Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • t271828
    Elegance
    • 2008
    • 928

Zamieszczone przez obrus
    Średni realny pobór prądu mojej plazmy ST50 42' to ok. 200W (od 80 do ponad 300W), czyli przy moim oglądaniu ok. 20 zł
    na miesiąc. W stanie czuwania niecałe 0,2W ". Ale nie żałuję wyboru, gdyż obraz jest rewelacyjny.
    O ile dobrze widzę to tu producent podaje 148W więc Twoje 200W tak bardzo nie odbiega od tych danych. Może oglądasz więcej jasnych scen (sport?) niż przewiduje norma

Komentarz

• cezaryaksum
      Ambiente
      • 2010
      • 126

Co o tym powiecie? http://www.neonet.pl/?p=toshiba_40l1333
      Szukam czegoś budżetowego.
      pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• micho_m
          Rider
          • 2011
          • 528
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

cezaryaksum, ja mam taka toshibe tylko 32 cale w sypialnii i jest elegancko. Wiadomo plazma to nie jest czy tam hi-endowy Led, ale obraz jest ok. W porownaniu do jakiegos budzetowego samsunga LCD 32 cale to bym nawet powiedzial ze zyleta.

[ Dodano: Pią 27 Gru, 13 19:00 ]
          Jeszcze dopatrzylem ze 40 ma full hd.
          Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
          www.nawmar.pl

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • Octavia III combi (5E5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez micho_m
            Wiadomo plazma to nie jest czy tam hi-endowy Led, ale obraz jest ok
            O ile mi wiadomo plazma zawsze będzie lepsza w obrazie od LCD, ale to że zanika wynika z wielu innych aspektów. Gdzieś czytałem i nie powtórzę, bo nie jestem specem. Generalnie plazma zanika na rzecz LED czy nawet OLED

Komentarz

• cezaryaksum
              Ambiente
              • 2010
              • 126

40 cali, full hd, 3 hdmi. Zakupione w neonecie za 1299. Przesiedam się z kineskopowej 14stki więc myślę że będę zadowolony :szeroki_usmiech ponoć głośniki ma nie za specjalne ale jeszcze nie odpaliłem więc się nie wypowiem
              pozdrawiam

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

Zamieszczone przez cezaryaksum
                40 cali, full hd, 3 hdmi. Zakupione w neonecie za 1299.
                no i git , daj znać jak podłączysz ..
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
                  O ile mi wiadomo plazma zawsze będzie lepsza w obrazie od LCD, ale to że zanika wynika z wielu innych aspektów. Gdzieś czytałem i nie powtórzę, bo nie jestem specem. Generalnie plazma zanika na rzecz LED czy nawet OLED
                  ja slyszałem ze znika bo za droga w produkcji
                  swoją 50' kilka tyg temu kupilem w promocji za 1899 i jestem mega ale to mega zadowolony. mam porownannie do starego lcd 32, led lg 42 i toshiby led 40 i moim zdaniem ta plazma ma najlepszy obraz
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• mial ktos do czynienia z tym albo cos ciekawego moze powiedziec
                    Sklep Internetowy Avans to jeden z największych marek branży RTV, AGD, Multimedia w Polsce. Znajdziesz u nas sprzęt AGD, RTV, audio, telefony, tablety

Komentarz

• dato
                      L&K
                      • 2012
                      • 1431

Golas, jak już okolice 2 tys to szczerze i z własnego zakupu przed chwilą polecam: PANASONIC TX P42ST60E

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

dato, niezłe opinie ma..
                        czy taka plazma na 2.5m na ścianę do łóżka nie za duża ? teraz mam 32lcd.
                        tylko ze używam telewizora dużo jako monitor /mam podpiętego laptopa / z tym że nie do gier a do normalnego internetu
                        czy lepiej przy lcd tylko większym trochę zostać?
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

leszekmw, polecany Panasloik będzie lepszy i wcale nie bedzie za duzy
                          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Zamieszczone przez blackrs
                            woją 50' kilka tyg temu kupilem w promocji za 1899 i jestem mega ale to mega zadowolony. mam porownannie do starego lcd 32, led lg 42 i toshiby led 40 i moim zdaniem ta plazma ma najlepszy obraz
                            Zgadza sie ja kupilem Samsunga 51' za 1980 i jest super.
                            Na rynku zostaly ostatnie plazmy czas sie spieszyc zostana tylko led.
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

Nexus6, czy wisząca plazma dobrze odbiera "z łózka "? wiesz o co chodzi , te kąty itd...
                              poczytałem na hdtv wczoraj o tym telewizorze , podobno faktycznie niegłupi i teraz w niezłej cenie , a ja muszę do wiosny coś na działkę załatwić dużego..., jvc z sypialni bam zabrał a do domu coś nowego..
                              tylko muszę sie jeszcze zagłębić w te okulary pasywne i aktywne, może czasami coś bym obejrzał w3d
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• cysterniarz
                                RS
                                • 2008
                                • 1887
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                Nexus6, czy wisząca plazma dobrze odbiera "z łózka "? wiesz o co chodzi , te kąty itd...
                                leszekmw, bierz i się nie zastanawiaj, napewno nie ma porównania do lcd bo w plazmie kąty nie mają znaczenia, obraz widziany jest tak samo z boku, z góry z dołu i spod stołu.
                                Też łyknąłem panka 50" w promocji a stary panas 37" po 7 latach dostali rodzice w spadku. Nic się z tym tv nie działo i odbiera nadal pięknie, mam nadzieje że technologicznie te nowe się nie pogorszyły i ten też będzie służył. Na razie jest bajerancko a obraz powala nawet w tym "pół" hd oferowanym przez dostawców sygnału.
                                50ka wisi ok 3,5m od siedziska, na początku był szok, a po tygodniu już wydaje się mały :wink:

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

no a co sądzicie o kalibrowaniu , trzeba je robić i jak to wykonać po zakupie ? samemu si e raczej nie da chyba..
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• fabianek
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 5

Co myślicie o tym LG http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6541383 ?
                                    Cena wydaje się atrakcyjna, bo tylko 1.5k za aż 42 cale. No ale wiadomo, że cale to nie wszystko. Jak wam się wydaje, czy to dobry tv?

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Zamieszczone przez leszekmw
                                      no a co sądzicie o kalibrowaniu , trzeba je robić i jak to wykonać po zakupie ? samemu si e raczej nie da chyba..
                                      No ja właśnie wziąłem do sypialniopracowni, też coś pomiędzy 2-3m mam od łóżka na siedząco, a poniżej 2 od biurka i jestem bardzo zadowolony. Zadziwiająco dużo formatów plików sam z siebie odtwarza z dlna. MKV i H.264 jednak niestety nie

Ładny jest obraz i bez kalibracji, ale jak mi w salonie wyląduje docelowo drugi większy to zamówię i zrobię oba.

Komentarz

• Ja jestem zadowolony narazie z tego Samsunga co wklejalem wyzej, przede wszystkim duzy plus za Smart TV laczy sie przez router po dlna z laptopem. Nie trzeba zgrywac filmow na pendrive, poprostu wlaczam w tv co mam na kompie. Odczytuje sporo formatow (chocby mkv czy flac). 3d przerabia w locie z kazdego kanalu chociaz wiadomo to nie to, jednak juz "prawdziwe" 3 d wyglada naprawde fajnie. W zestawie 2 pary okularow, przedluzka podczerwieni. Sporo aplikacji, normalna przegladarka, skype i takie tam duperele, jest wbudowane wi-fi. Masa ustawien obrazu, dzwieku, nawet te marne 20w gra czysto, ladnie i przyzwoicie. Co prawda drugi Aquos z wbudowanym "subem" gra lepiej, ale myslalem ze te 2 zwykle glosniczki beda slabe. Ogolnie za ta cene uwazam ze calkiem fajny telewizorek.

Komentarz

• SS
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 16209
                                          • Superb III (3V3)

Panowie a czy ktoś miał do czynienia z Philipsem
                                          Odwiedź stronę Philips i zobacz, jak zmieniamy życie ludzi dzięki wyjątkowym innowacjom z zakresu medycyny, pielęgnacji ciała, czy oświetlenia.

Spotkałem się ze skrajnie różnymi opiniami. Ewentualnie jaki zamiennik polecacie?
                                          Pisał Sebastian

Komentarz

• Nexus6
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4847
                                            • Volkswagen

dato, MKV i H.264 Szajsungi odtwarzają "z palca"
                                            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• tryton
                                              Elegance
                                              • 2008
                                              • 935

Zamieszczone przez SS
                                              Panowie a czy ktoś miał do czynienia z Philipsem
                                              Od 1.5 roku użytkuje starszy model 5507 . Z czystym sumieniem mogę polecić Philipsa

Komentarz

• SS
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 16209
                                                • Superb III (3V3)

tryton, a jakieś problemy z zawieszaniem, niedziałaniem oprogramowania, WIFI i reszty okołotelewizyjnych możliwości?
                                                Pisał Sebastian

Komentarz

• tryton
                                                  Elegance
                                                  • 2008
                                                  • 935

Zamieszczone przez SS
                                                  a jakieś problemy z zawieszaniem, niedziałaniem oprogramowania, WIFI i reszty okołotelewizyjnych możliwości?
                                                  telewizor chodzi na okrągło żadnych zwiech nie ma . Na co dzień nie używam wifi ale dosyć intensywnie testowałem .TV łączy się z kompem bez najmniejszych problemów . Oglądanie zdjęć bezprzewodowo fajna rzecz z filmami gorzej bo tylko media player ma funkcję udostępnienia plików (a nie wszystkie oryginalne filmy 3d chodzą na MP ). Dlatego kompa z filmami podłączam przez hdmi. Podłączałem przez hdmi aparat , kamerę z samochodu wszystko działało TV chodzi na dekoderze UPS ale też daje bez problemu radę na analogu ups Oczywiście sprawdzałem też TV cyfrową naziemną żadnych problemów . Jak na razie tylko nie sprawdzałem jak chodzi na antenie sat . Pendrivy czyta bez problemów nawet nagrywa na dyski zewnętrzne Na dzień dzisiejszy chwalę Philipsa A jest to mój drugi LCD tej firmy

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

Zamieszczone przez Nexus6
                                                    dato, MKV i H.264 Szajsungi odtwarzają "z palca"
                                                    a co to kurrr..jest :?:

dato, to co się kiedyś pytałem to podobno zimny lut był ,ale dziękuję za pomoc...
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

Pracuję...