Chamstwo! :diabelski_usmiech
Telewizja N
Zwiń
X
-
Telewizja N
Przymierzam się do telewizji N.
75 kanałów polskojęzycznych, w tym 15HD za 54zł/miesiąc.
Czy ktoś z Was korzysta z tego rozwiązania?
Gdzie tkwią haczyki? Bo w stosunku do innych operatorów to przecież wyjątkowo tanio... Takie UPC na przykład, to kasuje 85 zł za porównywalną ilość kanałów polskojęzycznych z 4-ma HD zaledwie...
Jak często to ustrojstwo się psuje i wiesza?
Jak często zdarza się, że rachunki przychodzą na wyższe kwoty, za względu na "dziwne" uruchomienie jakichś pakietów (o których nie było mowy przy zawieraniu umowy, a które były dopisane czcionką jedynką na samym dole)?
Proszę o rady, opinie, doświadczenia...
-
-
smer, mam juz ponad dwa lata i nie narzekam, teraz przedluzylem umowe o kolejny rok. Nigdy nie dostalem zawyzonego, czy dziwnego rachunku.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Ogólnie moge polecić N. Nie zdarzyło sie jeszcze przez 2 lata użytkowania o jakiś zawyżony rachunek. W duzy deszcz albo snieżyce zdarza się że jest problem z odbiorem niektórych kanałów ale to chyba normalne w końcu to nie jest kablówka. Jako minus można zaliczyć to ze niema polsatu co cyfra+ już ma. Wiec jak ktoś ogląda cos na tym kanale to trzeba mieć podpiętą zwykłą antene...
Komentarz
-
-
kross12
-
kross12
Panowie przecież Polsat można ściągnąć przez tuner DVB-T, jak już ktoś zakłada enke to pociągnięcie kolejnego kabelka niestanowi problemu
Komentarz
-
Też od roku używam n-ki. Jedyny minus to dotychczasowy brak multiroomu, który uruchomili dopiero teraz na święta. Niestety dla tej usługi życzą sobie zakup ich dekodera. Jednak jeśli komuś potem znudzi się n-ka to dekoder nie wiadomo czy się do czegoś przyda. Co będzie można na nim odlądać? Nie wiadomo.
Komentarz
-
-
Ja tez mogę polecić N zero problemów przez prawie 3 lata
Co do dziwnych rachunków jest to możliwe ale tylko w tedy kiedy podpiszesz umowę i dostaniesz od nich jakaś promocyjna usługę np: kolekcje VOD na 3 miesiące i jak zapomnisz w tym 3 miesiącu zadzwonić do nich i zrezygnować z tej usługi to pozostanie ona aktywna dalej i wtedy płacisz za VOD wg. cennika.
Komentarz
-
-
Polecam jak najbardziej. Miałem cyfre - droga i malo kanałów. "n" super sprawa. Nagrywarka daje praktycznie nieograniczone możliwości (jedynie czego mi brakuje to przewijanie w przód;] )
Jeszcze teraz multiroom (nareszcie) wchodzi. "n" daje nawet mozliwosc ustawienia nagrywania programów przez telefon badz komputer.
Fakturki ciagle przychodzą na umówioną kwotę.
Jezeli chodzi o dekoder z nagrywarką (nie turbodekoder) to jest okej, sporadycznie sie wiesza. Co do turbodekodera to mam go 5 miesiecy i ani razu sie nie zaciął.
Takze polecam, mysle ze nie ma lepszej oferty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej-tdiCo do dziwnych rachunków jest to możliwe ale tylko w tedy kiedy podpiszesz umowę i dostaniesz od nich jakaś promocyjna usługę np: kolekcje VOD na 3 miesiące i jak zapomnisz w tym 3 miesiącu zadzwonić do nich i zrezygnować z tej usługi to pozostanie ona aktywna dalej
Zamieszczone przez MaicroftBrac dekoder z dyskiem
Choć trochę mnie ta N-ka peszy, bo w życiu nie miałem talerza za oknem...
Ale chyba się zdecyduję, bo obecnie mam kablówkę z Jamboxa i EPG przeważnie nie działa, a programów HD jak na lekarstwo...
Komentarz
-
-
kross12
smer, nie jestem pewien ale z tego co pamiętam, kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32', dla mnie jest do nie do zaakceptowania dlatego zostaje przy kablu i dekoderze SD
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32'
Czy ktoś może to potwierdzić spostrzeżenia kross12 lub ewentualnie je zdementować?
Komentarz
-
-
Ja mam N od ponad roku. Podpisywałem umowę jak była promocja za 68zł i turbodekoder z dyskiem 500GB. W tej chwili mam za tą cenę pakiet 75 programów po polsku w tym aż 18 w jakości HD. Co do obrazów "obcinanych" to nie potwierdzam. Mam telewizor 40'' Samsunga Full HD i wszystkie programy (obrazy) mam w całości. Czasami tylko na kanale HD jak jest nadawany jakiś film czy reklama jest obraz jakby pomniejszony (ma czarne ramki na około a obraz jest w środku) ale to jest naprawdę sporadycznie. MIałem wcześniej Polsat i powiem Ci szczerze, że obraz na ich dekoderze przy wysokiej klasy telewizorze jest okropny. N-ka ma znakomitej klasy dekodery, które poprawiają obraz nawet nadawany w zwykłej jakości do takiego, że czujesz, że warto było wydać kase na telewizor Full HD i cieszyć się wszystkimi programami a nie tylko HD. Programy HD są bezpłatne i wybó jest ogromny. Są kanały sportowe, filmowe, muzyczne, rozrywkowe, przyrodnicze, dokumentalne po prostu każdy znajdzie coś dla siebie. Polsat ma ubogo i to mało atrakcyjne. Co do wyższych rachunków...nie ma czegoś takiego. Co do wieszania się dekodera...przez rok może zdarzyło się to mi 2-3 razy i to przeze mnie
Kończąc tę długą wypowiedź oznajmiam, że NAPRAWDĘ WARTO!Skoda Octavia 2 FL 1.4 TSI Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftObecnie wprowadzili multiroom za 10zl/miesiac, wiec nie jest to jakas wygorowana cena.
Jest jeden haczyk w obecnych umowach tzn dodaja w prezencie na okreslony czas pewne kanały filmowe. Wiekszosc automatycznie sie wylacza po okresie darmowym ale nie jest tak w przypadku N Film HD wiec trzeba pamietac o wczesniejszym wypowiedzeniu.
W przypadku multiroom Polsat naziemy mozna ogladac z bialego decodera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerZamieszczone przez kross12kanały które nie są nadawane w jakości HD obcinane są z góry i dołu - efekt jest taki że mając TV 50' oglądając kanały w zwykłej jakości mamy TV 32'
Czy ktoś może to potwierdzić spostrzeżenia kross12 lub ewentualnie je zdementować?
są przeróżne formaty obrazu np
4x3- czyli standard dla starych telewizorów ,
4x3 leterbox ( czyli na gorze i na dole czarny pasek)
16x9- inaczej panorama -standard dla nowych TV
16x9 do 1,85 czyli tez mamy wąskie paski na gorze i na dole
16x9 do 2.35 czyli mam jeszcze większe paski na gorze i na dole( tak dla zrozumienia i mniej więcej podziel telewizor na 3 czyści poziome i ta środkowa to obraz a reszta czern)to w większości występuje tylko i wyłącznie w filmach i takie jest założenie ze reżyser ze chce pokazać jak najwięcej planu.
I jak wiadomo każda stacja próbuje już wyświetlać tylko format 16x9 zdążają się programy które są jeszcze w formacie 4x3 ale to te stare teraz kreci się wszystko w 16x9 bądź HD.
Każdy dekoder jak i telewizor ma możliwość automatycznego rozciągania obrazy z 4x3 na 16x9 itp.
wiadomo ze proporcje są inne a obraz rozciągnięty ale mało osób na to zwraca uwagę.
wiec zawsze można sobie poradzić zęby oglądać cały obrazek bez żadnych pasków itp
A co do reklam na kanałach HD obrazki są nie pełne ponieważ reklama nie jest zrobiona w technologi HD i dlatego są puszczane w ich pierwotnym rozmiarze i wtedy mamy np.
reklamę a naokoło obrazka są czarne paski poziome jak i pionowe
Chyba się rozpisałem ale mam nadzieje ze coś z tego zrozumiesz pisałem dość prostym jeżykiem żeby każdy mógł soc tam zrozumieć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zaczoCzasami tylko na kanale HD jak jest nadawany jakiś film czy reklama jest obraz jakby pomniejszony (ma czarne ramki na około a obraz jest w środku) ale to jest naprawdę sporadycznie.
Komentarz
-
Komentarz