentarz

• KruPin
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 517

Bez dłubania to będzie kupa kupa kupa :lol:
                                Skoro jest wolniejsza od poprzedniej, a jest, bo juz pare razy sprawdzałem sie ze starszymi Ibizą (Ibiza z rolki jedzie, jak RS TDI+soft), to jest to porażka Hondy (chyba pierwsza aż tak rażąca w mojej ocenie). Nawet, jakby jeździła identycznie, jak poprzednia, to bylaby to porażka. Do tego podobno prowadzi sie sporo gorzej, bo jest już tylko podsterowna i nic sie nie da z tym zrobić jakimikolwiek "korektami", za wyjątkiem hamulca ręcznego

Szkoda, mam nadzieje, ze wyjdzie jakaś mocniejsza wersja...
                                Forum Leasing.pl

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

Zamieszczone przez lec
                                  Kumpel w Poznaniu ma Type-R czerwonego, tego najnowszego i kupa bym tego nigdy nie nazwal....
                                  no dobra... moze nie kupa... moze kupa to za mocne okreslenie

Jego wady (dla mnie) to:
                                  - betonowe zawieszenie - IMHO zawieszenie w tym aucie sie kompletnie nie nadaje na codzień, żeby ono było tylko tak twarde to by jeszcze się dało znieść, ale to auto całe podskakuje
                                  - osiagi... no rakieta to to nie jest :roll: a jeśli rozróżnić pojęcia przyśpieszenie i elastyczność to o ile przyśpiesza jako tako ale zupełnie bez ekstazy to elastyczność to pojęcie zupełnie nie znane w tym aucie :roll:
                                  - HAŁAS !!!!!!!!!!!!!! to jakaś masakra jest :Bojesie:

Zalety :?: :roll:
                                  - super fotele i ogólnie miejsce "pracy kierowcy" fotel+kierownica+gałka zmiany biegów+podłokietnik sa niemalże idealne k
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• KruPin
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 517

Dobra, bo sie niektórzy obruszą. Pisząc "kupa" miałem na myśli zawiedzione oczekiwania fanów CTR'a, do których ja także sie zaliczam, pomimo ze nigdy bym nie chcial takiego, jako jedynego auta w domu.

Dolot, wydech, Hondata, moze jeszcze zmiana przełożeń, jakis zawias z prawdziwego zdarzenia i bedzie to dopiero coś, o czym mozna pomysleć przy wyborze hothatch'a w salonie.
                                    Forum Leasing.pl

Komentarz

• Jabar1975
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3331

tylny zawias pograzyl ten samochod

nie wiem czemu czepiacie sie elastycznosci - to jest silnik hondy ktory budzi sie do zycia powyzej 6k obr/m wiec tak ma byc - a ze do normalnej jazdy to jak piesc do nosa to druga sprawa.
                                      Nie wiem czemu w tym aucie nie zapodali silnika z s2000, szpery i wielowahacza z tylu - bylby zupelnie inny samochod - a tak??? ot szybkie twarde pudelko o kosmicznym ksztalcie.

Misiek ona w serii taka glosna?
                                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• misiekwaw
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7715
                                        • Ford

Zamieszczone przez Jabar1975
                                        Misiek ona w serii taka glosna?
                                        tak :? napierdala że własnych myśli nie słychać :roll:
                                        jak będziesz miał okazję to przejedź się wersją 1.8 i przemnóż hałas razy 2 :shock:

iCDTI jest przy tym jak samochód z silniczkiem elektrycznym :?
                                        Był WRX
                                        Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 3331

Pewnie pomysleli sobie ze skoro i tak wiekszosc nabywcow CTR wymienia wydech (z kolektorem :diabelski_usmiech ) to od razu zrobia glosno tyle ze z tego co piszecie to auta nie odetkalo mocowo a tylko odsluchowo :diabelski_usmiech

za to wlasciciele sa tacy dumni i uzelowani jak zadni inni
                                          Dzisiaj Pan pod krawatem w takiej chcial mi udowodnic ze taki pojazd jest szybszy na troche wilgotnej jezdni od subaru...... naprawde sie nie scigalem i nawet bov glosno nie sapnal ..... :diabelski_usmiech
                                          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

1:50; 3:45; 4:00 i filmu hałas
                                            2:30 zawiecha

3:10 :lol:
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7976

No to fajnie, ze jest fajnie, bo coś ostatnio sie przyzwyczailem chyba do śmocy i zacząłem się zastanawiać czy gdzieś może kunie nie uciekły...
                                              TDI 205PS

Komentarz

• i co by nie pisac o Type-R , to jednego nie mozna mu ujac - jest ladne. A niektorzy wola miec ladne auto ktore gdzies tam sie obciera o sportowe.... niz sportowe ktore moze dla kogos bedzie ladne

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez lec
                                                  i co by nie pisac o Type-R , to jednego nie mozna mu ujac - jest ladne. A niektorzy wola miec ladne auto ktore gdzies tam sie obciera o sportowe.... niz sportowe ktore moze dla kogos bedzie ladne
                                                  ładne / nie ładne to kwestia gustu, większość ludzi z którymi rozmawiam uważa że jest koszmarny* :idea:

*zgadzam sie z nimi w 100% :zlosnik:
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• Mr T.
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 236

hmmm, no faktycznie uroda auta jest kwestią gustu, jednakowoż nie mogę oprzeć się żeby nie skontrować, bo dla mnie nowy Civic jest ostry jak brzytwa, stylistyka wali mnie na kolana . Powiew świeżości, że tak to ujmę. Skoro wywołał w Toyocie panikę i szybko nową Corollę hatchback przerabiali na Aurisa (to jest dla mnie koszmarny wóz akurat) to coś jednak jest na rzeczy.
                                                    życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

Pracuję...