Telewizja N

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

djczas wszytko można, tylko pytanie po co się z tego ma Marlena doktoryzować
    Aż takie koszta to nie są, a święty spokój jest bezcenny.

Komentarz

• marlena
      RS
      • 2007
      • 1719

djczas, dobre rozwiązanie

Zamieszczone przez westwi78
      djczas wszytko można, tylko pytanie po co się z tego ma Marlena doktoryzować
      daję radę ...
      westwi78, a na te 40zł na rok czasu to z jakiego abonamentu chciałeś zejść ?

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

z 48 bo taki mam, to jest na dole w domu, teściowa ogląda i młody bajki

Komentarz

• marlena
          RS
          • 2007
          • 1719

westwi78, no patrz... a mnie rok temu jak rezygnowałam to z abonamentu 64zł zjechali na 48 a i tak im zwiałam :roll: bo nie mieli disney XD żeby znowu wrócić :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

westwi78, wiesz jakie są kobiety będzie chciała gdzie indziej przestawić i co wtedy sztukujemy kabel czy ciągniemy go od nowa

Komentarz

• siudyk
              Drive
              • 2007
              • 60

ma ktoś już multi z Nki ? Jak to działa w praktyce ?
              Pozdrawiam,
              Siudyk

Komentarz

• marlena
                RS
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez djczas
                westwi78, wiesz jakie są kobiety będzie chciała gdzie indziej przestawić i co wtedy sztukujemy kabel czy ciągniemy go od nowa
                Kupuje się kabel z zapasem :diabelski_usmiech

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

djczas, No wiem, dopóki sie nie zwesi AP itd

Komentarz

• bobolino
                    Rider
                    • 2010
                    • 392

Jest bardzo dobra promocja Nki dla klientów mBanku.
                    48zł miesięcznie za wszystkie pakiety tematyczne, umowa na 13 miesięcy, 15 kanałów HD + dekoder z nagrywarką aktywacja 48zł.
                    Lepszej oferty chyba nie znajdziecie.
                    Klikamy tu: http://www.mbank.pl/indywidualny/zakupy/mrabaty/#tabs=1
                    i szukamy znaczka "n"

Komentarz

• bzik13
                      Rider
                      • 2009
                      • 514

Zamieszczone przez bobolino
                      48zł miesięcznie za wszystkie pakiety tematyczne, umowa na 13 miesięcy, 15 kanałów HD + dekoder z nagrywarką aktywacja 48zł.
                      Lepszej oferty chyba nie znajdziecie.
                      Klikamy tu: http://www.mbank.pl/indywidualny/zakupy/mrabaty/#tabs=1
                      i szukamy znaczka "n"
                      Wszystko ładnie, tylko że:

W wyjątkowych ofertach dla Użytkowników programu rabatowego mBanku proponujemy abonament niższy aż do 13% względem promocji dla Klientów indywidualnych.
                      Aby skorzystać z promocji zadzwoń pod numer (22) 358 23 91 i podaj numer BIN swojej karty kredytowej mBanku (pierwszych sześć cyfr podanych na karcie). Po poprawnej weryfikacji, zamówisz ofertę z dostawą do domu. Przesyłka kurierska jest bezpłatna! Płatność przy odbiorze.

Także haczyk jest
                      Mój liftback scout

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

bzik13, Oni te karty daja za free, a potem najtansza chyba 36zl/rok kosztuje, czyli N-ka kosztuje nas 51/msc
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• kosmo111
                          Classic
                          • 2008
                          • 38

a co gdyby wyrobić kartę, kupić n-ke i zaraz po tym zrezygnować z kredytówki??

Komentarz

• bzik13
                            Rider
                            • 2009
                            • 514

Promocja N:
                            Mini Full 78 zł z umową na 18 m-cy, turbodekoder 148 zł,
                            całość wychodzi 86 zł/m-c

Promocja mBank dla n-ki:
                            Hollywood 68 zł z umową na 18 m-cy, turbodekoder 199, karta kredytowa 36 (opłata na 2 lata 72zł),
                            całość wychodzi 83/m-c

W średnią cenę wliczyłem opłatę za turbodekoder.
                            Kwoty policzyłem dla wyższego abo. Zyskujesz 3 zł miesięcznie i jednocześnie jesteś szczęśliwym posiadaczem karty kredytowej (sarkazm) :diabelski_usmiech Dalej nie, nie dziękuje

Zamieszczone przez kosmo111
                            a co gdyby wyrobić kartę, kupić n-ke i zaraz po tym zrezygnować z kredytówki??
                            Cwana bestia
                            Mój liftback scout

Komentarz

• bobolino
                              Rider
                              • 2010
                              • 392

Zamieszczone przez bzik13
                              Także haczyk jest
                              Z tego co piszą ludzie na forum poświęconym TV SAT, wystarczy zwykła karta VISA ELECTRON. Poza tym wystarczy podać pierwszych 6 cyfr z dowolnej karty (żony, matki, kolegi), bo i tak podczas zamawiania nikt nie sprawdza żadnych danych osobowych, tak więc nawet w zasadzie nie trzeba być klientem mBanku, aby zamówić n-kę w tej promocji.

Komentarz

• smer
                                RS
                                • 2008
                                • 2021
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez bobolino
                                Kilka dni temu zawarłem umowę na tych właśnie zasadach z tym, że ta promocja jest dla wszystkich, bez konieczności pokazywania karty kredytowej.

Wczoraj zabudowałem ustrojstwo i działa. W sumie nie mam się do czego przyczepić.

Panie i Panowie a na dekoderach N-ki można definiować kolejność kanałów?
                                Zamieszczone przez droopsio
                                z tego co się orientuję, to niestety nie można zmieniać kolejności
                                To, że nie da się ustawiać kanałów pod siebie w praktyce okazuje się nie być wiekszą przeszkodą, bo można sobie pododawać kanały do ulubionych (max. 4 grupy ulubionych, ale w domu jest nas 3, zatem jako czwarte ulubione wrzucę sobie wszystkie HD).

Mam nadzieję, że będzie to-to się zachowywało stabilnie , tym bardziej że antena wisi na balkonie, zatem zawsze mogę sobie podregulować sygnał, czy otrzepać ją ze śniegu.
                                Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• bzik13
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 514

Zamieszczone przez smer
                                  bo można sobie pododawać kanały do ulubionych (max. 4 grupy ulubionych)
                                  Edycji listy głównej nie umożliwia żaden nadawca ani też dekoder. Mi właśnie rozchodziło się o listy ulubionych, których to nie posiadają wszystkie dekodery. Czyli jednak sie da sie
                                  Z ciekawości, wziąłeś z nagrywarką czy bez?
                                  Mój liftback scout

Komentarz

• smer
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2021
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wziąłem z nagrywarką 250Gb; kusiło mnie wziąć z nagrywarką 500Gb, ale (nie wiem dlaczego) wtedy musiałbym ciągnąć 4 kable, a pod listwę przypodłogową potrafię wepchnąć tylko 2 kable.

Koszt dekodera 500Gb - 199zł,
                                    Koszt dekodera 250Gb - 48zł.

Aha, biorąc dekoder 250Gb mogłem wziąć abonament za 48zł, który nie różni się niczym od tego za 54zł (ten za 54zł umożliwia jedynie wydzierżawienie dekodera 500Gb, czego nie można zrobić przy tańszym abonamencie).

[ Dodano: Wto 18 Sty, 11 09:08 ]
                                    Edycji listy głównej nie umożliwia żaden nadawca ani też dekoder.
                                    W kablówce z której zrezygnowałem nie stanowiło to problemu; dekoder posiadał taką opcję.

Komentarz

• Yarwa
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 915
                                      • BMW

a skąd ty masz takie info że trzeba 4 kable ciagnąć? Od przedstawiciela? To chyba jakaś bzdura. Jaki masz nr seryjny decodera, czy nie czasem zaczynający się od CLRA.....

Chyba że coś pozmieniali przez ostatnie kilka miesięcy, bo jeszcze jakieś 5-6 miesięcy temu sytuacja była taka, że tak naprawdę nie ważne czy bierzesz decoder która ma 250GB czy 500GB w abonamencie. Tak naprawdę to w każdym decoderze CLRA.... jest dyski 500GB. Z tym że jak podpisujesz umowe na 250GB to ci odblokowują na 250GB, a jak decydujesz się na opcję TURBO to ci odblokowują oprogramowanie TURBO na decoderze i wtedy masz 500GB, dostęp do Youtube i trochę nowszy interfejs (czy lepszy to zdania są podzielone). Ja np. mam decoder CLRA....., podpisałem umowę bez aktualizacji turbo a więc mam odblokowane 250GB, ale jak wejdę w menu serwisowe to ewidentnie widać info że w decoder jest włożony HDD 500GB (dokładnie to chyba 498GB czy coś takiego).

A te 4 kable to chyba 2x antena, 1x kabel sieciowy i 1x kabel do neta :roll:

Kwestia jest taka że brało się włąsnie zawsze decoder niby 250GB ale z nr seryjnym CLRA.... właśnie po to żeby jak sie za chce za jakiś czas tylko im zaplacic za oprogramowanie turbo bez konieczności wymiany decodera.
                                      Chociaz fakt jakiś rok temu były jeszcze decodery ktore rzeczywiscie miały tylko 250gb (właśnie o nr innym niż CLRA...), ale od roku ich nie ma.

Komentarz

• freekon
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 424

Smer gratuluję wyboru, ja tez tydzień temu podpisałem umowę z N-ką i też jestem zadowolony.
                                        Ambiente + pakiet na bezdroża
                                        było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• smer
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2021
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Yarwa
                                          a skąd ty masz takie info że trzeba 4 kable ciagnąć? Od przedstawiciela? To chyba jakaś bzdura.
                                          Dlaczego 4 kable, to sam nie wiem, ale na stronie N-ki pisze tak:
                                          http://n.ccsonline.pl/index.php?page...chk=1&Itemid=1 ,
                                          a sprzedawca w N-ce też mi powiedział, ze skoro chcę 250Gb, to wystarczy konwerter z dwoma wyjściami...

Choć mi właśnie wydaje się, że to jest ten sam dekoder co 500Gb i różnica tkwi tylko w sofcie...

[ Dodano: Wto 18 Sty, 11 10:24 ]
                                          Trochę muszę się jeszcze z tym otrzaskać i... przyzwyczaić do tego, że niektóre kanały wyświetlane są w formie miniaturowej :evil: , ale w porównaniu z całym pozostałym dobrodziejstwem, to można potraktować jako smaczek

Komentarz

• Yarwa
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 915
                                            • BMW

Zamieszczone przez smer
                                            Trochę muszę się jeszcze z tym otrzaskać i... przyzwyczaić do tego, że niektóre kanały wyświetlane są w formie miniaturowej :evil: , ale w porównaniu z całym pozostałym dobrodziejstwem, to można potraktować jako smaczek
                                            Co oznacza w formie miniaturowej? Czy chodzi ci o to, że nie wypełniają całego ekranu TV i są czarne pasy ze wszystkich stron? Jesli tak to wciśnij przyciski OPT na pilocie i tam to zmienisz (3opcja na samym dole w menu które xi się pokaże).
                                            Możesz tez wejść do menu do ustawień i wybrać telewizor i tam ustawić na stałe opcje rozciągania obrazu. Wtedy zawsze będziesz miał każdy kanał na cały ekran tv, oczywiście niekiedy będzie przycięty ale praktycznie tego nawet nie będziesz zauważał.

A jeśli chodzi o ten zestaw co podałeś linka: top jest konwenter Quad i to by ci się przydało jakbys miał multiroom jak nie masz multiroomu to nie potrzebne ci. I nie ma to żadnego związku z TURBO i dyskiem 500GB, bo decoder i tak ma tylko dwa wejścia antenowe tak, więc jak byś miał podłączyć 4 kable.

Komentarz

• pstryczek
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 10795
                                              • Superb III (3V3)

No brawo, Smer. Teraz to masz dopiero wybór programów, nic tylko jeść, pić, oglądać TV i tyć :P
                                              Marek

Komentarz

• droopsio
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 57

Zamieszczone przez smer
                                                bo można sobie pododawać kanały do ulubionych (max. 4 grupy ulubionych)
                                                Edycji listy głównej nie umożliwia żaden nadawca ani też dekoder. Mi właśnie rozchodziło się o listy ulubionych, których to nie posiadają wszystkie dekodery. Czyli jednak sie da sie
                                                Z ciekawości, wziąłeś z nagrywarką czy bez?
                                                tylko że nawet stosując listę ulubionych trzeba się trzymać numerów kanałów przypisanych przez operatora (czyli np turbo musi być na 64)
                                                O co mnie chodziło - to np jak chcę to mogę sobie turbo na 1 wstawić i będzie on miał numer 1 No ale może zbyt dużo wymagam

jestem właśnie na etapie nieco durnych dyskusji z n-ką, a mianowicie chciałem przedłużyć umowę. I co się okazało - "mega hiper wypasiona" oferta z ich strony jest dokładnie taką samą ofertą jaką mam obecnie, tyle że droższą :shock:
                                                na moje stwierdzenie, że chciałbym kontynuować to co mam usłyszałem że się nie da i mogę ew. wypowiedzieć obecną umowę i podpisać nową :? Tak więc wypowiedzenie napiszę, ale czy podpisze nową to jeszcze nie wiem. Wybrałbym cyfrę, ale tylko w N jest liga mistrzów, dla której właśnie N kupowałem

Komentarz

• smer
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2021
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czyli tak czy inaczej miałbym 2 kabelki? Nieważne i tak nie chciałem 500Gb, bo podejrzewam, że nawet tych 250 nie uda mi się zapełnić.
                                                  Jeśli chodzi o rozciąganie obrazu, to dzisiaj właśnie mam zamiar poszperać w opcjach i zobaczyć, z czym warto kombinować, a z czym nie. Wczoraj nie miałem już czasu na zabawę, bo zestawik podłączyłem i zestroiłem po 21.00 i już mi się nie chciało z tym bawić...

A tak z innej beczki, jako że w życiu nie miałem talerza to zadam trochę laickie pytanie: manipulując wczoraj anteną udało mi się ustawić takie parametry:
                                                  siła - 84%
                                                  jakość - 100%
                                                  To zdaje się dobrze?

Ale dlaczego po jakimś czasie, gdy z ciekawości sprawdziłem ww. parametry pokazywało mi jakość zmieniającą się w przedziale od 70% - 96%? Dodam, że wiatru nie było i antena stała nieruchomo. Chmur tez jakichś specjalnych nie wypatrzyłem...

Komentarz

• Yarwa
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 915
                                                    • BMW

Jesli chodzi o antenę to aby ją ustawić to na pewno miałeś poluzowane śruby na uchwycie siłą rzeczy inaczej się nie da. JAk już ustawiłeś to zacząłeś dokręcać i zawsze wskutek różnych drgań podczas tej czynności antena może troszkę się przestawić. Najważniejsze żebys nie miał błedów a więc żeby BER był 0,00 lub jak najbliższy 0. TAk naprawdę wszystko wyjdzie w praniu, jak przyjdzie śnieg lub ulewa. Jak na razie masz wszystko stabilnie i nie chce ci się bawić to nie ruszaj, nawet przy 60% idzie to bez zakłuceń. Masz ten komfort że masz wsyzstko na balkonie a więc w każdej chwili możesz wyregulować.
                                                    Poza tym po jakimś czasie może spaść ci trochę sygnał ponieważ od różnych podmuchów wiatru antena jednak się przestawi, oczywiście minimalnie że tego nie zobaczysz ale jednak, jest odkształcalność materiałów, która postępuje z czasem pod wpływem czynników zewnętrznych.

A jesli chodzi o 250GB to gwarantuje ci że zapełnisz bardzo szybko :twisted:
                                                    Ponieważ pomimo tego że niby masz 250GB to z tego na VOD i oprogramowanie jest 170GB i na nagrania zostaje tylko 80GB. I tak z 500GB zamontowanego w decoderze powoli zeszlismy na 80GB które ma dostepne użytkownik :|

Komentarz

Pracuję...