zatrzymuję się na czerwonym świetle (bez żadnego wysiłku ani gwałtownego hamowania) na środkowym pasie, zaraz oczywiście przejeżdża obok mnie lewym jakiś pojeb który nie rozróżnia kolorów :rant rzucam okiem na laptopa, logi robię :szeroki_usmiech patrzę sobie na te różne dziwne cyferki :lol: w pewnym momencie widzę katem oka, że auto na prawym rusza więc rzucam okiem na światło - zielone ops: no to szukam biegu :lol: i w końcu ruszam :thank: na szczęście za mną stał ktoś cierpliwy i nie zaczął trąbić :zlosnik: , zresztą kierownik na lewym pasie też zaspał :lol: obracam głowę w lewo i widzę śliczne bordowe Clio II, no błyszcząca igiełka przyglądam się Sport Ph3 :twisted: ale przecież przespaliśmy start to co się będę wygłupiał i oglądam 1 Clio się ze mną zrównuje, mija mnie i... ogień :twisted: no dobra, namówiłeś mnie :diabelski_usmiech
jako że byłem na 2ce to po drobnych problemach z trakcją wychodzę minimalnie na czoło :zlosnik: na 3ce zwiększam przewagę, na 4ce :roll: na 5tce :lol: jakieś 500 metrów dalej zatrzymuję się do zawrotki, za chwilę nadjeżdża Clio, mijając mnie kierownik otwiera szybę i wystawia rękę z kciukiem do góry k odpowiadam krótkim mignięciem długimi 8)
w ogóle bez sensu 8)
chcę przeczytać jak ktoś Cię objechał :!:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a mi pokazywał +/- 1s - to kwestia np. wersji czy jego widzimisię?
Mnie się wydaje, że niedokładności pomiaru zmieniają się za każdym pomiarem. Robiliśmy kiedyś z kolegą parę pomiarów jeden po drugim i tolerancja pomiarów była (z tego co pamiętam) od +/- 0,25s do +/- 0,8s (oczywiście od czasu 0-100km/h)
a mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczyl ford s-max, lecialem autobahnem i nie bylo nikogo chetnego, az wkoncu przy okolo 120 podjechalem pod tylek Panu w tym aucie, on prawy pas i but w podloge, to ja tez i lecielismy do okolo 190, o moje zdziwienie :shock: myslalem ze zgubie go w lusterku wstecznym jednak Pan dostal o okolo kilka - moze nascie dlugosci (ciezok ocenic przy 190km/h). Sprawdzilem co to tam moglo byc i jedynie co mi pasuje to 2.2 tdci (ten napis byl z tylu) czyli 175KM i 9.4 do 100.
a mi pokazywał +/- 1s - to kwestia np. wersji czy jego widzimisię?
Mnie się wydaje, że niedokładności pomiaru zmieniają się za każdym pomiarem. Robiliśmy kiedyś z kolegą parę pomiarów jeden po drugim i tolerancja pomiarów była (z tego co pamiętam) od +/- 0,25s do +/- 0,8s (oczywiście od czasu 0-100km/h)
Nie sprawdzajcie, co pokazuje VAG na górze, tylko sprawdźcie niżej na zapisie kolejnych próbek. Tam widać dokładnie jaka jest prędkość dla kolejnych próbek i widać z jaką dokładnością można "ocenić" czas do 100 km/h... Jest to bardziej miarodajne niż ten +/- który pokazuje VAG na górze.
A co do próbkowania to też nie wiem " o co kaman"; też mi się zdarza, że jeden przejazd jest próbkowany co 0,15 s , a następny już co np. 0,30 s lub 0,5 s.
ostatnio trafił mi się ford mondzio combi TDCI (CI czerwone) , kerownik jechał spokojnie za jakaś astrą ale jak do niego dojechałem i dałem kierunek, że chce wyprzedzać kierownik mondziaka też zapała chęcią wyprzedzania, no trudu się mówi, zwolniłem i razem zaczęliśmy wyprzedzać, niestety musiałem odpuszczać gaz żeby mu w tyłek nie wjechać :diabelski_usmiech , to chyba "rozłościło" jegomościa i po wyprzedzeniu astruchy zaczął gnieść fordzisza , no to fajnie pomyślałem i usiadłem mu na dupsku, wyprzedziliśmy tak kilka aut a w między czasie do naszej "zabawy" przyłączyło się jeszcze jedno mondeo ale jechało za mną :szeroki_usmiech , kierownikowi prowadzącemu tą wycieczkę chyba zaczęły poszczać nerwy, że mu jakaś skodzina :twisted: siedzi na tyłku i nic nie może z tym zrobić, apogeum jego frustracji było wyprzedzenie auta na zakręci :shock: , w tym momencie ja już odpuściłem, po cholerę ma się zabić albo co gorsza kogoś, ale kierownik mondziaka za mną nie odpuścił i poszedł za kombiakiem :diabelski_usmiech wyciągając na dach aly , mijając ich gdy już stali z wściekłym kierownikiem combiaka na poboczu władza pogroziła mi paluszkiem idąc w stronę w/w frustrata.
z tego wszystkiego zapomniałbym o mancie które spuściłem Tuaregowi V10 TDI :diabelski_usmiech w sumie niedługo po Clio :lol:
poszedłem z kończącego się prawego a pan kierownik poszedł pełnym ogniem ale na wszelki wypadek zmienił pas żeby mnie przytrzymac ale nie zabić k niepotrzebnie :szeroki_usmiech
radekgw, wybacz, ale jeżeli masz seryjne ALH to ten S-Max mógł być max 1.8 TDCI 125 KM. 2.2 175 KM ma dwie rury z tyłu (ten miał?) i nie sądzę żebyś dał mu radę.
Nie mówię tego żeby Ci coś wypominać ale znam te samochody
radekgw, wybacz, ale jeżeli masz seryjne ALH to ten S-Max mógł być max 1.8 TDCI 125 KM. 2.2 175 KM ma dwie rury z tyłu (ten miał?) i nie sądzę żebyś dał mu radę.
Nie mówię tego żeby Ci coś wypominać ale znam te samochody
W trenowaniu eco drivingu przeszkodził mi jeden golf 3 ;P
Dokładnie to jechałem sobie powolutku (70 na 70ce ) kiedy to wyprzedziła mnie czerwona niska golfina 3 drzwiowa MK3 wciskając się tuż przede mnie i hamując przed czerwonym. Dojeżdżam powoli do niego mówiąc pod nosem "niech to będzie GT albo GTD to nie będe musiał psuć spalania" no ale niestety czerwone literki GTI na klapie, podwójny oryginalny wydech, poszerzenia nadkoli oznaczające 2,0 16V 150 KM ukazały się moim oczom. No trudno, na 1 i 2 prawie wjeżdżam w zderzak golfiźnie, robi się rozwidlenie na 2 pasy, golf ogień a ja .... no co miałem zrobić, po prostu go wyprzedziłem Typ tak się wpienił że go octa combi wycięła że przeleciał na 40tce ponad setką.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz