Telewizja N

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuszby
    Classic
    • 2011
    • 10

Wczoraj zwykłym listem dostałem propozycję nowej bandyckiej umowy z NC .Albo wyższa cena za mniej programów albo wypowiedzenie....wybieram drugą opcję.Podniesienie cen to mały pikuś , przeczytajcie dokładnie warunki tej pseudo promocji - są nie do przyjecia.
    Do tej pory w N płaciłem 59 PLN za wszystkie pakiety , opłaty za dekoder nie było. W nowej umowie pakiet c+ silver za 79 PLN na 18 miesięcy , potem przechodzę na czas nieoznaczony za 109PLN + dodatkowo za najem dekodera 20 PLN !!!!!!!! Czyli w nowej umowie 40 PLN drożej za mniej kanałów.Ale to nie wszystko.... po 18 miesiącach MUSZĘ przejść na umowę na czas nieoznaczony czyli na większą cenę. Nie mam prawa rozwiązać umowy nawet w 18 miesiącu okresu oznaczonego. Mam prawo rozwiązać umowę w czasie okresu nieoznaczonego z 3 miesiecznym wypowiedzeniem... czyli jeszcze kolejne 4 miesiące będę musiał bulic złodziejom wyższą cenę czyli 129 PLN. Ale to nie wszystko.... ok 20 kanałów jest niegwarantowanych w tym 2 kanały eurosport . a to oznacza że moga je wyłączyć w każdym momencie , a ja nie mam prawa rozwiązać umowy z tego powodu bez zapłaty kary za zerwanie .!!!!!!!!!!!! Nigdy w życiu nie widziałem tak bandyckiej umowy....... dobrze że jest Polsat i DVBT. Uwaga na tych cwaniaków z NC i nie dajcie się doić. A taka fajna była N-ka , jak wszystko w Polsce musieli zniszczyć.

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 11256
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

a funpack z orange?
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Polsat multiroom dla bylych klientow N, C+ daje gratis :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• smer
          RS
          • 2008
          • 2021
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja puki co żadnej oferty z NC+ nie dostałem, ale na zimne dmucham i drążę zasoby Polsatu.
          Poza tym kombinuję, jak by tu najekonomiczniej jakiś wydajny internet "z luftu" posiąść. Polsat mami jakimś Lte... Hm...
          Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• smer
            RS
            • 2008
            • 2021
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

ps. Aha, jeszcze jedno.

I tak patrzę, patrzę i... nie bardzo kojarzę, w czym miałby być ten Polsat lepszy od NC+ ?

Teraz w N-ce płacę 54zł/m-c, czy jakoś tak + 10zł za multiroom. Zatem dla przykładu porównuję pakiety za 59zł/m-c, bo takie właśnie wybrałbym i tu, i tam... I NC+ jak by nie patrzeć - bije na łeb cały ten Polsat. A może się mylę?
            A z tego co pisze Maicroft multiroom miałby być za darmoszkę, więc raczej nie mam nad czym dumać i powinienem 3-mać się kurczowo N-ki, hehehe... :diabelski_usmiech

Jeszcze jedno; powyżej niektórzy piszą, że NC+ może zabrać kanały, które teraz nie są gwarantowane. Niby teoretycznie tak, tylko po kiego czorta miałaby to robić? Żeby reszta niezdecydowanych uciekła?

Wypunktujcie plis moją żelazną logikę, bo może gdzieś się mylę i później będę żałował, że nie spierdzieliłem z N-ki puki był czas??

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kanały mogą zniknąć, bo nc+ nie ma podpisanych wszystkich nowych umów i negocjacje trwają. Jak się nie dogadają to kanały znikną.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• okioki
                Rider
                • 2011
                • 360

Każdy ma swoje potrzeby ja na przykład idę do Polsatu po pierwsze za ich chamskie metody i brak elastyczności . Polsat jak przechodzisz z innej telewizji daje ci 6 miesięcy full pakietu za darmo i multiroom za darmo .A jest możliwość podłączyć sobie HBO do najtańszych pakietów A w nc- HBO tylko w gold i platinium

Komentarz

• mariuszby
                  Classic
                  • 2011
                  • 10

Zamieszczone przez shado
                  Kanały mogą zniknąć, bo nc+ nie ma podpisanych wszystkich nowych umów i negocjacje trwają. Jak się nie dogadają to kanały znikną.
                  Jest jeszcze druga opcja. NC+ wprowadzi dodatkowo opłaty za każdy kanał ... tak się stanie zapewne z 2 kanałami eurosport. A to juz jest zagranie poniżej pasa.

[ Dodano: Sob 30 Mar, 13 16:12 ]
                  Zamieszczone przez smer
                  Jeszcze jedno; powyżej niektórzy piszą, że NC+ może zabrać kanały, które teraz nie są gwarantowane. Niby teoretycznie tak, tylko po kiego czorta miałaby to robić? Żeby reszta niezdecydowanych uciekła?
                  Skoro nowi podpiszą umowy na 18 miesięcy na takich warunkach to nie mogą odejść bo zapłaca kary umowne. Więc NC+ może robić co chce.

Komentarz

• smer
                    RS
                    • 2008
                    • 2021
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez mariuszby
                    est jeszcze druga opcja. NC+ wprowadzi dodatkowo opłaty za każdy kanał ... tak się stanie zapewne z 2 kanałami eurosport. A to juz jest zagranie poniżej pasa.
                    To byłaby niezła chamówa. W zasadzie tylko dla tych 2 kanałów Eurosportu chcę wykupić abonament za 59zł. Reszta mi niepotrzebna. Ot, aby teleexpress czasem zobaczyć w publicznej TV i snookera na Eurosportach...
                    Reszta kanałów w zupełności zaspokaja moje i żony potrzeby "telemaniaków"

Komentarz

• K4mils
                      Rider
                      • 2011
                      • 278
                      • Renault

Podpisałem umowę z N parę dni przed tym całym nc+ na warunkach może nie szałowych ale do tej pory takie miałem(multiroom tylko dorzuciłem - dekoder muszę zmienić jeszcze) ale byłem z nich zadowolony.
                      Umowa niby na 18miesięcy, mieli ją przesłać ale minęło już z półtorej tygodnia i nic, się zastanawiam czy też dostanę ten list z migracją na "świetnich" warunkach. Nie orientuje się ktoś?
                      B5 FL 1.9 TDI '05
                      Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• kamel1980
                        Rider
                        • 2009
                        • 304

Ja pisemka od nich jeszcze nie dostałem (czemu akurat się nie dziwię, bo umowa została przedłużona 28 grudnia 2012r., a pismo informujące o tym fakcie dostałem na początku marca - data pisma 28.02.2013r., tj. po 2 miesiącach).
                        Jednak zadzwoniłem sobie do nich i zamiast obecnego pakietu za 54zł zaproponowano mi pakiet Canal + Silver za 69zł, z którego zbiłem cenę do 64zł.
                        Na chwilę obecną nie przedłużyłem z nimi umowy, a po świętach mam zamiar wysłać im wypowiedzenie, wtedy zobaczę czy odezwie się utrzymanie klienta czy też rozstanę się z firmą nc+

Przy okazji napomknąłem o multiroom-ie, jednak konsultantka od razu mnie uświadomiła, że turbo dekodery im się skończyły i czekają na dostawę od producenta, więc mogę dokonać migracji do NC+, a multiroom załatwiać w okolicach maja/czerwca.

Tak więc ich szybkość działania (kierowanie pism do klientów) jak i brak sprzętu, który nieustannie reklamują na prawie każdym kanale zdecydowanie zraził mnie do nich..

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Dla wszystkich abonentow n-ki kluczowa data jest 14 i 19 kwietnia z wypowiedzeniem.

Proponuje zapoznac sie z:
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• irekk
                            L&K
                            • 2011
                            • 1093
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie bardziej zastanawia jak to jest że 12 lat temu gdy Canal+ łyknął Wizje TV i robił te same myki z zawyżaniem cen pakietów, uniemożliwianiem rezygnacji itp itd dostając za to kary od UOKIK, tym razem napewno znając szczegóły oferty nc+ dał im pozwolenie na zrobienie tego wała. Tak jak wówczas Wizja TV straciła mnie (a w zasadzie to moją matulę tylko za moją poradą) jako odbiorcę, tak i teraz Nka straciła frajera do ssania pieniążków.

Komentarz

• shado
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 5315
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie jak na razie skucha. Dziś odcieli mi Multiroom, a nowego dekodera nie wysłali (nawet nie są pewni czy mają moje zgłoszenie przejścia na MR standard). Miałem mieć HBO gratis na 6msc i oczywiście tego też nie widzą w systemie. Jak na razie spieprzyli wszystko co można było.

Komentarz

• maxpaynemm
                                RS
                                • 2008
                                • 1764
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czy komuś udało sie już dodzwonić na ich infolinię??? Jak mi sie dziś nie uda pisze wypowiedzenie
                                Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piotras74
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 738

maxpaynemm, Próbowałem w zeszłym tygodniu. Po 15 min słuchania muzyczki i zapowiedzi, że "czas oczekiwania wynosi ponad 10 min" dałem sobie spokój.

Dzisiaj jadę z pismem rozwiązać umowę. Na piśmie podałem swój numer i jak będą mieli życzenie to niech teraz oni dzwonią do mnie.

Komentarz

• shado
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 5315
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja się wczoraj rano dodzwoniłem w 5min

Komentarz

• knefel
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 231
                                      • Roomster (5J)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez shado
                                      Ja się wczoraj rano dodzwoniłem w 5min
                                      no i co załatwiłes? bo niewiem czy pisac wypowiedzenie czy dzwonic
                                      ...MOC jest bogiem, PRĘDKOŚĆ nałogiem, NITRO podstawą, a JAZDA zabawą...

Albo SKODA, albo nic...

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8044
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

knefel, wypowiedzenie należy napisać i wysłać a potem negocjować.
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Piratka
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1016

AdamB, x2 zgadzam się z tobą

Moja druga połowa dzwoniła, aby zmienić coś na lepsze, abonament w chwili obecnej 89 zł ...
                                          Podejście było dość szybkie, jedyna oferta dla nas na dzień dzisiejszy to ta "platinum" za 119 zł, śmiech na sali...

Dziś idziemy z rezygnacją, zobaczymy czy uda się coś normalnego wynegocjować :|
                                          :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• maxpaynemm
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1764
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dodzwonilem się...... no ok wiem ze maja przejebane teraz ale sami to sobie zrobili. Dobra Pani była bardzo miła wiec wybaczam... zwłaszcza że dzwoniłe nie za swoje :szeroki_usmiech

Generalnie moja oferta Platinum za 99zł na 18m-cy jest razem z opłata multiroom - OK. Jedyny minus to to że nie bedzie HBO i kilku programów, których i tak z resztą nigdy nie ogladałem a w zamian za to jakis badziewiasty C+ ehhh szkoda mi HBO. Dobra teraz kwetia porównania CP.... zobaczymy bo jak sie dobrze przyjrzeć to też rewelacji nie ma tyle że trochę taniej... pomyślimy :roll:
                                            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• freekon
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 424

ja się dzisiaj dodzwoniłem w 3 minuty, w styczniu przedłużałem umowę z n, 12 miesięcy 59zl , 3 miesiące gratis. Z nc+ dostałem propozycję na 18 mies. universe+ za 49zł. Czyli nie jest złe. Biorąc pod uwagę ze luty,marzec i kwiecień miałem za darmo, to dostałem tańszą propozycję niż miałem z n-ki.
                                              Ambiente + pakiet na bezdroża
                                              było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mi do Universe+ za 49PLN jeszcze dorzucili HBO na 6msc gratis, multiroom za 10PLN i po okresie promocyjnym 20PLN/msc za HBO

Komentarz

Pracuję...