Telewizja N

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Też polecam N-ke.
    Obecnie mam pakiet podstawowy za 48 zł + HBO, nFilm i Cinemax za 25 zł.
    Nagrywarka super sprawa.
    HD obcina obraz, ale nie na wszystkich programach/kanałach.

Czy na multirumie, który teraz oferują można oglądać inne kanały niż lecą na turbodekoderze :?:
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• andrzej-tdi
      Ambiente
      • 2008
      • 209
      • Octavia II combi (1Z5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez arci9
      Zamieszczone przez zaczo
      Czasami tylko na kanale HD jak jest nadawany jakiś film czy reklama jest obraz jakby pomniejszony (ma czarne ramki na około a obraz jest w środku) ale to jest naprawdę sporadycznie.
      Kolega który ma N-kę, mówił że filmy w jakości SD nadawanae na kanałach HD właśnie są pomniejszone.
      owszem jeżeli puszczają stary film to będzie miał paski po bokach badz i nawet na gorze i dole.

Komentarz

• gradek
        RS
        • 2010
        • 12911
        • Superb III (3V3)

Multiroom n-ka wprowadziła, ale przy umowie na 24 m-ce przez 12 m-cy jest gratis, przez dwugi rok opłata 20,00 PLN/m-c.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
        Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
        Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• marlena
          RS
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez gradek
          Multiroom n-ka wprowadziła, ale przy umowie na 24 m-ce przez 12 m-cy jest gratis, przez dwugi rok opłata 20,00 PLN/m-c.
          właśnie się zastanawiam nad takim rozwiązaniem i chyba się zdecyduję. Brak polsatu jakoś przeżyję

Komentarz

• mirek_p11
            RS
            • 2010
            • 6763
            • Volkswagen
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez marlena
            Zamieszczone przez gradek
            właśnie się zastanawiam nad takim rozwiązaniem i chyba się zdecyduję. Brak polsatu jakoś przeżyję
            Polecam telewizję n z multiroomem. Super jakość za niezłą cenę.Proponuję tylko wybrać nagrywarkę 500GB bo 250GB jest troszkę mało. Jeżeli chodzi o polsat to już można odbierać przez cyfrową telewizję naziemną DVB-T. Polsat głównie oglądam jak Kubica jeździ i jest jakiś dobry boks bo filmików na n-ce jest baaardzo dużo

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
            Fotki

Komentarz

• marlena
              RS
              • 2007
              • 1719

mirek_p11 napisał/a:

Polecam telewizję n z multiroomem.

Zamówione Zamówiłam przez internet, ale z powodu zbyt długiego czasu oczekiwania (14dni) zrezygnowałam i dziś eNka odebrana w punkcie sprzedaży.
              Jedno z czym jest ciekawa sytuacja to z ciągnięciem kabla z powodu multiroomu :lol: :lol: Trochę tego kabla u nas pójdzie
              W sumie najlepsza oferta z dotychczasowych na rynku z tego co się orientowałam

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

marlena, możesz powiedzieć coś więcej na tema tego magicznego kabla to jest od anteny czy Ethernet

Komentarz

• gradek
                  RS
                  • 2010
                  • 12911
                  • Superb III (3V3)

djczas, to jest kabel Ethernet-owy

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                  Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                  Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• mirek_p11
                    RS
                    • 2010
                    • 6763
                    • Volkswagen
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

marlena

Fotki
                    Fotki

Komentarz

• marlena
                      RS
                      • 2007
                      • 1719

djczas, dokładnie tak jak napisał gradek,
                      Będzie go trzeba przeprowadzić na zewnątrz, bo w domu nie ma szansy z powodu braku możliwości ukrycia :roll:

Aaaaaa...i dają zapach do samochodu .... w kształcie pilota :lol: Wypróbowałam, ale głowa boli :lol:

[ Dodano: Pią 03 Gru, 10 19:52 ]
                      mirek_p11, drogo to na początku wychodzi :lol: 400zeta za same dekodery + jakieś tam dwójniki do anteny i jeszcze mi chcieli TV wcisnąć, bo z eNką taniej wychodzi :lol:

Komentarz

• mirek_p11
                        RS
                        • 2010
                        • 6763
                        • Volkswagen
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

o tym zapomniałem napisać ops: , ale antenę sobie zostawiasz na zawsze i po instalacji zostaje już tylko niska opłata miesięczna no i oczywiście bardzo dobra jakość obrazu rekompensująca wszystkie poniesione koszty :szeroki_usmiech

Fotki
                        Fotki

Komentarz

• marlena
                          RS
                          • 2007
                          • 1719

o tym zapomniałem napisać ops:
                          spoko Ja o tym wiedziałam wyczytałam na stronie eNki anteny nie brałam, bo mam już dwie :wink: i starczy do każdej są założone te dwójniki czy jak się to tam zwie ops: :lol:
                          Teraz czekanie 14 dni na drugi dekoder, który dostarczy kurier
                          O kosztach szybko się zapomni

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

gradek, czyli w N-ce multiroom jest kabelkiem sieciowym a drugi dekoder posiada karte czy bez karty jest

Komentarz

• marlena
                              RS
                              • 2007
                              • 1719

djczas, ma kartę skonfigurowaną (czy jakoś tak) do karty w głównym dekoderze.

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

ok dzięki za info

[ Dodano: Pią 03 Gru, 10 20:40 ]
                                marlena, jeśłi to idzie takim protokołem sieciowym jak myślę to zamiast ciągnąć kilometry kabla kup sobie AP główny dekoder podepnij do rutera który ma wifi a ap ustaw jako klient i do niego podłącz kebel od dekodera slave teoretycznie powinno zaskoczyć

Komentarz

• marlena
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1719

djczas, no właśnie oni przez wifi tego nie dają, bo nie da rady ze względu na dużą ilość kanałów w HD. Zobaczymy kablem jak to pójdzie, ale raczej nie powinno być problemów, bo wywiedziałam się wszystkiego i długość kabla nie ma znaczenia.
                                  Kabel pójdzie po balkonie więc "sznurka" przez dom widać nie będzie

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

marlena, kanały hd nie mają nic do żeczy po wifi powinno pójść ponieważ przez sygnał w kablu sieciowym będą szły pakiety z kluczami które maja po pare kb i nie są duże zobacz jeśli masz taką możliwość tą konfiguracje co napisałem wepnij kabel od dekodera głównego do rutera a ten drugi do ap kablem połącz będzie to taki most bez przewodowy

Komentarz

• smer
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2021
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Patrzę tak patrzę na ten cały złom, który należy zakupić, aby odpalić N-kę w domu i łeb mi pęka ze zgryzoty... Cały problem bierze się stąd, że nigdy w życiu nie miałem talerza za oknem i nijak nie potrafię dojść, czym to-to się różni jedno od drugiego :shock: A to, że na jedną satelitę, a to na dwie satelity??? A może trzeba kupić na 5 satelit żeby było dobrze??? :roll:

Że już nie wspomnę o tym, że zestaw za 199zł
                                      http://n.ccsonline.pl/index.php?page...emart&Itemid=1 chce rekordera turbo, a N-ka chce mi sprzedać dekoder turbo...

Łolaboga, kablówka nie jest taka zamotana...

Słuchajcie, potrzebuję:
                                      - talerza, który pozwoli na odbiór N-ki, ale jeśli warto dopłacić parę zł żeby mieć więcej coś wartościowego (nie chodzi mi o szmelc typu mango i aldżazira), to mogę dołożyć,
                                      - dekodera/rekordera (czymkolwiek to się różni) z możliwością nagrywania i żeby nie wieszało się za często,
                                      - całej reszty szmelcu niezbędnego do podłączenia 1 (słownie: jednego) telewizora...

Mam kupić którąś z tych anten:
                                      http://n.ccsonline.pl/index.php?page...chk=1&Itemid=1 i kabla na metry, czy gotowy zestaw: http://n.ccsonline.pl/index.php?page...emart&Itemid=1 , który zdaje się nie łapie kilku satelit? Tylko czy to jest komu w ogóle do szczęścia potrzebne???

Aha, podstawowy warunek o którym nikt tutaj nie wspomniał - spełniam. Łapię z okna południe
                                      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• marlena
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1719

smer, idź do eNki ...tam Ci wszystko powiedzą od A do Z i talerz Ci sprzedadzą i rekordera z możliwością nagrywania i będziesz zadowolony :lol: a przynajmniej powinieneś
                                        Wbrew pozorom nie jest to takie trudne A i taniej Cię to wyjdzie jak z jednym dekoderem i mniej kabla potrzebne

Zamieszczone przez smer
                                        Aha, podstawowy warunek o którym nikt tutaj nie wspomniał - spełniam. Łapię z okna południe
                                        :szeroki_usmiech no tak ... tu masz rację, bo południe potrzebne

U mnie wszystko pięknie gra to i u Ciebie będzie a jak poczytałam to sama też bym to podłączyła na upartego :lol:

djczas, ale główny rekorder nie ma w sobie wifi...albo przeoczyłam. No nie wiem .. może się i tak da Mam neta z livebox-a bezprzewodowo do laptopa i kompa i gryzie mi się z bezprzewodowymi słuchawkami :| , więc wolę jednak kablem

Komentarz

• bzik13
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 514

Panie i Panowie a na dekoderach N-ki można definiować kolejność kanałów?
                                          Mój liftback scout

Komentarz

• droopsio
                                            Drive
                                            • 2008
                                            • 57

z tego co się orientuję, to niestety nie można zmieniać kolejności

Komentarz

• bzik13
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 514

Zamieszczone przez droopsio
                                              z tego co się orientuję, to niestety nie można zmieniać kolejności
                                              Tak podejrzewałem. Ale dlaczego pytam. Ktoś kto się przesiada z kablówki - tak jak smer - na platformę satelitarną może mieć problem z zaakceptowaniem takiego sposobu promowania kanałów przez nadawców. Dlatego też, wbrew wszystkim polecającym Nke ja poleciłbym CP z tunerem Sagemcom'a. Miesięczny pakiet Familijny jest w cenie 37 zł (plus 5 zł m-c za użyczenie dekodera), dekoder natomiast jest w cenie 150 zł. Zaletą tego tunera jest możliwość ustawienia kanałów w/g własnych upodobań no i oczywiście 320GB dysku HDD. Po 5 latach użytkowania dwóch kolejnych Samsungów, z których notabene jestem bardzo zadowolony przesiadam się właśnie na takiego Sagemcom'a.
                                              Mój liftback scout

Komentarz

• droopsio
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 57

nawet nie trzeba się przesiadać z kablówki żeby odebrać brak zmiany kolejności jako "minus"
                                                Natomiast i tak uważam, że sama oferty N jest chyba najlepszą opcją dostępną obecnie w Polsce jeśli chodzi o platformy cyfrowe. Biorąc pod uwagę, że jakiś czas temu dołączony został kanał Orange sport do oferty - jak dla mnie to tylko polepsza sytuację N.

A jeśli mowa o dekoderach (i zmianie kolejności kanałów między innymi) - wydaje mi się, że jeśli ktoś chce mieć fajny dekoder (i jednorazowy wydatek), to kupuje sobie jakiś ciekawy sprzęcik (nawet używany) "uznanej marki".

Ja dostałem dekoder (bez nagrywarki)z 1PLN kiedy kupowałem N, natomiast wychodzę z założenia, że decydując się na dekoder w takiej cenie trzeba czasem pójść na kompromis jeśli chodzi o funkcjonalność / ergonomię.
                                                Na pewno argument możliwości sortowania kanałów nie skłoni mnie do inwestowania 150 PLN w dekoder dedykowany od operatora - w końcu po paru m-cach i tak człowiek się uczy gdzie się znajdują ulubione kanały

Gdyby zdecydował się zakup dekoder za 150 PLN - 200 PLN to pewnie nie byłby to dekoder "brandowany". Wiem, bo wcześniej za czasów, kiedy do odbioru platform wystarczał dostęp do internetu można było znaleźć ciekawy sprzęcik za niewielkie pieniądze :wink: Ale to już nie ten temat...

Komentarz

• smer
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2021
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez droopsio
                                                  Na pewno argument możliwości sortowania kanałów nie skłoni mnie do inwestowania 150 PLN w dekoder dedykowany od operatora - w końcu po paru m-cach i tak człowiek się uczy gdzie się znajdują ulubione kanały
                                                  bzik13, droopsio, czyli jak to w końcu jest? Możliwość sortowania kanałów "pod siebie" jest zależna od N-ki (sposób promowania kanałów przez nadawcę), czy od typu dekodera? Bo ja z kolei nawet bym się nie zastanawiał nad wydaniem tych 150zł, gdybym miał możliwość posegregowania sobie kanałów.

bzik13, fajnie że wspomniałeś o tym drobnym niuansie, niemniej myślę, że gotów jestem męczyć się z ta niedogodnością w zamian za to, co oferuje N-ka za ok. 50zł (że nie wspomnę o 15 kanałach HD)
                                                  Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• droopsio
                                                    Drive
                                                    • 2008
                                                    • 57

smer możliwości sortowania kanałów w dekoderze n nie ma (przynajmniej w tym bez nagrywarki)

sama możliwość zależy zawsze od dekodera, a w zasadzie jego oprogramowania. W dekoderze n masz z góry narzucone to co masz i brak możliwości ingerencji w listę kanałów.
                                                    Jeśli kupisz dekoder, który nie jest dedykowany do żadnej z platform, dostajesz "normalny" dekoder, gdzie możliwość sortowania kanałów jest jedną z podstawowych możliwości

Komentarz

Pracuję...