400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Superb to kolumbryna, pewnie mial 105km, w porywach do 130.
    tam jedynie chyba 1.9 to jest bxe? Jak tak to się nie ma co dziwić, bo to w serii nie jeździ

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

no tak ciężar robi swoje ...dlatego odstawał na wyprzedzaniu..ale spodziewałem się , że na prostej będzie szybszy a tu miłe zaskoczenie...sądzę , że pewnie te 1,9 tdi w Superb miał jakieś 130 KM... chyba że wkładali do nich 105 KM? :roll:

[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 19:52 ]
      ops: ja tam niestety też mam serie...dlatego jestem mile zaskoczony :wink:
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

wkładali rowniez 101PD taki jak u Ciebie a reszta to różnica wagi :zlosnik:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez MisiekWAW
          reszta to różnica wagi
          no cóż... spodziewałem się, że Superb będzie jakimś godniejszym przeciwnikiem a tak...dupa zbita :lol: ....a teraz pora będzie na programik ...gdybym widział jakiś inny znaczek i było to 2.0 tdi albo 2.0 benzynka pewnie bym nawet nie wystartował do niego...a tu z ciekawości zwykłej przystartowałem do tej 1,9 ...no ale nie ma czym się chwalić ops: aczkolwiek wrażenie po objechania Superb bardzo poztywne , tym bardziej, że widać był jak właściciel się spina, żeby nie dać sie wyprzedzić :P

Komentarz

• miguello
            RS
            • 2008
            • 1849

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
            gdybym widział jakiś inny znaczek i było to 2.0 tdi albo 2.0 benzynka pewnie bym nawet nie wystartował do niego
            Ja wtedy tym bardziej staje :P

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez miguello
              Ja wtedy tym bardziej staje
              no tak ale TY masz 2.0TDI 16V BKD a ja TYLKO 1,9 PD i to narazie bez programu :cry: hehe :wink:

[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 20:51 ]
              no a tak podsumowując...objechanie Superb ...MAŁA RZECZ A JAK CIESZY :szeroki_usmiech ..teraz rozumiem KOLEGÓW którzy utarli nosa nie jednej porządnej bryce :wink:

Komentarz

• miguello
                RS
                • 2008
                • 1849

PAOLO ESCO, i tak to nie jedzie :P Chodzi o to ze widząc sporo szybszą furę próbuje nadrobić, refleksem, dobrym startem, noi częściowo sprytem :wink: Kiedy wiesz to było mocniejsze auto to zdajesz sobie sprawę co jest druga połową sukcesu :wink:

Komentarz

• hubert
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 119

Siema ...przyznać sie kto wczoraj zieloną octą pomiędzy Siestrzenią a Grodziskiem Mazowieckim się do mnie sadził :twisted: :lol: ...Pozdrawia czerwony leon...
                  X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

dzisiaj facet w kaszkiecie w seju mnie objechał jak ta lala :szeroki_usmiech
                    stanąłem na pasie kończącym się za skrzyżowaniem w celu objechania kaszkietowca, ale okazało się, że mój tor jazdy to 100% lód :lol:
                    ewidentnie było między nami spięcie bo gość ruszył żwawo a ja zostałem w miejscu mieląc bezradnie :lol:
                    pan musiał mieć niezły ubaw

dzisiejszego ranka większość ulic w W-wie to był total lód :idea:
                    uważajcie, strasznie zdradliwa sprawa bo często nie widać tej pułapki :idea:
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

Zamieszczone przez szkoda
                      w seju
                      co to :?:
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

to:
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• rkb
                          RS
                          • 2008
                          • 2152
                          • Rapid Spaceback (NH1)
                          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

ja wczoraj z jakas BMKa sie szarpalem, nie wiem jaka bo sie nie znam na BMach, szedl rowno ale chyba mial diesla bo tracil do mnie przy wajchowaniu a wuja tylko raz musial wajcha machnac :diabelski_usmiech

na nastepnych światłach pełen bulwers na twarzy małolata i juz nie chcial sie scigac 8)
                          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• miguello
                            RS
                            • 2008
                            • 1849

szkoda, ale on jest RACE BLUE :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez miguello
                              szkoda, ale on jest RACE BLUE :lol: :lol: :lol:
                              dlatego wcale nie bolało
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Hunter
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1655

szkoda, miałem to samo Nie sejo, ale jakiś inny bąk Gaz na światłach i w miejscu stoję :diabelski_usmiech

P.S. A na Witosa dwa autobusy przegubowce się przytuliły. Jeden chyba stał na przystanku, a drugi podjeżdżając za nim nie wykalkulował, że na lodzie hamuje się na dłuższym odcinku. Wyszedł z tego najdłuższy autobus jaki widziałem Podwójny przegubowiec :lol:
                                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Hunter
                                  A na Witosa dwa autobusy przegubowce się przytuliły. Jeden chyba stał na przystanku, a drugi podjeżdżając za nim nie wykalkulował, że na lodzie hamuje się na dłuższym odcinku.
                                  dzisiaj była masakra, gorzej niż w zimę bo znienacka
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• fernando
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1890

Zamieszczone przez szkoda
                                    dzisiaj była masakra, gorzej niż w zimę bo znienacka
                                    Dlatego trzeba szczególnie uważać o tej porze roku. W dzień się topi, a w nocy powstaje cieniutka i bardzo śliska tafla lodu... Nie chcę moralizować, ale już się parę razy w życiu przez coś takiego niezłego stracha najadłem :shock:

Komentarz

• Enriquez
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7685
                                      • Superb III (3V3)

A mnie niedawno objechał Polonez, Borewicz 1.5 GLE
                                      Jadę sobie spokojnie, 5:40 rano do roboty i widzę w lutserku pseudo ksenonexy. Stoję sobie na lewym pasie na pole position, poldek za mną. Trochę mnie irytowały te jego światła, więc se myślę że dam w palnik i będzie daleko. Ale się nieco zdziwiłem jak gościu prawy kierunek i ogień prawym pasem. :shock: No to jak wrzuciłem trójkę to już na niej zostałem. I tak do następnego skrzyżowania, ale mu się nie udało mnie wyprzedzić i na dodatek na prawym znowu ktoś stał a lewy znowu wolny. Tym razem dałem sobie siana i koleś pojechał. Doszedłem go później jadąc spokojnie i tak, ale się nieco zdziwiłem takim obrotem sprawy.
                                      Pozdrawiam
                                      Marcin

Komentarz

• Purchawa
                                        Admin
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 8007

A mnie wczoraj na obwodnicy Radzymina zrobilo Infinity FX35... Od 100 do 180km/h bylo w miare rowno, a pozniej zadzial u mnei cholerny ogranicznik. :evil: :lol:
                                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• fernando
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1890

Zamieszczone przez Purchawa
                                          A mnie wczoraj na obwodnicy Radzymina zrobilo Infinity FX35...
                                          Wyścigi amerykańców sobie zorganizowali :twisted:

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

stoje dzisiaj na swiatłach za seatem cuprą i widzę naklejkę compsport :diabelski_usmiech więc pomyslałem ze warto to to przetestować i zobaczyć co patryk z szymonem tam namodzili.
                                            Zielone i ruszylismy, siadłem gościowi na dupie i po kilkunasu metrach gość sie zorientował, depnął i tyle go widzieli :shock: raczej odszedł mnie tak na 3-4 długości auta i powoli dalej odchodził tak do 140, pózniej odpóscił bo skręcał.
                                            Troche sie zdziwiłem ze tak dynamicznie mnie odszedl, pewnie to było 2.0 tsi podkręcone dość dobrze :roll:
                                            Trza bedzie wsadzić big turbuleum i nie dać sie tak poniżać jakiemuś tam hiszpanowi :diabelski_usmiech
                                            To tyle z przegranych killów na miescie bo większość raczej na plusie
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andrev3
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 6116

a mnie się dziś trafiła nowiuśka czarna A4, goś mi siadł na zderzaku więc kulturnie zjechałem na prawy pas i jak zaczął mnie wyprzedzać dałem w palnik, chyba się lekko zdziwił że "dziadkowóz" dał radę i odszedł :diabelski_usmiech
                                              Po tym programie mam jeszcze większą uciechę z jazdy.
                                              Pan próbował drugi raz ale szybko sobie odpuścił temat jak się zrównał i został :P
                                              RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• olus
                                                Ambiente
                                                • 2007
                                                • 137

Zamieszczone przez piramida
                                                stoje dzisiaj na swiatłach za seatem cuprą i widzę naklejkę compsport więc pomyslałem ze warto to to przetestować i zobaczyć co patryk z szymonem tam namodzili.
                                                Zielone i ruszylismy, siadłem gościowi na dupie i po kilkunasu metrach gość sie zorientował, depnął i tyle go widzieli raczej odszedł mnie tak na 3-4 długości auta i powoli dalej odchodził tak do 140, pózniej odpóscił bo skręcał.
                                                Troche sie zdziwiłem ze tak dynamicznie mnie odszedl, pewnie to było 2.0 tsi podkręcone dość dobrze
                                                Trza bedzie wsadzić big turbuleum i nie dać sie tak poniżać jakiemuś tam hiszpanowi
                                                To tyle z przegranych killów na miescie bo większość raczej na plusie
                                                patrzac na Twoj podpis to rownie dobrze mogla byc seria a jesli to byl zolty leona cupra (1P) na czarnej feldze to tam pod 300 jest :twisted:
                                                have no fear BMN is here :>

www.seat-racing.pl

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

czarna cupra chyba na krakowskich tablicach i chyba na 18, wiesz ale seria chyba nie jezdzi oklejona naklejkami compsportu :evil:

[ Dodano: Czw 04 Mar, 10 21:51 ]
                                                  a no tak seria w benzynie ma 240KM :twisted: masz racje moze to i była seria ale jak na serie to za bardzo mnie odszedł
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Skodio_
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 324

Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...