Telewizja N

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtothaj
    Classic
    • 2009
    • 21

Telewizja N

Chamstwo! :diabelski_usmiech
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Telewizja N

Przymierzam się do telewizji N.
    75 kanałów polskojęzycznych, w tym 15HD za 54zł/miesiąc.

Czy ktoś z Was korzysta z tego rozwiązania?

Gdzie tkwią haczyki? Bo w stosunku do innych operatorów to przecież wyjątkowo tanio... Takie UPC na przykład, to kasuje 85 zł za porównywalną ilość kanałów polskojęzycznych z 4-ma HD zaledwie...

Jak często to ustrojstwo się psuje i wiesza?

Jak często zdarza się, że rachunki przychodzą na wyższe kwoty, za względu na "dziwne" uruchomienie jakichś pakietów (o których nie było mowy przy zawieraniu umowy, a które były dopisane czcionką jedynką na samym dole)?

Proszę o rady, opinie, doświadczenia...
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• makog
      Rider
      • 2010
      • 345

smer, mam juz ponad dwa lata i nie narzekam, teraz przedluzylem umowe o kolejny rok. Nigdy nie dostalem zawyzonego, czy dziwnego rachunku.
      http://www.wimeb.markomp.net
      Już nie moja Skodzina
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• kamil92x
        Rider
        • 2010
        • 701
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ogólnie moge polecić N. Nie zdarzyło sie jeszcze przez 2 lata użytkowania o jakiś zawyżony rachunek. W duzy deszcz albo snieżyce zdarza się że jest problem z odbiorem niektórych kanałów ale to chyba normalne w końcu to nie jest kablówka. Jako minus można zaliczyć to ze niema polsatu co cyfra+ już ma. Wiec jak ktoś ogląda cos na tym kanale to trzeba mieć podpiętą zwykłą antene...
        Octavia ASZ/RS
        Jetta A5

Komentarz

Chyba nie ten dział...

Komentarz

• kropeck
            RS
            • 2009
            • 2319
            • Octavia II (1Z3)
            • BLF 1.6 FSI 115 KM

smer, brak POLSAT'u. Cyfra już go ma i pewnie dlatego N'ka musi być w jakiś sposób konkurencyjna.
            Pozdrawiam,
            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

N-ka nie ma jeszcze polsatu trwaja negocjacje bo ITI chce aby polsat był też w TNK TNK HD

Komentarz

• MiroTDI
                Ambiente
                • 2010
                • 104

Mam N od dwóch lat i zero problemów...

Komentarz

• smer
                  RS
                  • 2008
                  • 2021
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Akurat Polsat, to mam głęboko w ....
                  10-cio minutowe reklamy na filmach, to mi w zupełności wystarczy, aby omijać Polsat szerokim łukiem...
                  Chodzi mi raczej o to, czy nie oszukują na rachunkach, bo doszły mnie takie opinie, że lubią sami włączyć jakieś pakiety i doliczać...

Komentarz

• Jacek Wo.
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 221

Zamieszczone przez smer
                    Chodzi mi raczej o to, czy nie oszukują na rachunkach, bo doszły mnie takie opinie, że lubią sami włączyć jakieś pakiety i doliczać...
                    Mam 2 lata, bez żadnych takich ...

Komentarz

Panowie przecież Polsat można ściągnąć przez tuner DVB-T, jak już ktoś zakłada enke to pociągnięcie kolejnego kabelka niestanowi problemu

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

kross12, a co z tymi co na zadupiu mieszkają gdzie nawet nie dochodzi polszmat

Komentarz

• gradek
                          RS
                          • 2010
                          • 12911
                          • Superb III (3V3)

Też od roku używam n-ki. Jedyny minus to dotychczasowy brak multiroomu, który uruchomili dopiero teraz na święta. Niestety dla tej usługi życzą sobie zakup ich dekodera. Jednak jeśli komuś potem znudzi się n-ka to dekoder nie wiadomo czy się do czegoś przyda. Co będzie można na nim odlądać? Nie wiadomo.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                          Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                          Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

gradek, na tamtym dekoderze będziesz mógł oglądać tnk jak zrezygnujesz z n-ki

Komentarz

• andrzej-tdi
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 209
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ja tez mogę polecić N zero problemów przez prawie 3 lata
                              Co do dziwnych rachunków jest to możliwe ale tylko w tedy kiedy podpiszesz umowę i dostaniesz od nich jakaś promocyjna usługę np: kolekcje VOD na 3 miesiące i jak zapomnisz w tym 3 miesiącu zadzwonić do nich i zrezygnować z tej usługi to pozostanie ona aktywna dalej i wtedy płacisz za VOD wg. cennika.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Obecnie wprowadzili multiroom za 10zl/miesiac, wiec nie jest to jakas wygorowana cena.

Ten Polsat, to generalnie tylko na F1, bo bez niego mozna zyc

Brac dekoder z dyskiem
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• ace34
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 41

Polecam jak najbardziej. Miałem cyfre - droga i malo kanałów. "n" super sprawa. Nagrywarka daje praktycznie nieograniczone możliwości (jedynie czego mi brakuje to przewijanie w przód;] )
                                  Jeszcze teraz multiroom (nareszcie) wchodzi. "n" daje nawet mozliwosc ustawienia nagrywania programów przez telefon badz komputer.
                                  Fakturki ciagle przychodzą na umówioną kwotę.
                                  Jezeli chodzi o dekoder z nagrywarką (nie turbodekoder) to jest okej, sporadycznie sie wiesza. Co do turbodekodera to mam go 5 miesiecy i ani razu sie nie zaciął.
                                  Takze polecam, mysle ze nie ma lepszej oferty

Komentarz

• smer
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2021
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez andrzej-tdi
                                    Co do dziwnych rachunków jest to możliwe ale tylko w tedy kiedy podpiszesz umowę i dostaniesz od nich jakaś promocyjna usługę np: kolekcje VOD na 3 miesiące i jak zapomnisz w tym 3 miesiącu zadzwonić do nich i zrezygnować z tej usługi to pozostanie ona aktywna dalej
                                    W sumie to możliwe, że pomstują tylko gamonie ze sklerozą

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Brac dekoder z dyskiem
                                    Właśnie dekoder z dyskiem 250 chcę wziąć.

Choć trochę mnie ta N-ka peszy, bo w życiu nie miałem talerza za oknem...
                                    Ale chyba się zdecyduję, bo obecnie mam kablówkę z Jamboxa i EPG przeważnie nie działa, a programów HD jak na lekarstwo...

Komentarz

smer, nie jestem pewien ale z tego co pamiętam, kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32', dla mnie jest do nie do zaakceptowania dlatego zostaje przy kablu i dekoderze SD

Komentarz

• smer
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2021
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kross12
                                        kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32'
                                        Właśnie o tego typu uwagi mi chodzi; w praktyce wiele rzeczy okazuje się nie być już takie różowe jak na reklamie.
                                        Czy ktoś może to potwierdzić spostrzeżenia kross12 lub ewentualnie je zdementować?

Komentarz

• zaczo
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 41

Ja mam N od ponad roku. Podpisywałem umowę jak była promocja za 68zł i turbodekoder z dyskiem 500GB. W tej chwili mam za tą cenę pakiet 75 programów po polsku w tym aż 18 w jakości HD. Co do obrazów "obcinanych" to nie potwierdzam. Mam telewizor 40'' Samsunga Full HD i wszystkie programy (obrazy) mam w całości. Czasami tylko na kanale HD jak jest nadawany jakiś film czy reklama jest obraz jakby pomniejszony (ma czarne ramki na około a obraz jest w środku) ale to jest naprawdę sporadycznie. MIałem wcześniej Polsat i powiem Ci szczerze, że obraz na ich dekoderze przy wysokiej klasy telewizorze jest okropny. N-ka ma znakomitej klasy dekodery, które poprawiają obraz nawet nadawany w zwykłej jakości do takiego, że czujesz, że warto było wydać kase na telewizor Full HD i cieszyć się wszystkimi programami a nie tylko HD. Programy HD są bezpłatne i wybó jest ogromny. Są kanały sportowe, filmowe, muzyczne, rozrywkowe, przyrodnicze, dokumentalne po prostu każdy znajdzie coś dla siebie. Polsat ma ubogo i to mało atrakcyjne. Co do wyższych rachunków...nie ma czegoś takiego. Co do wieszania się dekodera...przez rok może zdarzyło się to mi 2-3 razy i to przeze mnie
                                          Kończąc tę długą wypowiedź oznajmiam, że NAPRAWDĘ WARTO!
                                          Skoda Octavia 2 FL 1.4 TSI Elegance

Komentarz

• voltar
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1107
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Obecnie wprowadzili multiroom za 10zl/miesiac, wiec nie jest to jakas wygorowana cena.
                                            Z tego co wiem to 20 PLN/ miesiac.
                                            Jest jeden haczyk w obecnych umowach tzn dodaja w prezencie na okreslony czas pewne kanały filmowe. Wiekszosc automatycznie sie wylacza po okresie darmowym ale nie jest tak w przypadku N Film HD wiec trzeba pamietac o wczesniejszym wypowiedzeniu.
                                            W przypadku multiroom Polsat naziemy mozna ogladac z bialego decodera.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• droopsio
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 57

mam rok i polecam chyba najciekawsza opcja bez ukrytych kosztów - w moim wypadku kupowałem w promo na przełomie lat i mam pełen zestaw (bez części kanałów filmowych tylko) za 48 PLN.
                                              Jakość kanałów (zwłaszcza HD) rewelacyjna.

pzdr

Komentarz

• andrzej-tdi
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 209
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez smer
                                                Zamieszczone przez kross12
                                                kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32'
                                                Właśnie o tego typu uwagi mi chodzi; w praktyce wiele rzeczy okazuje się nie być już takie różowe jak na reklamie.
                                                Czy ktoś może to potwierdzić spostrzeżenia kross12 lub ewentualnie je zdementować?
                                                A więc ze pracuje w TVP to coś miej więcej ci wytłumaczę
                                                są przeróżne formaty obrazu np
                                                4x3- czyli standard dla starych telewizorów ,
                                                4x3 leterbox ( czyli na gorze i na dole czarny pasek)
                                                16x9- inaczej panorama -standard dla nowych TV
                                                16x9 do 1,85 czyli tez mamy wąskie paski na gorze i na dole
                                                16x9 do 2.35 czyli mam jeszcze większe paski na gorze i na dole( tak dla zrozumienia i mniej więcej podziel telewizor na 3 czyści poziome i ta środkowa to obraz a reszta czern)to w większości występuje tylko i wyłącznie w filmach i takie jest założenie ze reżyser ze chce pokazać jak najwięcej planu.

I jak wiadomo każda stacja próbuje już wyświetlać tylko format 16x9 zdążają się programy które są jeszcze w formacie 4x3 ale to te stare teraz kreci się wszystko w 16x9 bądź HD.
                                                Każdy dekoder jak i telewizor ma możliwość automatycznego rozciągania obrazy z 4x3 na 16x9 itp.
                                                wiadomo ze proporcje są inne a obraz rozciągnięty ale mało osób na to zwraca uwagę.
                                                wiec zawsze można sobie poradzić zęby oglądać cały obrazek bez żadnych pasków itp

A co do reklam na kanałach HD obrazki są nie pełne ponieważ reklama nie jest zrobiona w technologi HD i dlatego są puszczane w ich pierwotnym rozmiarze i wtedy mamy np.
                                                reklamę a naokoło obrazka są czarne paski poziome jak i pionowe

Chyba się rozpisałem ale mam nadzieje ze coś z tego zrozumiesz pisałem dość prostym jeżykiem żeby każdy mógł soc tam zrozumieć.

Komentarz

• arci9
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2007

Zamieszczone przez zaczo
                                                  Czasami tylko na kanale HD jak jest nadawany jakiś film czy reklama jest obraz jakby pomniejszony (ma czarne ramki na około a obraz jest w środku) ale to jest naprawdę sporadycznie.
                                                  Kolega który ma N-kę, mówił że filmy w jakości SD nadawanae na kanałach HD właśnie są pomniejszone.

Komentarz

Pracuję...