Telewizja N

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzik13
    Rider
    • 2009
    • 514

Zamieszczone przez smer
    Bo ja z kolei nawet bym się nie zastanawiał nad wydaniem tych 150zł, gdybym miał możliwość posegregowania sobie kanałów.
    Jeśli chodzi o zakup innego sprzętu aniżeli tego które oferuje operator, to: N-ka nie ma w ogóle możliwości sparowania karty z innym dekoderem. Podobnie CP, ale tu jest możliwość zakupu (przy umowie) modułu Cl, który działa z tunerami posiadającymi czytniki takich kart (niestety wchodzi tu w grę możliwość wolniejszego przełączania kanałów, problemy ze współpracą). C+, tu masz możliwość dowolnej kombinacji karta+tuner.
    Podsumowując, jeśli nie przeszkadza Ci bajzel z kanałami (tutaj poproszę posiadacza tunera N o 100% potwierdzenie tej informacji), natomiast pasuje cena i oferta programowa to bierz N. Sprzęt który oferuje ITI jest naprawdę godny polecenia.
    Mój liftback scout

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

bzik13, bardzo szybko i bezproblemowo działa z n-ka i nie tylko dreambox :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• bzik13
        Rider
        • 2009
        • 514

Zamieszczone przez djczas
        bzik13, bardzo szybko i bezproblemowo działa z n-ka i nie tylko dreambox :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
        No widzisz a ja dałbym sobie rękę obciąć (lewą) że nie da rady. Dobrze że się nie zakładałem
        Mój liftback scout

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

bzik13, ogólnie dekodery oparte na linuxie czyli dreambox, ip box i ich klony mają dużo większe możliwości niż nam sie to wydaje tyle że dekoder hd dreamboxa kosztuje około 1.600 zeta minimum a dreambox 8000 kosztuje prawie 4 kzł

Komentarz

• smer
            RS
            • 2008
            • 2021
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Właśnie zerknąłem na allegro żeby zobaczyć cóż to takiego ten dreambox i... wolę mieć sajgon w kanałach, niz wydawać 2tys. za to ustrojstwo
            Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

smer, dreambox ma wiele ciekawych narzędzi poczytaj na tym forum i dowiesz sie dlaczego to jest taki fajny sprzęt i dlaczego warto poświęcić pare złotych na defakto nie ograniczone możliwości

http://www.sat-4-all.com/board/index.php forum poświęcone tv satelitarnej i nie tylko tam sie dowiesz wszystkiego na temat platform i możliwości :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• smer
                RS
                • 2008
                • 2021
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Łoloboga :roll: djczas, a ja chciałem sobie tylko czasem teleexpress pooglądać, hehehe... I czasem snookera na jurosporcie (w N-ce w HD :diabelski_usmiech )

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

smer, :wink: :wink: :szeroki_usmiech to do tego nie trzeba n-ki można TNK HD sobie kupic

Komentarz

• smer
                    RS
                    • 2008
                    • 2021
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

djczas, trochę ironizuję, bo faktycznie czasem człowiek ma kapkę czasu i chętnie by oczy w TV wlepił, aczkolwiek nie jestem jakimś nałogowym telemaniakiem, dążącym za wszelką cenę do zhakowania wszystkich możliwych stacji na świecie (a znam takich!)...

Z drugiej strony, skoro:
                    - N-ka daje 15 x HD za 5 dych,
                    - UPC, które dochodzi mi kablem do domu daje 4 x HD za 85zł,
                    - Jambox, z którego korzystam daje wszystkiego ze 4 x HD za 49zł (każdy dodatkowy kanał HD za 5zł), a na dodatek EPG ciągle jest wiesznięte i już mnie to wkurza na maxa :evil: :evil: :evil:

to chyba pożegnam się z tym Jamboxem i zamówię N-kę, choćbym miał się rok przyzwyczajać do kolejności programów...

Komentarz

• mecholl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1006

Słuchajcie, czy N-ka będzie działać zagramanicą < Sztokholm > ? Czy jak coś to można ją legalnie wywozić zagranicę czy w regulaminie są jakieś zapiski, że do użytku tylko na terenie PL < bo C+ oficjalnie nie można wywozić poza PL >
                      Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• przemek88
                        Rider
                        • 2009
                        • 613

Ja też się zastanawiam nad wzięciem N-ki który pakiet polecacie:
                        -wszystkie pakiety n za 54zł
                        -mini full za 78zł
                        na dzień dzisiejszy nie mam telewizora HD ale będzie to kwestia czasu. Telewizji nie oglądam jak maniak tylko kilka godzin popołudniu po pracy.

z góry dzięki za pomoc

[ Dodano: Pon 06 Gru, 10 20:09 ]
                        aha a który dekoder wsiąść bo myślałem nad tym który ma opcje nagrywania i przewijania na żywo. Z tego co widzę ta są dwa turbodekoder HD i dekoder HD czym one się różnią?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• kigun
                          Classic
                          • 2010
                          • 28

polecam promocję dla osób korzystających z multikina

będąc w multikinie otrzymałem ulotkę, z numerem telefonu na biznes linię telewizji n. Oferta biznesowa obowiązuje również dla kinomaniaków
                          w tej ofercie abonament z normalnej oferty 54 PLN wynosi 48 PLN
                          czas trwania umowy to 13 miesięcy
                          dekoder HD z nagrywarką i dyskiem 250 GB 48 PLN (w normalnej ofercie 99 PLN dla abonamentu 54 PLN)
                          ja już zamówiłem
                          tel. 022 358 23 91

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

No, ale zero elastyczności co do przedłużenia umowy chcą mi dać to samo co mam tylko parę złoty drożej, kiedy c+ mi zszedł c prestiżowym o ponad połowę. Tak że ja wchodzę w multiroom c+, a oddaje n-ke.

Komentarz

• marlena
                              RS
                              • 2007
                              • 1719

No, ale zero elastyczności co do przedłużenia umowy
                              Tak bywa i nie tylko w N-ce Z Polsatem mam to samo i dlatego poszła rezygnacja

Komentarz

• bzik13
                                Rider
                                • 2009
                                • 514

Zamieszczone przez marlena
                                Z Polsatem mam to samo i dlatego poszła rezygnacja
                                A co Ci zaoferowali na przedłużenie umowy jeśli można wiedzieć?
                                Mój liftback scout

Komentarz

• marlena
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1719

bzik13, z tego co pamiętam jedyna korzyść jaka była to związanie się umową na 18 m-cy i opłata 10zł mniejsza niż jakbym miała zostać bez umowy. Zostałam bez umowy. Jakieś 2 m-ce temu Pani zadzwoniła żeby zapytać czemu wybrałam jak wybrałam ... i swoje ble ble o HD itd. Powiedziałam jej, że chciałabym umowę z drugim dekoderem...a ona mi na to, że to jest dla nowych klientów, więc musiałabym zrezygnować i znowu podpisać nową umowę. Podziękowałam.
                                  O to chodzi, że przez prawie 8 lat nie było jakiejś oferty żeby było wow :roll: Takie olewanie.
                                  Zobaczymy czy będzie odzew, bo wypowiedzenie wysłałam w poniedziałek. Chyba, że za 3m-ce wyłączą i na tym się współpraca zakończy

Komentarz

• bzik13
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 514

Zamieszczone przez marlena
                                    bzik13, z tego co pamiętam jedyna korzyść jaka była to związanie się umową na 18 m-cy i opłata 10zł mniejsza niż jakbym miała zostać bez umowy. Zostałam bez umowy. Jakieś 2 m-ce temu Pani zadzwoniła żeby zapytać czemu wybrałam jak wybrałam ... i swoje ble ble o HD itd. Powiedziałam jej, że chciałabym umowę z drugim dekoderem...a ona mi na to, że to jest dla nowych klientów, więc musiałabym zrezygnować i znowu podpisać nową umowę. Podziękowałam.
                                    O to chodzi, że przez prawie 8 lat nie było jakiejś oferty żeby było wow :roll: Takie olewanie.
                                    Zobaczymy czy będzie odzew, bo wypowiedzenie wysłałam w poniedziałek. Chyba, że za 3m-ce wyłączą i na tym się współpraca zakończy
                                    Ja z kolei wysłałem rezygnację ponad miesiąc temu i o dziwo odezwali się, co raczej wcześniej Polsatowi było obce. Babka zadzwoniła z propozycja przedłużenia umowy na 29 m-cy (aż niestety) 5 miesięcy gratis, pakiet familijny za 37 zł z możliwością późniejszego dobierania i rezygnacji z różnych pakietów oraz nagrywarką za 1 zł. Ale to wszystko po negocjacjach, ponieważ wcześniej wciskała mi stare pakiety bez nagrywarki. Miała się odezwać po paru pierwszych dniach grudnia ale do dziś echo. Zresztą, czy to takie extra warunki? Raczej nie, wziąwszy pod uwagę umowę na 29 miesięcy i fakt posiadania i opłacania w chwili obecnej dwóch dekoderów.
                                    Mój liftback scout

Komentarz

• marlena
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1719

bzik13, no właśnie Niech proponują co chcą, teraz to i tak za późno :szeroki_usmiech Te 29m-cy to śmieszne :roll: weszli na pomysł żeby jak najdłużej przycisnąć umową.
                                      Zakochałam się w dekoderze eNki i w wypożyczalni VOD :szeroki_usmiech
                                      Mam tylko cichą nadzieję, że kurier dotrze z drugim dekoderem przed świętami

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

No a jednak wejdę w multirooma w c+ 15 pln mnie to będzie kosztować, bo N-ka nie skora to obniżek Dali by to samo co mam teraz na rok za 40 pln i bym się nie bawił w bieganie z kartą, no ale jak nie to nie, nie będą mieć nic.

Komentarz

• kosmo111
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 38

nie lepiej zanwestować w jakiś spliter i płacić 1 abo?? nie trzeba latać z kartą co pare godzin, ale to zawsze dodatkowe koszta (dekoder i spliter) Ja u siebie mam c+ z 4 tunerami i do tego smartwi

Komentarz

• djczas
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 9612

kosmo111, n-ki spliterem nie podzielisz przykro mi ale n-ka ma parowane karty tak samo jak polsat tylko C+ jeszcze nie ma parowanych ale to sie zmienia bo nowe karty juz są parowane z dekoderem więc pozostanie to co daja operatorzy

Komentarz

• marlena
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1719

Zamieszczone przez kosmo111
                                              nie trzeba latać z kartą co pare godzin
                                              W eNce nie lata się z kartą

Komentarz

• kosmo111
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 38

wiem, piszę że mam u siebie c+ i to ją mam rozdzieloną. Kolega wyżej pisał o multiroom.

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

No multiroom mnie kosztuje + 15 (dekoder drugi mam) do abo, więc żaden wydatek w sumie a masz święty spokój.

Komentarz

• djczas
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 9612

marlena, Dowiedziałem sie dokładnie nie musisz kabla ciągnąc przez cały dom do n-ki to rozwiązanie jakie ci podałem jest dobre i będzie działać jedyne co musisz to dokupić kawłek kabla by podłączyć oba dekodery do rutera i Acess Pointa i Acess Pointa i wtedy masz możliwość postawienia n-ki multirooma w dowolnym miejscu domu gdzie sięgnie kabel od talerza

Komentarz

Pracuję...