Zamieszczone przez Flame
20KM wystarczy dla każdego... jak King size :-D
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez FlameNajbardziej niebezpiecznie jeżdżą posiadacze aut służbowych...
Czytałem też nie tak dawno ciekawy artykuł wywiad z lekarzem z SOR, o ofiarach wypadków które mu przywożą - Jednoznacznie stwierdza że większość wypadków powodują kobiety w wieku 30-40 lat, potrącające pieszego na pasach, lub ludzie którzy na co dzień jeżdżą (jak im się wydaje) wolno i bezpiecznie i gdzieś wymuszają pierwszeństwo (coś jak ta ankieta ze skrzyżowaniem pt KTO TUTAJ MA PIERWSZEŃSTWO) - kierowcy BMW pędzący 200 po narkotykach i alkoholu to niewielki odsetek całej statystyki - ale za to bardzo dobrze się sprzedający w mediach ale niestety nie mający odzwierciedlenia w liczbach.
Po prostu media mówią o "ciekawszych" wypadkach chętniej niż o tych zwykłych których jest nieporównywalnie więcej. :evil:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Jac_ekwieczorem będę miał trochę czasu to tego poszukam jeśli musi być źródło - to będzie.
Komentarz
-
Ze ten "s-wontek" jeszcze nie został zamknięty. Ale....
....
Zamieszczone przez tofosNie wykorzystuje w 90% przypadków mocy maksymalnej
Cóż, jedni kupują ściagacze, drudzy choppery/cruisery bo każdemu co innego po głowie chodzi.
Kurna, w jednym wątku jeszcze nie widziałem wpisów tylu Moderatorrrrrrrrów na raz. Normalnie rekord padł :diabelski_usmiechIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Ooo... ja pierdziele, ale watek :!: :lol: Mega :!:
Calego nie zmeczylem, nie dalo rady...
Ale ja to jestem "eko" wywrotowiec :!: :lol:
[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 18:29 ]
Dobra... zmeczylem!
Ciekawych rzeczy sie o sobie dowiedzialem! :lol:
A jakby co, to wyzwanie Wawa-Olsztyn przyjmuje! :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
a ja powiem tak:
modze bo lubie jak mi sie trzecia turbina wysyra
lubie miec wiecej niz inni
chce miec jeszcze wiecej
na pewno bede jezdzil mocniejszym samochodem niz teraz
czasami lubie depnac
lubie miec swiadomsc mocy
i co ? nie mage? mage , nie ma sensu? dla mnie ma
a jak kolega lubi takie powiedzmy lizanie loda przez szybe to jego sprawa sa rozne zboczenia, ot choc by takie jak moje :twisted: - kazdy ma swoje
choc tak patrzac obiektywnie co to za moc 150km czy 200km w dzisiejszych czasach. samochody sa coraz wieksze i ciezsze. wiec i mocy powinny miec wiecej, klasa srednia co kilka lat podnosci poprzeczke pod tym wzgledem. co kila lat temu bylo powedzmy rs teraz jest standardem.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
z moich przemyslań, co za róznica jadąc 150km/h 100 konną octavią czy np 200 konną? Róznica polega tylko na czasie w którym to 150 sie osiągnie. Więc nie wiem po co to całe zamieszanie odnosnie mocniejszych samochodów :shock:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaz moich przemyslań, co za róznica jadąc 150km/h 100 konną octavią czy np 200 konną?
Ps. MPS'a i owego kolegę z Topicu przytoczyłem dla przykładu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilKurna, w jednym wątku jeszcze nie widziałem wpisów tylu Moderatorrrrrrrrów na raz. Normalnie rekord padł :diabelski_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez Jac_ekwieczorem będę miał trochę czasu to tego poszukam jeśli musi być źródło - to będzie.
Co do aut służbowych były na to statystyki o czym napisał Jac_ek i jak je tylko znajdę to wrzucę je tutaj.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_chętnie się z nimi zapoznam.
raport Europejskiej Rady Bezpieczeństwa Transportu
szukane zdanie to :
Aż 30 proc. wypadków powodują kierowcy aut służbowych, mimo że to mniej niż 5 proc. zarejestrowanych u nas pojazdów
o lekarzu na razie nie znalazłem - on mówił o tym pijanym w bmw vs. kobitka jadąca 50 km/h ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
he he a ja powiem tak nadmiaru mocy nigdy dość pod prawą nogą to jest jeden z czynników bezpieczeństwa czynnego. w wakacje 2008 roku miałem okazje pojeździć przez dwa dni audi rs6 i wiem jak zbiera się naprawdę mocne auto potem wsiadłem do swojej octavii i co omało się nie zabiłem przy wyprzedzaniu a moja octa ma trochę więcej niż 200km z racji tego że w tym samym czasie audicą wyprzedziłem 4 samochody a zapomniałem że jadę wolniejszym autem i w połowie manewru musiałem zjechać na prawy pas
Komentarz
-
-
chyba muszę iść do psychologa :lol: bo mi wciąż mało :P
Do pracy mam 50km, moja octa może nie ma 200kuni ale jakoś sobie radzi, przez mniej więcej 20km potrafię wykorzystywać pewną moc, w lato może nawet i 30km, opon z przodu starcza mi na sezon czyli około 30kkm, niejednokrotnie mam na liczniku ponad 200 ale nie kuni a km/h (niestety do Vmax jeszcze nie doszedłem) i to wszystko w większości po warszawie. Wariat i niebezpieczny typ ze mnie, samobójca a może nawet potencjalny zabójca. Jeżdżę autem od mniej więcej 4-5 roku życia ale to nie jest wykładnią bo jak ktoś się "pizdą" upośledzoną motoryzacyjnie urodził to kierowcą dobrym nie będzie. Jak to mówią "z gówna bata nie upleciesz". Moja octavia pozwala mi osiągać takie prędkości w sposób bezpieczny tak samo jak pozwala mi z takich prędkości bezpiecznie wyhamować. Jeżdżę tak bo zajebiście lubię i nie wyobrażam sobie jak mógłbym to robić autem o wadze zbliżonej do octavii i mocy około 100KM na seryjnych hamulcach
Zapomniałem dodać że mam zamontowaną kratkę (auto służbowe :lol: ). Odnośnie przedstawicieli handlowych którzy jeżdżą szybko i jak to mówią skaczą po pasach mogę tylko powiedzieć to co wywnioskowałem jeżdżąc niejednokrotnie z takimi ludźmi. Wolę 10 handlowców jadących przede mną niż jednego takiego co to z szyby przedniej robi sobie wizjer, zęby ma wbite w kierownicę, lusterek nie używa w ogóle, włączony kierunkowskaz = pierwszeństwo, zostawia 30m przed pojazdem jadącym przed nim a jak ktoś wjedzie przed niego to gwałtownie, bezmyślnie hamuje itp. itd.
ps ogólnie śmietnik to i wrzuciłem trochę śmiecia od siebie :wink:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
spoko, spoko, żeby nie było, bo się zaczyna w śmietniku robić colesław ;-)
Kierowcy firmowi to fakt, statystyka - trudno z tym polemizować - można pomyśleć dlaczego tak jest? i tyle
Natomiast co do mocy silnika to ja również jestem za stwierdzeniem "każdemu według potrzeb" i generalnie nie przeszkadza mi to lub bardziej po słowiańsku "wali mnie to" ile kucy ma inny kierowca pod maską - ważne żebym ja miał tyle ile chcę ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
djczas, ale ja po pijaku nie prowadzę :lol: :P
a gruszkówki jak śmocy nigdy za dużo :wink:
[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 23:47 ]
Zamieszczone przez szkodadobrygrzeswawa napisał/a:
chyba muszę iść do psychologa :lol: bo mi wciąż mało :P
Grześ, dla Ciebie to już psychiatra tylko :twisted: :lol: 8)NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaWariat i niebezpieczny typ ze mnie, samobójca a może nawet potencjalny zabójca."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez dobrygrzeswawaWariat i niebezpieczny typ ze mnie, samobójca a może nawet potencjalny zabójca.
[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 23:55 ]
Zamieszczone przez dobrygrzeswawamyślisz że po kilku seansach nie zamienilibyśmy się miejscami :?: :wink: :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaNooo... A do tego wszystkiego odpowiedzialny jestes za ocieplenie klimatu! :lol:
[ Dodano: Wto 02 Lut, 10 00:00 ]
Zamieszczone przez szkodaPurchawa napisał/a:
dobrygrzeswawa napisał/a:
Wariat i niebezpieczny typ ze mnie, samobójca a może nawet potencjalny zabójca.
Nooo... A do tego wszystkiego odpowiedzialny jestes za ocieplenie klimatu! :lol:
...gradobicie i koklusz
[ Dodano: Wto 02 Lut, 10 00:04 ]
Zamieszczone przez szkodadobrygrzeswawa napisał/a:
myślisz że po kilku seansach nie zamienilibyśmy się miejscami :?: :wink: :lol:
jeśli by w ogóle to przetrwał :wink: :lol:
albo może nie bo cholera pranie tapicerki to droga sprawa :diabelski_usmiechNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Trochę jałowa dyskusja, jedni kupują auto do przemieszczania się z miejsca A do miejsca B, inni żeby czuć coś pod butem, trzeci dla szpanu itd.
Gdyby wszyscy ludzie wszystkie rzeczy kupowali takie same, to świat byłby nudny :twisted:ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
Komentarz