400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Qulek
    RS
    • 2005
    • 1630
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
    Mam nadzieje ze spotkam go na miescie jak bede jechal bez ciezarnej dziewczyny i bede wkrecal auto wyzej niz do 3 tys obr/m
    ad: ad: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :diabelski_usmiech

dobre
    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• hubert
      Ambiente
      • 2006
      • 119

Czwartek 17.01.2008 r. godz. 14.30
      Wyjazd z Błonia do Michałowic. Dojeżdżając do wsi o nazwie Rokitno na tyłek wsiadła mi ciemno-zielona OI na blachach WPR... Spoglądam w lusterko a tam dwóch młodocianych z bananem na twarzy, podjarani moim SDi :wink: mocno napierają na mój zderzak ( lecz ja nie bardzo pozwalam się podpuścić gdyż moja octa stała sobie parę dni w garażu i jeszcze się nie rozgrzała )
      W końcu odpuscili i poszli ogniem do przodu (1.8 T ), za pare km. znowu ta sama sytuacja-pomyślałem przez chwile że chcą mnie wysadzić :lol: Mrygłem im kierunkiem i znów mnie wyprzedzili.
      Jadąc sobie spokojnie dalej, wku..iłem się niesamowicie widząc jak w/w auto wlecze się za jakimś autobusem (a przed chwilą tak im się spieszyło)
      Wrzucili kierunek i wyprzedzają więc ja 2-ka ogień za nimi ( auto mam już rozgrzane) 3-ka, 4-ka (na budziku ok. 160 łeb w łeb, mocne te 1.8 T ) 5-ka udało się ledwo, ledwo ale ich wziąłem.

Kiedy złapałem 180-190 w lusterku ukazały mi się niebiesko-czerwone sygnały za atrapą Octavi ops:
      Zjechałem na pobocze i troche zsiniałem, podszedł do mnie "pan władza" śmiejąc się ze mnie w głos.
      Więc trochę wyluzowałem/
      -Dzień dobry,za szybko jechałem :szeroki_usmiech
      -Tylko o 132km/h,a tak pan spokojnie jechał-długo nie dał sie pan podpuścić,proszę naszykować dokumenty i zapraszam na film
      -no mówię faktycznie ładny obraz,a jak dobrze km/h widać
      -udało się panu to SDI
      - to nie mi tylko fabryce :diabelski_usmiech
      itp,itp,ogólnie bardzo fajni policjanci,pozdrawiam naszą Policje :evil:

Jadąc dalej nie mogłem przestać się śmiać,tylko nie wiem czy z siebie czy z nich :roll: I do dziś mam frajde że dałem rade OI 1.8 T i to Policyjnej.
      To by było na tyle, ops:
      X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez hubert
        ...a tak pan spokojnie jechał-długo nie dał sie pan podpuścić...
        kurwa mać, co za jakaś totalna porażka, wymuszanie złamania przepisów, ja pierdole, jakieś hitlerowskie metody :evil:

[ Dodano: Pon 21 Sty, 08 20:12 ]
        i to berni twoja ulubiona oktawka...
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

hubert, a efekt 500/10 czy dostałeś rabat?

Komentarz

• hubert
            Ambiente
            • 2006
            • 119

paf, O tym może nie piszmy :roll:
            X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• paf
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3140

paf, O tym może nie piszmy :roll:
              masz rację - też o tym pomyślałem po napisaniu posta
              tak czy owak kill z niezłym zakończeniem :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez szkoda
                kurwa mać, co za jakaś totalna porażka, wymuszanie złamania przepisów, ja pierdole, jakieś hitlerowskie metody :evil:
                to jest qrestwo
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• wojtisek1
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 429

hubert, ale przecież to jest najważniejsze!! był happy end w tej miłej bajce czy raczej dramat??
                  NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
                  Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
                  Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
                  171 KM ; 402 Nm obr/min
                  Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Niestety co raz częsciej możemy się spotkać na ulicy z tajniakami którzy nas podpuszczają :? Znajomy doświadczył tego nawet z komendantem głównym Policji u nas :evil:

[ Dodano: Pon 21 Sty, 08 22:24 ]
                    Wczoraj jadąc do Ani spokojnie rozgrzewająć telepałem się 2 pasmówką , gdy nagle siadło mi coś na tyłku na xenonie , to ja dzida , kierownik ciagle za mna jechał i staneliśmy na światłach. A więc okazało się , że była to Omega B Sport. Kierowca przyjął pozycję : pfff Skoda :diabelski_usmiech , w tej chwili mi się przypomniało , że osattnio ktoś na Seat Racing wystawiał takiego Opla i był to motor 2.0 więc chyba nie będzie problemu. :szeroki_usmiech

Wyłączyłem ASR , 1 rura , Omega o długość samochodu za mną , 2 to samo , 3 to samo :shock: 4 juz się zaczął zbliżać a ja odpuściłem bo fotoradar stał ale i tak by mnie dalej wciągnał. Podjeżdzając na światłach dalej widzę napis : 2.5 V6 :lol:

Nie ma to jak zacząc dobrze dzień

Pozdrawiam
                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Zoltar
                      Rider
                      • 2005
                      • 722

Zamieszczone przez szkoda

[ Dodano: Pon 21 Sty, 08 20:12 ]
                      i to berni twoja ulubiona oktawka...
                      A żeby się kretyni wydachowali...

To już przeginka i prosi się o prokuratora :evil:
                      www.soft-car.pl
                      www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                      - Wyłączanie DPF
                      - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Pozostaje zamontować kamerkę z tyłu i z przodu i pokazywać im jak sie zachowywali po projekcji zaprosić do siebie na projekcje

Komentarz

• Zibi
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 491

Niestety, ale tajniak bijacy rekordy predkosci, jesli tylko siedzi komus na zderzaku to jest legal:

Pozdrawiam
                          Zibi

Komentarz

• Thundi
                            L&K
                            • 2005
                            • 1157

Niestety policja stosuje takie coś i to nawet nie tak rzadko (choć nie wiem czy takie podpuszczanie jest legalne) Sam spotkałem się z taką akcja siedli mi na ogonie a raczej na zderzaku i pomimo kilkukrotnego mocnego naciśnięcia hamulca zejść z zderzaka nie chcieli (a dodatkowo kilkukrotnie siedząc na zderzaku przygazowywali) a ja musiał bym się mocno tłumaczyć jak bym przekroczył prędkość (pomijając ich mandat - Gps w aucie ) wiec na ich zaczepki porostu nie reagowałem i zorientowałem się że to policja dopiero po tym jak jakieś auto nas wyprzedziło więc oni w długą za nim dodam że pasażer leżał (miał rozłożony fotel) i w lusterku widziałem tylko kierowcę (i wyglądało to tak jak by jechał sam)
                            Dodam że przez długi odcinek jechaliśmy praktycznie sami (z naprzeciwka nic nie jechało) i miałem obawy że chce mnie wziąć na stłuczkę czy tym podobne.

Edit: Zmienione bo było parę błędów
                            O ortografie dba FF.
                            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

Na takie podpuszczanie widziałem w krakowie kiedyś coś takiego jechał gość jak mnie pamięć nie myli s klasą tą starą (to było ładne pare lat temu) z wyglądu jak czołg. Oni jechali za nim pod puszczali go ( naciskali na zderzak) facet sie zorientował i po hamplach. Efekt był taki że kolesie byli w trakcie podjazdu na zderzak i skasowali mu kufer. Z tego co sie potem dowiedziałem z plotek to Policjanci dostali mandat za nie zachowanie bezpiecznego odstępu a auto było naprawiane z OC sprawcy (Policyjnego)

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Zamieszczone przez Thundi
                                miałem obawy że chce mnie wziąść na stłuczke czy tym podobne.
                                mandat to powinien byc za jezyk ojczysty jakiego uzywasz ... :diabelski_usmiech
                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• miecz
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 234

Dziś merc bez znaczka (wyglądał jak ten, na oko chyba c230 albo c280 (napewno nie diesel, bo bufał z rury czymś na biało ale tylko w chwili depnięcia - potem czysto - nic czarnego z rury nie leciało). Jeny! Ale jazda była! Wypatrzyłem go i poznałem zamiary po kurzu spod opon, bo dość dziarsko jechał. Doszedłem i się zaczęło. Koleś chciał mnie strzepnąć z ogona, ale mu się nie udawało (o wyprz nie było mowy - nie dałbym rady - odejścia mieliśmy mniej więcej jednakowe, choć miałem wrażenie że miał lepsze - ale może mi trakcji brakowało (nie byłem przygotowany na to i okazało się, że EPSu nie da się wyłączyć przy gazie wciśniętym do dechy - czy też wtedy kiedy akurat działa). Czasem koleś coś wyprzedził, a ja czekałem i wtedy dochodziłem go dopiero, gdy zwalniał przed zakrętem lub następnym samochodem do wyprz. Jednak jechał jak wariat i tak samo jak gaz deptał po hamulach (trochę nie mój styl). Ale chyba Kill psychiczny zaliczony - obciachu mu narobiłem - skoda na ogonie i nie mógł jej odejść - he he

Komentarz

• Zibi
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 491

Hmm

Sprzedaz C230 i C280 to promile w stosunku do C200 Kompressor
                                    Roznica w cenie spowodowana inna stawka akcyzy dosc mocno zniecheca klientow

Pozdrawiam
                                    Zibi

Komentarz

• kowal 2002
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 5161

Wczoraj omało nie zostałem "skilowany" przez chłopaków w Pasku WNDxxxx... Skrzyżowanie Wolskiej z Młynarską w stronę centrum. Trzy pasy, ja pierwszy na lewym a chłopaki chyba drudzy albo trzeci na prawym ( wtedy jeszcze nie wiedziałem, że wogóle tam są ). Jak zwykle ruszyłem ostro, szybko dobijając do ok. 70km/h zmieniłem pas na środkowy i potem odpuściłem ( zazwyczaj tak robie jak nikt nie startuje do mojego potwora :diabelski_usmiech ). Dojeżdżając do skrzyżowania z Towarową ( na szczęście było czerwone ) spojrzałem w lusterko, zmieniłem pas na prawy i widzę, że coś szybko się zbliża ( chłopaki chyba wyczuli szansę ). Staneli za mną, zerknąłem w lusterko, żeby ocenić sytuację i co widzę... kamerka!!! Delikatne ruszenie, <50km/h, chłopaki równo jakieś 30 m za mną, jedno kontrolne spojrzenie w lusterko: Pasek WNDYxxx i wszystko jasne. Jednak chyba się skapneli, że nic z tego nie będzie i odbili w Żelazną... Ufff... było blisko...
                                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Nastar
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 460

kowal 2002, brawo za wyczucie Zawsze sobie powtarzam, że też w takich sytuacjach będę patrzał w lustro ale podejrzewam, że jakby co to ... echhh :diabelski_usmiech
                                        Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• kowal 2002
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 5161

Zamieszczone przez Nastar
                                          kowal 2002, brawo za wyczucie Zawsze sobie powtarzam, że też w takich sytuacjach będę patrzał w lustro ale podejrzewam, że jakby co to ... echhh :diabelski_usmiech
                                          To nie tyle wyczucie, co zwykły fart... Zazwyczaj pilnuje "ogona" ale wczoraj trochę się spieszyłem na "naszo-klasowe" spotkanie po latach. Bryka podjechała szybko z tyłu i myślałem, że koleś chce się ścignąć. Zatrzymaliśmy się prawie równo i gdy spojrzałem w lusterko to nie widać już było co to za marka ( ciemno ok. godz. 19:00 ) ale z czystej ciekawości chciałem spojrzeć kto kieruje ( może jakiś dziadek, laska itd ). Wogóle nie przyszło mi do głowy że to mogą być miśki, na szczęście kamerka nie jest mała i widać było wyraźnie nawet czerwonawy odblask od obiektywu ( filtr )... Teraz będę uważał jeszcze bardziej...
                                          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Tymon
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2970

Wieki tu nie pisałem

Wczoraj byłem czarną w Szczyrku
                                            W drodze powrotnej, w okolicach Pszczyny na Pole Position stanąłem z AVE 180Km D4D.
                                            Pan zobaczył obok siebie starą Betkę i normalnie mnie wyśmiał.
                                            Fakt faktem, że na 14 calowych zimówkach wygląda ona jakby jechała na oponkach z "pelikana", no ale cóż :twisted:
                                            Jego pasażerka jeszcze bardziej mnie wyśmiała :?
                                            Mówię sobie, a co tam, depnę troszkę :szeroki_usmiech
                                            Pomarańczowe... Ave wystrzeliła jak z procy :shock: spaliłem start :x
                                            Strzeliłem ze sprzęgła, no i to był błąd :lol: prawie bokiem uderzyłem w gościa obok, zdjąłem nogę lekko z gazu, dodałem już z wyczuciem, wbiłem II ....znowu pośłizg :x Ave już jakieś 6 długości przede mną :| wbiłem III, lekki poślizg i boski kleber nagle przestał buksować :twisted: jak przepinałem z IV na V... to wyraz twarzy kierownika AVE był bezcenny.
                                            A wiecie co sprawiło mi największą frajdę :?:

To że był to syn mojego Szefa :twisted:
                                            Beti go zmasakrowała :diabelski_usmiech
                                            Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                            Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                            BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Ziomal
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 5841
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Tymon, eeee Avensis , myślałem że stanąłeś na kresce z jakimś Komatsu czy coś tego rodzaju :diabelski_usmiech
                                              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Tymon
                                                syn mojego Szefa :twisted:
                                                o staaaaaaaaaary, to trzeba było już zostać te 6 długosci z tyłu :szeroki_usmiech
                                                saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Tymon
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2970

Ziomal :lol:

szkoda, uwierz Mi, że I raz w życiu mi puściło pohamowanie się
                                                  Jak jechałem Skodą to Luca zawsze mówił.. Brat odpuśc :!:
                                                  Teraz musiałem :szeroki_usmiech
                                                  Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                                  Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                                  BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• JanuszSz
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 2835
                                                    • Superb II combi (3T5)

Tymon, Gdzie Ty teraz robotę znajdziesz :?: :diabelski_usmiech
                                                    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...