Zgadza się. Pytanie powinno brzmieć "dla której z tych grup jest to forum" ?
Jak się okazuje - dla każdej - i tak powinno być, ale niekoniecznie jedni powinni na siłę uszczęśliwiać innych i na odwrót. Każdy ma swoje racje i można o tym jeszcze długo i namiętnie :szeroki_usmiech
pewnie i tak
ale te 20KM jak w temacie, dziś mi się by przydało dodatkowo :diabelski_usmiech
Dziś niestety musiałem się spieszyć i trasę ok 170KM zrobiliśmy w 2h wraz z tankowaniem a wyjazd był o godz. 10.30.
Na trasę tą składało się :
przejazd warszawą z alei Krakowskiej do Zakrętu,
dalej trasa na Siedlce z tankowaniem na Shellu za Konikiem Starym
od Siedlec do Międzyrzeca Podlaskiego i tu dobry, czarny asfalt się skończył
następnie było około 20km po czarno-białym z niespodziankami w postaci kolein
i na koniec około 10km po zmrożonym, cholernie nierównym śniegu.
Mogę zapewnić że nikt po drodze nie musiał przeze mnie uciekać na margines, nie wymusiłem na nikim pierwszeństwa przejazdu, nikomu nie zajechałem drogi choć sam musiałem kilka razy ostro hamować, od nikogo nie dostałem OPR... na CB a jechałem bardzo agresywnie nie przekraczając 230km/h bo szkoda mi silnika :lol:
Gdybym miał to zrobić dysponując mocą około 100KM i 200Nm momentu, serie hamulce i zawieszenie to niestety ale skończyłbym pewnie na cmentarzu i to nie tym na który się spieszyłem :twisted:
Po co? Przecież, oczywiście można było wcześniej wyjechać, po co się spieszyć i takie tam sranie w banie. Po to że mam w co przycisnąć, potrafię to opanować i nie chciałem się spóźnić. A do tego 10km po śniegu z prędkością oscylującą między 80 a 120km/h gdzie cały czas trzeba kontrować, operować odpowiednio gazem, biegami itd. - BEZCENNE (szybciej się nie dało bo Justyna i jej siostra krzyczały ) ops:
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
hmmm, do wypowiedzi dobrygrzeswawa nie ma słów. normalnych słów. Samobójca, ale co tak jego zycie. Chociaż z tego co wynika z tekstu nie tylko jego. Ehhh. Uchowaj przed takim kozakiem.................
Hmm być może cudze mnie ie interesują ale swoje owszem Przecie ten tekst to jest albo peowokacja albo totalny brak szacunku dla innych. Ciekawe, czy byłby taki mądry jakby jego i jego pasażerów spotkało nieszczęście? Wtedy też by się tak chwalił swoimi osiągnięciami, wtedy ci wszyscy którzy dzisiaj są zafascynowani takim styklem jazdy też by przytakneli? Wolałbym nie wiedzieć
Ale tu nie chodzi o to, że DGW słabo jeździ tu chodzi o to że są na drodze inni użytkownicy którzy akurat słabo jeżdżą bo np ni lubią a muszą, bo rzadko jeżdżą bo mają ch$%^& dzień itd.. i z normalnego wymuszenia pierwszeństwa, które się często zdarza, zamiast kilku bluzgów robi się sieczka i niejednokrotnie giną ludzie zupełnie nie "zamieszani w wymuszenie"
najlepszym przykładem, że można "się puknąć" jadąc nawet przepisowo był wątek o tym kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu z SYGNALIZACJĄ - banał a głosy 50/50. Dokładając do tego dużą prędkość wynik jest zero jedynkowy bym powiedział.
ale tutaj już nie bardzo o coś w ogóle chodzi, więc specjalnie bym się nie przejmował
naprawdę nie musimy sobie powtarzać, że należy jeździć zgodnie z przepisami, mieć ograniczone zaufanie do innych itd. mam wrażenie, że to każdy wie
bo coś takiego:
Zamieszczone przez tofos
Hmm być może cudze mnie ie interesują ale swoje owszem Przecie ten tekst to jest albo peowokacja albo totalny brak szacunku dla innych. Ciekawe, czy byłby taki mądry jakby jego i jego pasażerów spotkało nieszczęście? Wtedy też by się tak chwalił swoimi osiągnięciami, wtedy ci wszyscy którzy dzisiaj są zafascynowani takim styklem jazdy też by przytakneli? Wolałbym nie wiedzieć
na mnie na przykład działa bardzo przygnębiająco, skąd się biorą tacy smutni ludzie :?: :!: :szeroki_usmiech :drive: :tunning
a poza tym wiadomo, że DGW jest tu dla niektórych (włączając w to mnie ) bostwem, co tam bóstwem, DEMONEM PRĘDKOŚCI :lol:
a te umoralniające gadki proponuję ćwiczyć na własnych dzieciakach najlepiej :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
To nie prędkość zabija, tylko jej gwałtowna utrata. Więc można jeździć szybko, tylko droga publiczna (szczególnie na Siedlce) nie jest najlepszym miejscem do takich wyczynów.
Wszystkim kierowcą życzę jak najlepiej, poważnie ! - ale statystyki są ciągle nieciekawe i z niczego się to nie bierze. W dzisiejszych czasach kiedy za samochód płaci się 4k, nie trudno o nieprzewidywalne zachowanie bądź to kierującego, bądź to samochodu. I nawet wypowiedziane w ostatniej chwili zaklęcie "o kur......" niewiele pomoże ;-)
:haha: :zlosnik1:
Paweł, nie wiem co by powiedzieli na Twoje średnie przelotowe (jakby wiedzieli) :lol: :szeroki_usmiech
Chciałbym się tylko dowiedzieć cóż takiego jest w tym co napisałem?
Czy tu chodzi o prędkość 230kmk/h? bo taką potrafię osiągnąć w Warszawie, między światłami i zdążyć jeszcze spokojnie wyhamować.
Czy chodzi o prędkość na śniegu? bo jeśli ktoś nie ma pojęcia o zachowaniu się auta w danych warunkach to niech bzdur nie pisze (czas przyszły :!: )
Wydaje mi się że wiem jakie będą odpowiedzi ale dalszy ciąg jak napiszecie. Taki quiz: napisz mi coś a powiem Ci kim jesteś :lol: :P
Zamieszczone przez Jac_ek
tu chodzi o to że są na drodze inni użytkownicy którzy akurat słabo jeżdżą bo np ni lubią a muszą, bo rzadko jeżdżą bo mają ch$%^& dzień itd..
to Ja się Ciebie wywrotnie zapytam: czy oni mają inne prawo jazdy niż Ty czy Ja?
cytowane zdanie specjalnie wyrwałem ponieważ już kiedyś padło takie pytanie z mojej strony a odpowiedzi nie pamiętam :wink:
Aaa jeszcze zapomniałem napisać o sytuacji która mnie rozśmieszyła.
Jadę za octavia 1 kombi 1.9TDI, raczej seryjna 110KM z naprzeciwka jadą inne auta więc nie mam jak jej łyknąć, do auta przed tą octavią jakieś 100m. W końcu jest luka. No to 3 i do deski oczywiście żeby nie prowokować produkcji potu u innych. Można powiedzieć że przeleciałem koło delikwenta a ten mruga, trąbi do tego przyspieszył i usiadł mi na tyłek ale tylko do kolejnego wyprzedzania i tu właśnie się przeliczył bo myślał że jak ja jadę octavią i tak łatwo idzie mi wyprzedzanie to i on może. Widziałem tylko w lusterku jak inne auto uciekało na margines żeby nie było dzwona. I teraz mi wytłumaczcie, o co mu chodziło :?
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
jak ktoś jest starym (duchem) dziadem, to niech pakuje rodzinę do okty i rusza w Polskę lewym pasem, tylko niech się już nie wypowiada
dzisiaj takich kilku spotkalem, na dwupasmowce lewy pas ich no bo po co zjezdzac na prawy skoro jedzie 90km/h?
DGW konkret, mialem dzisiaj podobnie tylko ze z bieslka musialem byc na 8. pozalatwialem co mialem i nagle o 10.45 okazalo sie za mam byc "na juz" w warszawie. i co prawda 230 nie osiagnalem (krotka skrzynia ) ale nikt nie mial do mnie pretensji na cb ze za szybko ze wymuszam.
a nawet kilka osob z zaciekawieniem sie pytalo co to za silniczek i ile to ma mocy (w tym jeden uzytkownik skody )
aha i zeby nie bylo ze tak zawsze jezdze. to do bielska jechalem 4h
zeby nie bylo OT sa ludzie ktorzy jezdza tak jak zalozyciel tego watku i w zasadzie nie mam nic do nich, ale niech sie rozgladaja na drogach czy komus nie zajezdzaja drogi bo to co dla nich jest max ich samochodu dla innych oznacza ostre hamowanie.
Paweł, nie wiem co by powiedzieli na Twoje średnie przelotowe (jakby wiedzieli)
:lol: aly :spin:
Zamieszczone przez olus
zeby nie bylo OT sa ludzie ktorzy jezdza tak jak zalozyciel tego watku i w zasadzie nie mam nic do nich, ale niech sie rozgladaja na drogach czy komus nie zajezdzaja drogi bo to co dla nich jest max ich samochodu dla innych oznacza ostre hamowanie.
i tym optymistycznym akcentem... apa
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz