tak e39, z e60 pewnie nie było by szans, aczkolwiek x5 3.0 tdi odstaje trochę....
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
no więc dozuce swoje:
mam seryjnego (bez chipa) asz i 6 gangow...aczkowiek mysle ze ma wiecej niz 130 od fabryki w prezencie, bo lata niezle.
udało mi się wyprzedzic na dwupasmowie (na predkosci) scigantow w:
- audi a6 2.5 tdi wygladalo na to 150 km,
- skoda superb 1.9 tdi 115 albo 130 km - nie wiem , mial zdjete napisy, ale wczesniej slyszalem jak chodzi to mial 4 cylindry
- alfa romeo spider tak około z 2000 roku, mysle ze mial 2.0 benzyne albo lepiej,
- nowiutka audi a4 2.0 tdi (140 km) - lepsza zmiana biegow u mnie, nie wiele zostal , ale zostal i sie zdziwil :lol:
ze swiateł odstawiłem:
- passat b6 2.0 tdi (140km) - cisnal, ale gorzej kierownik machal i ciezszy mimo wszystko jest od OI, dobrze ze nie zatarl silnika ( bo to w nich sie zdarza hehe)
- honda Insight ( ta z napedem elektryczno-spalinowym) hehe..jakis łoś się ścigał tym..tzn musze przyznac ze ten elektryczny silniczek sprawia ze na 1 odchodzi jak trolejbus rowno do przodu...ale od 2 juz wąchał dymek tdika :twisted:
porażka:
- volvo s60 t5 - petardą w przód...no ale to ma grubo ponad 200 kucy pod maska...a ze w 3 startowalismy ( razem ze wspomnianym passatem) dlatego podjąłem rywalizacje - bardziej z passkiem....nie jestem samobójcom, żeby aż tak się ośmieszać :|
nie wspomne o wszystkich zostawionych w tyle "dresach" w paro i paronastoletnich autach typu bmw 316 czy golf IV 1.6 (oczywiscie obowiazkowo z dokonanym wies tuningiem - typu podswietlane spryskiwacze :roll: )....nie wiem po co sie w ogole sadzili na mnie :lol:
Komentarz
-
-
dzis lokalna miejscówka dwa starcia
1. kadet c z 2.0 LET z calibry seria 204 km + program
ustawka no i jazda 1 i 2 b na równo jak wbiłem 3 to pojechałem do przodu waga kadeta robi swoje
2. corsa b tez 2.0 LET
ustawka i jazda tu było troche łatwiej bo corsa cięzsza niz kadet i z łysymi oponami juz przy drugim biegu byłem z przoduET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Pojechalim sie poscigac czerwonym potworem na ulez (1.3 w gazniku*, 160 tys km przebiegu - lat 15cie), bylo kilku lolkow w S2000 na probie 4km robilem powtarzalne 3m10s, lolkom nie udalo sie zejsc do 3.30
ps.
evo X GT 350 robilo 3.00
* teraz beda intensywne testy Vtec 125km :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar1975, testowałeś subarynke na torze? (dawno nie czytałem Twoich postów więc mogło się coś pozmieniać )
Patrząc na czas muszę stwierdzić, że całkiem nieźle panujesz nad autem
[Śmiech mode ON]
Skrobnę coś, bo mam ubaw ile razy tylko przypomne sobie o tym
Miejsce rzeszów, pojazd....zaginacz i wyginacz czasoprzestrzeni, porywacz dzieci z rąk matek, killer wszystkich latających owadów. Poznajcie go: saxo 1.1 ( całe 60 szkap ).
Nieświadomy przeciwnik: bmw e46 320d z dzikim kierownikiem
Cel? cholera, utrzymać się za nim przez miasto :lol:
Relacja: ja je*bie, takich łomotów saxo, czyli miejski relaksowóz jeszcze nigdy nie dostawał. Red line był moją obsesją, but, but, but, slalom, q*wa, spadaj z pasa bo gonię bmw! Ofc, kierownik z bejcy nawet nie wiedział, że coś go ściga. Ot dynamicznie śmigał po mieście w godzinach nocnych z prędkością od świateł do świateł ~110-130km/h. A co na to cytrynka? Ryczała, warczała, szczekała, piszczała ale się nie dawała :lol: Do zabawy podłączył się jakiś kolo w saxie kolor złoty vs me krwiście czerwony i czarny bmw. Pierwsze światła dały mu do zrozumienia, że nie tylko bmw nie da rady ale i wściekłej czerwieni. Tak trwał nocny "spacerek" po mieście aż do czasu, gdy mój kolega pojechał inną drogą. Ehh, koniec na ten WOM*? Nieee, światła a tu audi. Powtórka z rozryki? yahhh zielone więc pała... kolega w audi zobaczył małą popierdówke z przodu więc zmienił bieg i dodał gazu. To byłoby na tyle tego dnia
Dziękuje za uwagę :wink:
[Smiech mode OFF]
*WOM-wolny objazd miasta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez saburtestowałeś subarynke na torze? (dawno nie czytałem Twoich postów więc mogło się coś pozmieniać )
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 09:43 ]
Zamieszczone przez QulekZ tego co pamietam to Civic jajko 1.3 czas mistrzowskinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
jak byl ustawiony tor?? na szybko jak w poznaniu czy sprawnosciowka?taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
taka sytuacja dziś jak wracałem z pracy
Stoję na światłach za astrą tak 93 może 94 rok bez żadnych oznaczeń :diabelski_usmiech obok na pas który służy dla autobusów na podjazd pod przystanek, zajeżdża gwiazda clasy C.
I widze jak koleś nerwowo podnosi przód auta w mesiu a DZIEWCZYNA z astry spokojnie. Czerwone-pomarańczowe i poszliśmy :diabelski_usmiech
Myślałem że się popłaczę jak zobaczyłem że mesio nie dał rady astrze i jeszcze musiał hamować żeby się schować za mnie.
Astra pewnie miała 1.8 bo poszła ładnie do przodu. Mi się asr zaswiecił na dwójce żeby być jej na zderzaku 8)
Komentarz
-
-
Andrev3, a ty jeszcze bez "czipa" ? :wink:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975niestety zdjalem te progi : http://www.flickr.com/pho...57619452803330/ bo i evo byloby w zasiegu :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
no to się wczoraj przejechałem Białą optiona :twisted:
rezultat to pognębiona A8 :lol:
to musi być słabe uczucie, kiedy myslisz, że masz szybkie auto i zaczynasz wyprzedzać z maksymalnym butem, żeby pokazać temu w skodziance z tyłu, że nie ma czego szukać, a skodzianka rośnie w lusterku :lol:
po dwóch takich próbach odejścia w czasie wyprzedzania dostał w dupę (ale też już chyba "przestał się ścigać" :lol: :lol: :lol: ) i tyle.
nie wiem jaki silnik (benzyna poprzedni model), ale chyba w A8 nie ma specjalnie słabych.
Biała jeździ jak ZŁA (w dodatku pierdzi przy tym ) :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie wiem jaki silnik (benzyna poprzedni model), ale chyba w A8 nie ma specjalnie słabych.
2.8 (174-190KM)
3.7 230KM
4.2 300KM
6.0 420KM
Więc jeśli to była 2.8 to chyba nawet nie miał czego szukaćO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiWięc jeśli to była 2.8 to chyba nawet nie miał czego szukać
z tego co piszesz to stawiałbym na ten drugi w kolejności chyba...
ale to nieistotne własciwie, najlepsza jest ta napinka i... dupa zbitasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3szkoda, przecież Ty jeździć nie umiesz a komuś dupę zlałeś :P :diabelski_usmiech
no i polecam zasadę 100% możliwości samochodu + 1% głupoty -> zawsze jesteś pierwszy :lol: :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz