Zamieszczone przez sew1981
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez sew1981dobrze ze niektorzy z nas z klubu nimi nie jezdza bo by młucili wszystkich potencjalnych wrogów na "pusto" a pracodawca by splajtował przez spalanie hehe
zawsze mówie, że jak widzę klubowe auto to jakoś tak dynamiczniej się przemieszcza niż inne, może się to przenosi też na auta "służbowe"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981dobrze ze niektorzy z nas z klubu nimi nie jezdza bo by młucili wszystkich potencjalnych wrogów na "pusto" a pracodawca by splajtował przez spalanieW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaPanowie, trochę więcej luzu
Zamieszczone przez UdeskyI doczekalibyśmy się jakiegoś po sofcie. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
To ja dodam od siebie,że w takim aucie biegi niekoniecznie trzeba wbijać o jeden wyżej.Można o 2-3 jak jest możliwość.No i przede wszystkim nie rusza się z 1 biegu tylko odpowiednio niskim w stosunku do ciężaru ładunku.Jeśli chodzi o automaty większość ma tzw.podwójny gaz (Actros tego nie ma) i po wciśnięciu go do oporu skrzynia wbija co 2-2.5 biegu.Co do wyścigu cc700 z samym ciągnikiem- nie żartujcie.Na suchym nie ma kompletnie szans...
Komentarz
-
-
dziś startowała do mnie bejca 750 w starszej budzie :shock: wynik wiadomy bejca-octa 1:0...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Wieczorny spocik z kolegami : prelude zrobiona do wersji type s - 235 koni i porsche 944 s2 - 211 koni i moj kopciuch. Z idealnego startu prosiak mi troszke uciekl, z rolki nie mogl mnie juz zlapac preluda ze startu juz nie byla tak szybka i udalo sie pare razy odjechac, z rolki pralka wolniejsza :diabelski_usmiech (co ciekawe ostatnio probowalem sie z pralka jak mialem zimowki i bylem wolniejszy). Wiec nie jest zle.
Zabawne jak probowalem sie z pralka z rolki - 4 bieg 2.5 tysiaca i pedal w podloge - pralka na wysokosci moich tylnych drzwi. Jedziemy, pralka w miedzyczasie 2 razy zmiana biegu na wyzszy, ja ciagle na 4tym a finalnie efekt ciagle ten sam :zlosnik: I kto teraz powie ze biegu w dyszlu sa krotkie i trzeba sie namachac :zlosnik:
Generalnie auta o b. porownywalnych osiagach - z wyjatkiem spalania naturalnie :zlosnik:pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
Poczytałem pare postów i o prędkości 100km/h w ciężarówkach więc tachografy w cięzarówkach są i muszą być legalizowane, inna sprawa uczciwości (czyt. znajomości) i dokładności firmy legalizującej w.w. urządzenie. Nikt nie wyda zaświadzenia i nie podpisze się pod badaniem technicznym na stacji diagnostycznej jeżeli nie będzie ogranicznika prędkości do max. 90km/h w autokarach do 100km/h. Znam to z autopsji ponieważ jeżdże aktualnie czymś takim, a ciężarówkami coś już ok. 14 lat.
A to że jadąc za cięzarówką i na budziku widzimy 100km/h to jest niedokładność producentów niejednokrotnie zamierzona, bo czy komuś w aucie licznik zaniżał prędkość?(na kołach i resztcie części układu napędowego zalecanego i dopuszczonego przez producenta samochodu), ja o takim przypadku raczej nie słyszałem.Załączone plikiJest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Magnesik na skrzynie i nie ma tacho. Tylko kierowca, ktory to mowil, powiedzial ze to jest ryzyk fizyk bo jak skrzynia zglupieje i zrzuci bieg z duzej skrzyni na mala to moze byc niezly sajgon w srodkuVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Romekm76A to że jadąc za cięzarówką i na budziku widzimy 100km/h to jest niedokładność producentów
Bo ja tak miewam często. :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
RomekM76 - tak - tachografy mają legalizację. Wiem też że jak ktoś grzebie przy takim aucie to tachograf NIGDY nie przekroczy tych 85km/h. Jak? Nie wiem. Wiem że tak się zdarza
Yarek - dokładnie. Dziś jadąc 110km/h licznikowo (czyli jakieś 102 z GPSa) ledwo się zbliżałem do jednego takiego
A szwagier kolegi Scanią bez kagańca bujnął się zestawem z lekkim ładunkiem do 135km/h wg GPSa na pokładzie. Nie pytałem się o Tacho w jego aucie.
Przecież te 400-500KM i 2000-3000Nm to nie problem aby rozruszać taki zestaw do prędkości mocno autostradowych 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekZamieszczone przez Romekm76A to że jadąc za cięzarówką i na budziku widzimy 100km/h to jest niedokładność producentów
Bo ja tak miewam często. :szeroki_usmiech
a serio przecież dużo ciężarówek jeździ "odblokowanych" i żyją.
Komentarz
-
-
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/v...e08bff77888bac Proszę przeczytać trzeci wpis od góry wkleił "laciak" ewentualnie można tutaj to wkleić.Daje do myślenia
Komentarz
-
-
Zgadzam się, że niektóre ciężarówki są rozblokowane, ale tak jak pisałem, że to za sprawą nieuczciwości i takich pseudo "drajwerów" wogóle nie popieram!!!! Również jazdy na magnesie nie popieram, ponieważ zamiast odpoczywać to taki szofer zapier..... w swoim czasie wolnym, który należy się wedle przepisów prawa pracy, itp! OK temat jak rzekaJest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorua serio przecież dużo ciężarówek jeździ "odblokowanych" i żyją
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokhttp://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3320&postdays=0&postorder=asc&star t=15&sid=2afae763f815a32b1de08bff77888bac Proszę przeczytać trzeci wpis od góry wkleił "laciak" ewentualnie można tutaj to wkleić.Daje do myślenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zebczy to jest temat o ściganku itp. czy o tacho i tirach? :roll:
[ Dodano: Sob 15 Maj, 10 21:48 ]
a w temacie to zmłóciła mnie stara M5, że aż miło było patrzeć i SŁUCHAĆ, nawet się podstawiłem drugi raz
a wszystko inne zmłóciłem ja :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez shokhttp://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3320&postdays=0&postorder=asc&star t=15&sid=2afae763f815a32b1de08bff77888bac Proszę przeczytać trzeci wpis od góry wkleił "laciak" ewentualnie można tutaj to wkleić.Daje do myślenia
Ostatnio patrzałem na statystyki i wyszło że ginie tysiące kierowców osobówek i cisza.Jak zginą w/lub przez Tira,autobus,samolt wszystkie media o tym piszą...
Jak kierowca mówi ,że nie ma jak wyhamować to wariat-na pal z nim.Ale jak na tym i innych forach ludzie wklejają filmiki jak pędzą po 180-200km/h czesto przez miasta(opisując jako niemieckie autostrady) to wszyscy mówią WOW ale zbiera się maszyna,gratki wykresu itd...
Poczytaj ten wątek ale od 1strony i wypowiedz się co powinieneś zrobić z bohaterami ich przygód...?
[ Dodano: Sob 15 Maj, 10 22:17 ]
W ogóle gościa nie usprawiedliwiam bo mówić a robić to dwie różne rzeczy.Jeśli ktoś jeździ dużo =miał awaryjne sytuacje i jak wiemy wykonuje się ruchy nazwijmy je bezwarunkowe.Potem jest czas na zastanowienie czy była to dobra czy zła decyzja.W takich sytuacjach nie ma czasu na myślenie jest jedynie odruch bezwarunkowy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez loydZamieszczone przez shokhttp://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3320&postdays=0&postorder=asc&star t=15&sid=2afae763f815a32b1de08bff77888bac Proszę przeczytać trzeci wpis od góry wkleił "laciak" ewentualnie można tutaj to wkleić.Daje do myślenia
Ostatnio patrzałem na statystyki i wyszło że ginie tysiące kierowców osobówek i cisza.Jak zginą w/lub przez Tira,autobus,samolt wszystkie media o tym piszą...
Jak kierowca mówi ,że nie ma jak wyhamować to wariat-na pal z nim.Ale jak na tym i innych forach ludzie wklejają filmiki jak pędzą po 180-200km/h czesto przez miasta(opisując jako niemieckie autostrady) to wszyscy mówią WOW ale zbiera się maszyna,gratki wykresu itd...
Poczytaj ten wątek ale od 1strony i wypowiedz się co powinieneś zrobić z bohaterami ich przygód...?
[ Dodano: Sob 15 Maj, 10 22:17 ]
W ogóle gościa nie usprawiedliwiam bo mówić a robić to dwie różne rzeczy.Jeśli ktoś jeździ dużo =miał awaryjne sytuacje i jak wiemy wykonuje się ruchy nazwijmy je bezwarunkowe.Potem jest czas na zastanowienie czy była to dobra czy zła decyzja.W takich sytuacjach nie ma czasu na myślenie jest jedynie odruch bezwarunkowy...
Co do wpisow w tym wątku to nie będe tego komentował - chciałbym tylko, żeby, zeby ci miszczowie prostej zabijali siebie/swoją rodzinę a nie osoby postronne.
Komentarz
-
Komentarz