Zamieszczone przez szkoda
20KM wystarczy dla każdego... jak King size :-D
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez szkodaale chyba nie wiele ma to wspólnego z jakąś motoryzacyjną żyłką i tą benzyną\ropą we krwi :lol:ops:
...benzyną\ropą\gazem we krwi... :diabelski_usmiech
to forum zostało założone przez i DLA miłośników\fanów\maniaków moto, może warto wrócić do takiego profilu działalności :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Czytam ten wątek i zastanawiam się jaki on ma sens :roll: . Dla mnie to kolejna dyskusja bez sensu, jeden woli matki, inny córki. Jedni kupują auta, żeby były ekonomiczne i praktyczne, inni dla większej frajdy z jazdy. Wątek ten przypomina mi dyskusję z serii wyższość diesel`a nad benzyną.
Ja na przykład na forum OCP pojawiłem się wieki przed kupnem pierwszej w życiu Octavii, bo od kiedy tylko pojawiła się O1, podobała mi się. Zmieniając auto, wybrałem Octavię jako pewnego rodzaju kompromis. Potrzebowałem auta rodzinnego, jeżdżącego nie gorzej niż poprzednie. Ponieważ jeżdżę mało, praktycznie tylko po mieście, wybrałem 1.4TSI, bo jeździ lepiej niż poprzednie auto (1.6MPI już zdecydowanie gorzej), a diesel przy przebiegu rocznym 12000-15000km rocznie mijał się z celem (zwłaszcza, że biorąc pod uwagę seryjne auta (bez wirusów), 1.4TSI jeździ dla mnie sympatyczniej niż 1.9TDI ). Na koniec tego OT, napisałem wcześniej, że Octavia jest dla mnie kompromisem, gdybym nie potrzebował czasami większego kufra, z pewnością jeździłbym teraz Leonem (pewnie też 1.4TSI). Przepraszam wszystkich czytających za OT, proponuję nieśmiało zamknąć już tą dyskusję, gdyż tak na prawdę WSZYSCY zabierający w niej głos mają swoje racje.
Komentarz
-
-
ja tam lubie jak czasami fotel mnie masuje po plecacha następne auto i tak bedzie szybsze :diabelski_usmiech
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RALFPanowie byle do wiosny i nowy programik no i może uda się te 170 km uzyskac , bo 150 to już ciut przy mało po prawie 2 latach
Komentarz
-
-
Mocny silnik to przede wszystkim dobre przyspieszenie. Miałem okazje jechać 911 i do dziś pamiętam te przeciążenia - przy hamowaniu również.
122KM w 1.4 dają swobodę w miarę szybkiego wyprzedzania - szczególnie jak inny samochód jedzie 100. Ale nie jest to przyśpieszenie na tyle dynamiczne żeby się nim zachwycać - ot dodajesz gazu i już. Raczej niewiele emocji można z tym połączyć.
Mam nadzieję że kiedyś będę miał taki samochód, że nie będę musiał nigdy mieć gazu w podłodze żeby wyprzedzać - przy 122KM jest to raczej niemożliwe ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekMam nadzieję że kiedyś będę miał taki samochód, że nie będę musiał nigdy mieć gazu w podłodze żeby wyprzedzać - przy 122KM jest to raczej niemożliwe ;-)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Jac_ekMam nadzieję że kiedyś będę miał taki samochód, że nie będę musiał nigdy mieć gazu w podłodze żeby wyprzedzać - przy 122KM jest to raczej niemożliwe ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekna razie nie zorbie ;-) do końca gwarancji wytrzymam.....
i tak jak się coś zaczyna w aucie sypać, to PO gwarancji
CAXA, myślę, jeździ bardzo "fajnie\przeciętnie" tak, że zapewnia to minimum (IMO) komfortu przy włączaniu się do ruchu, ale wiadomo: zawsze może być "fajnie\fajnie"
Inna rzecz, a'propos kobiet (moich licznych :lol: ), mianowicie zauważam, że one po prostu lubią mocne auta i wcale nie wykorzystują ich do palenia gumy spod świateł jak my koguciki, tylko ŚMOC, właśnie w tym przypadku daje im pewność i bezpieczeństwo w czasie wyprzedzania, włączania się do ruchu, manewrów typu zmiana pasa itp.
W przypadku każdej znanej mi kobitki, jej jazda, pewność jazdy bardzo zyskała po przesiadce do mocnego auta, myślę, że żona byłaby jeszcze bardziej zadowolona niż teraz, a wiadomo - zadowolona żona, to podstawa udanego związku, więc ma to również wymiar społeczno\psychologiczno\rodzinny :idea: :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez malgoskale już moje 122 konie mi wystarczają
Zamieszczone przez MaicroftCo do hamulcow i zawieszenia, to 1.4tsi dzieli je z 1.9tdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbHeh, w sumie nie dziwie sie ludziom czemu sie boja krecic 1.4 TSI. takie 1.8T albo 1.9TDI w razie jakiegos dramatu mozna od reki na aledrogo kupic, natomiast ten silnik jeszcze dlugo dlugo nie
Bo z tego co ja widzę, to na allegro jest chyba z 10 1.4TSI, średnio za 5kzł ...
KLIK 1 & KLIK 2. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbHeh, w sumie nie dziwie sie ludziom czemu sie boja krecic 1.4 TSI.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez malgoskWidzicie, i w końcu się zgadzamy.
spodziewałem się tu pierwszej pionierskiej modyfikacji polegającej na OBNIŻENIU mocy, a nie na jej podwyższaniu, może na przykład takie obniżenie mocy i ukierunkowanie się na jak najniższe spalanie, hę :?:
po prostu nie rozumiem, to się po prostu nie trzyma kupy.
a MOC :lol: wykorzystuje się tam, gdzie można i zapewniam, że to nie jest jakiś problem.
są różne podejścia do sprawy moto, ale najwyraźniej dążysz do tego, że najlepiej zakupić bilet miesięczny i mieć w dupie korki, chociaż to od korków chyba nie zwalnia.
ja na przykład zacząłem jeździć do pracy w takich godzinach, że w korkach nie stoję, więc można i tak, co kto lubi :szeroki_usmiech
Postaram się teraz napisać łagodząco: mi nie jest potrzebny 200 konny silnik. Wystarczy mi moje 122 kucyki, a jak je przerobię na 140, wel 150 KM, to już dla mnie będzie szczyt potrzeb. bez odbioru
[ Dodano: Sob 30 Sty, 10 21:06 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez szkoda_tm_, MisiekWAW, w ogóle mam taką obserwację, że ostatnimi czasy forum zapełnia się ludźmi, których generalnie to wszystko nie bardzo kręci, kupili octavię, wyguglali OCP i tyle, ale chyba nie wiele ma to wspólnego z jakąś motoryzacyjną żyłką i tą benzyną\ropą we krwi :lol:ale taka jest cena zwiększającej się liczby userów :roll:
Ja mam tylko małą prośbę do tych wszystkich świętych i najświętszych :!: :idea:
Mam 300KM do jazdy po mieście, auto jest moim hobby, jazda takim mocnym autem sprawia mi niesamowitą frajdę i NIC WAM DO TEGO CZY TO JEST Z SENSEM CZY NIE :twisted: :twisted: :twisted: Ja Wam w portfel ani w miskę nie zaglądam :x
[ Dodano: Sob 30 Sty, 10 21:07 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Thunditak bez celu po prostu pojeździćZamieszczone przez MisiekWAWjazda takim mocnym autem sprawia mi niesamowitą frajdę
dla większości "ekodrajwerów" to chyba nieosiągalny poziom świadomości :lol:
skoczyłem wczoraj około 1am pokręcić się Górczewską, a co :!: :twisted:
Komentarz
-
Komentarz