Zamieszczone przez Tomato
Zobacz wpis
Budujemy Dom z OCP
Zwiń
X
-
Ladies and gentleman
Czy ktoś z Was w ostatnim czasie ogarniał temat markiz tarasowych?
Szukam takowych i raczej chciałbym uniknąć zakupu chińskich, niemniej cena innych mnie dobija. Pytanie moje brzmi: czy trzeba dawać min. 3 tys. za kawałek szmaty rozpiętej na paru kilogramach aluminium?
Oczywiście, jeżeli trza będzie wybulić krocie, to rozsądek zwycięży nad skąpstwem.
Komentarz
-
-
Ja potrzebuję markizy o wymiarach 4,5mx3m. Też myślałem nad zadaszeniem stałym, ale żonka nie bardzo chce się zgodzić na zamknięcie przestrzeni oraz zadaszenie tarasu "na stałe". Poza tym podejrzewam, że koszt zabudowy sztywnego daszka znacznie przekracza koszt zakupu najdroższej nawet markizy. A wywalać np. dychę za gadżet, to już sprawa dyskusyjna.
Inna sprawa, że przy porywistym wietrze bardziej bałbym się o daszek, niż o markizę, którą w każdej chwili można zwinąć...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smer Zobacz wpisLadies and gentleman
Czy ktoś z Was w ostatnim czasie ogarniał temat markiz tarasowych?
Szukam takowych i raczej chciałbym uniknąć zakupu chińskich, niemniej cena innych mnie dobija. Pytanie moje brzmi: czy trzeba dawać min. 3 tys. za kawałek szmaty rozpiętej na paru kilogramach aluminium?
Oczywiście, jeżeli trza będzie wybulić krocie, to rozsądek zwycięży nad skąpstwem.
Gdyby tylko chciała kosztować te 3.000... Rozmiar 4x4 m wyceniony na 12.000 do tego sterowanie i montaż i robi się 15.000...
Choć spełnia wszystkie wymagania. Chroni przed słońcem i deszczem i wiatr nie jest już straszny. Tylko ta chora cena.
Komentarz
-
-
Jeśli mogę doradzić w temacie różnych "zadaszeń" to skontaktujcie się z firmą POROLET z Gdańska. Kilkanaście lat temu pracowałem jako ich "kierownik projektu" (czyt. handlowiec + nadzór nad montażem) i mieli naprawdę świetne ceny na różnego rodzaju markizy, zadaszenia i tym podobne sprawy a w dodatku w naprawdę dobrej jakości. Z reszta do dziś będąc z drugiej strony kupuję od nich różne graty i jeszcze się nie zawiodłem.
Komentarz
-
-
Ja kupiłem taki namiot w Jula http://www.jula.pl/catalog/ogrod/wyp...rezowy-790152/ i w tym roku będzie po raz trzeci montowany po zimie na tarasie. Według mnie to dobra opcja bo nawet mocny wiatr nic mu nie zrobi a markize musiałbym za każdym razem składać lub dokupić automatykę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisJeśli mogę doradzić w temacie różnych "zadaszeń" to skontaktujcie się z firmą POROLET z Gdańska. Kilkanaście lat temu pracowałem jako ich "kierownik projektu" (czyt. handlowiec + nadzór nad montażem) i mieli naprawdę świetne ceny na różnego rodzaju markizy, zadaszenia i tym podobne sprawy a w dodatku w naprawdę dobrej jakości. Z reszta do dziś będąc z drugiej strony kupuję od nich różne graty i jeszcze się nie zawiodłem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpisJa kupiłem taki namiot w Jula http://www.jula.pl/catalog/ogrod/wyp...rezowy-790152/ i w tym roku będzie po raz trzeci montowany po zimie na tarasie. Według mnie to dobra opcja bo nawet mocny wiatr nic mu nie zrobi a markize musiałbym za każdym razem składać lub dokupić automatykę.
dużo zabawy jest z tymi bokami żeby założyć/zdjąć?
Masz te odciągi też założone czy bez tego też da radę jak się do deski tarasowej przykręci?Ostatnio edytowany przez Mastermindq; 37330.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpis
Firma może i porządna ale po wycenie kapcie mi spadły. Ponad 30.000 a z bokami to by mi nawet po sprzedaży auta nie starczyło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis
Negocjuj. Na graty które od nich kupuję nie ma konkurencji która jest w stanie się z nimi równać cenowo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpis
Procentowy rabat jaki musiałbym dostać żeby to kupić to chyba tylko na bazarze w Kairze bym wynegocjował.
Komentarz
-
-
[QUOTE=Mastermindq;n2488528]
Mam kupiony jeden bok ale założony był tylko przez pierwsze lato.Doszedłem do wniosku ,że ja tego nie potrzebuje bo na tarasie dwa boki mam zrobione z wysokich przęseł drewnianych.Montaż do drewnianej podłogi jest bardzo łatwy i można to zrobić samemu bez niczyjej pomocy.
Komentarz
-
-
[QUOTE=Octava4x4;n2488618]Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpisMam kupiony jeden bok ale założony był tylko przez pierwsze lato.Doszedłem do wniosku ,że ja tego nie potrzebuje bo na tarasie dwa boki mam zrobione z wysokich przęseł drewnianych.Montaż do drewnianej podłogi jest bardzo łatwy i można to zrobić samemu bez niczyjej pomocy.
Komentarz
-
-
pandzik to jest tak, że w tym roku i ja i szwagier chcemy rozpocząć budowy. Mamy podobne "życzenia" - czyli dom z garażem jednostanowiskowym około 130m2.
Działek upatrzonych mamy kilka. Jako, że rozmowa odbywała się przy teściu to wtedy padło słynne "to budujcie bliźniaka, bo taniej".
Słyszałem to stwierdzenie już parę razy, ale jakoś nigdy nikt nie potrafił powiedzieć dlaczego wyjdzie taniej niż budowa dwóch domów.
Wyjdzie? Czy to kolejny urban legend?
Komentarz
-
Komentarz