tak e39, z e60 pewnie nie było by szans, aczkolwiek x5 3.0 tdi odstaje trochę....
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
no więc dozuce swoje:
mam seryjnego (bez chipa) asz i 6 gangow...aczkowiek mysle ze ma wiecej niz 130 od fabryki w prezencie, bo lata niezle.
udało mi się wyprzedzic na dwupasmowie (na predkosci) scigantow w:
- audi a6 2.5 tdi wygladalo na to 150 km,
- skoda superb 1.9 tdi 115 albo 130 km - nie wiem , mial zdjete napisy, ale wczesniej slyszalem jak chodzi to mial 4 cylindry
- alfa romeo spider tak około z 2000 roku, mysle ze mial 2.0 benzyne albo lepiej,
- nowiutka audi a4 2.0 tdi (140 km) - lepsza zmiana biegow u mnie, nie wiele zostal , ale zostal i sie zdziwil :lol:
ze swiateł odstawiłem:
- passat b6 2.0 tdi (140km) - cisnal, ale gorzej kierownik machal i ciezszy mimo wszystko jest od OI, dobrze ze nie zatarl silnika ( bo to w nich sie zdarza hehe)
- honda Insight ( ta z napedem elektryczno-spalinowym) hehe..jakis łoś się ścigał tym..tzn musze przyznac ze ten elektryczny silniczek sprawia ze na 1 odchodzi jak trolejbus rowno do przodu...ale od 2 juz wąchał dymek tdika :twisted:
porażka:
- volvo s60 t5 - petardą w przód...no ale to ma grubo ponad 200 kucy pod maska...a ze w 3 startowalismy ( razem ze wspomnianym passatem) dlatego podjąłem rywalizacje - bardziej z passkiem....nie jestem samobójcom, żeby aż tak się ośmieszać :|
nie wspomne o wszystkich zostawionych w tyle "dresach" w paro i paronastoletnich autach typu bmw 316 czy golf IV 1.6 (oczywiscie obowiazkowo z dokonanym wies tuningiem - typu podswietlane spryskiwacze :roll: )....nie wiem po co sie w ogole sadzili na mnie :lol:
Komentarz
-
-
dzis lokalna miejscówka dwa starcia
1. kadet c z 2.0 LET z calibry seria 204 km + program
ustawka no i jazda 1 i 2 b na równo jak wbiłem 3 to pojechałem do przodu waga kadeta robi swoje
2. corsa b tez 2.0 LET
ustawka i jazda tu było troche łatwiej bo corsa cięzsza niz kadet i z łysymi oponami juz przy drugim biegu byłem z przoduET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Pojechalim sie poscigac czerwonym potworem na ulez (1.3 w gazniku*, 160 tys km przebiegu - lat 15cie), bylo kilku lolkow w S2000na probie 4km robilem powtarzalne 3m10s, lolkom nie udalo sie zejsc do 3.30
ps.
evo X GT 350 robilo 3.00
* teraz beda intensywne testy Vtec 125km :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar1975, testowałeś subarynke na torze? (dawno nie czytałem Twoich postów więc mogło się coś pozmieniać)
Patrząc na czas muszę stwierdzić, że całkiem nieźle panujesz nad autem
[Śmiech mode ON]
Skrobnę coś, bo mam ubaw ile razy tylko przypomne sobie o tym
Miejsce rzeszów, pojazd....zaginacz i wyginacz czasoprzestrzeni, porywacz dzieci z rąk matek, killer wszystkich latających owadów. Poznajcie go: saxo 1.1 ( całe 60 szkap ).
Nieświadomy przeciwnik: bmw e46 320d z dzikim kierownikiem
Cel? cholera, utrzymać się za nim przez miasto :lol:
Relacja: ja je*bie, takich łomotów saxo, czyli miejski relaksowóz jeszcze nigdy nie dostawał. Red line był moją obsesją, but, but, but, slalom, q*wa, spadaj z pasa bo gonię bmw! Ofc, kierownik z bejcy nawet nie wiedział, że coś go ściga. Ot dynamicznie śmigał po mieście w godzinach nocnych z prędkością od świateł do świateł ~110-130km/h. A co na to cytrynka? Ryczała, warczała, szczekała, piszczała ale się nie dawała :lol: Do zabawy podłączył się jakiś kolo w saxie kolor złoty vs me krwiście czerwony i czarny bmw. Pierwsze światła dały mu do zrozumienia, że nie tylko bmw nie da rady ale i wściekłej czerwieni. Tak trwał nocny "spacerek" po mieście aż do czasu, gdy mój kolega pojechał inną drogą. Ehh, koniec na ten WOM*? Nieee, światła a tu audi. Powtórka z rozryki? yahhhzielone więc pała... kolega w audi zobaczył małą popierdówke z przodu więc zmienił bieg i dodał gazu. To byłoby na tyle tego dnia
Dziękuje za uwagę :wink:
[Smiech mode OFF]
*WOM-wolny objazd miasta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez saburtestowałeś subarynke na torze? (dawno nie czytałem Twoich postów więc mogło się coś pozmieniać )raz skonczylo sie polamanym zawieszeniem, raz rozwaleniem skrzyni, zobaczymy co przyniesie dzien jutrzejszy
Uczeni doswiadczeniem jezdzimy zawsze dwoma autami na pojezdzawke - prawdopodobienstwo ukonczenia imprezy rosnie dramatycznie. Poki co killuje wszystkich w korku jezdzac tramwajem :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 09:43 ]
Zamieszczone przez QulekZ tego co pamietam to Civic jajko 1.3 czas mistrzowskinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
jak byl ustawiony tor?? na szybko jak w poznaniu czy sprawnosciowka?taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
taka sytuacja dziś jak wracałem z pracy
Stoję na światłach za astrą tak 93 może 94 rok bez żadnych oznaczeń :diabelski_usmiech obok na pas który służy dla autobusów na podjazd pod przystanek, zajeżdża gwiazda clasy C.
I widze jak koleś nerwowo podnosi przód auta w mesiu a DZIEWCZYNA z astry spokojnie. Czerwone-pomarańczowe i poszliśmy :diabelski_usmiech
Myślałem że się popłaczę jak zobaczyłem że mesio nie dał rady astrze i jeszcze musiał hamować żeby się schować za mnie.
Astra pewnie miała 1.8 bo poszła ładnie do przodu. Mi się asr zaswiecił na dwójce żeby być jej na zderzaku 8)
Komentarz
-
-
Andrev3, a ty jeszcze bez "czipa" ? :wink:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975niestety zdjalem te progi : http://www.flickr.com/pho...57619452803330/ bo i evo byloby w zasiegu :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
no to się wczoraj przejechałem Białą optiona :twisted:
rezultat to pognębiona A8 :lol:
to musi być słabe uczucie, kiedy myslisz, że masz szybkie auto i zaczynasz wyprzedzać z maksymalnym butem, żeby pokazać temu w skodziance z tyłu, że nie ma czego szukać, a skodzianka rośnie w lusterku :lol:
po dwóch takich próbach odejścia w czasie wyprzedzania dostał w dupę (ale też już chyba "przestał się ścigać" :lol: :lol: :lol: ) i tyle.
nie wiem jaki silnik (benzyna poprzedni model), ale chyba w A8 nie ma specjalnie słabych.
Biała jeździ jak ZŁA (w dodatku pierdzi przy tym)
:twisted:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie wiem jaki silnik (benzyna poprzedni model), ale chyba w A8 nie ma specjalnie słabych.
2.8 (174-190KM)
3.7 230KM
4.2 300KM
6.0 420KM
Więc jeśli to była 2.8 to chyba nawet nie miał czego szukaćO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiWięc jeśli to była 2.8 to chyba nawet nie miał czego szukać:szeroki_usmiech
z tego co piszesz to stawiałbym na ten drugi w kolejności chyba...
ale to nieistotne własciwie, najlepsza jest ta napinka i... dupa zbitasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3szkoda, przecież Ty jeździć nie umiesz a komuś dupę zlałeś :P :diabelski_usmiech
no i polecam zasadę 100% możliwości samochodu + 1% głupoty -> zawsze jesteś pierwszy :lol: :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz