niebiescy mają trzy miechy i będą czekać na waloryzację a w skali kraju do urwania waloryzacji jest trochę kasy
a i puki co jest jeszcze półroczna wyprawka, która niestety może być wypłacana z dużym poślizgiem (jak będą środki w budżecie na ten cel).
...i jak tu nie myśleć o emeryturze :idea:
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
No to teraz Rząd dobierze się do przywilejów służb mundurowych... PO czekała tylko na wybory - podobno wszystkie zmiany leżą już gotowe do podpisania i wprowadzenia w życie... A w dobie kryzysu najłatwiej i najbezpieczniej jest zabrać co się da budżetówce... Poza tym PO nigdy nie była za specjalnie silną Policją... :cry:
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
No to teraz Rząd dobierze się do przywilejów służb mundurowych... PO czekała tylko na wybory - podobno wszystkie zmiany leżą już gotowe do podpisania i wprowadzenia w życie... A w dobie kryzysu najłatwiej i najbezpieczniej jest zabrać co się da budżetówce... Poza tym PO nigdy nie była za specjalnie silną Policją... :cry:
PAOLO - Eidos prawdę pisze Słyszałem o tym
Sprawa wygląda tak, że mogą sprawy np. odpraw (3 mies. zamiast 6), 15% za Komisję Lekarską, i jeszcze coś (nie pamiętam dokładnie! nie chcę w błąd wprowadzić!) uwalić jednym... rozporządzeniem!
A to jak wiadomo zaczyna obowiązywać od opublikowania w Dzienniku Ustaw
Wydaje się, że spełnił się najczarniejszy ze scenariuszy dla służby mundurowych Jedyna nadzieja w PSL, który moze zadba o strażaków... - ergo - pozostałych mundurowych...
Niedawno jednak słyszałem też, że nie będą zbytnio rozrabiać (PO)aż do euro - no bo kto by im porządku pilnował?...
Ten argument nie przekonuje mnie jednak w aspekcie przyjmowania do nas do służby baaardzo nieciekawych klientów... (obniżenie wymagań dot. wykształcenia i nie karalności)
Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa
też mi się wydaje że do euro nic nei zmienią. a to nie jest przypadkiem tak że ci co się przyjeli na starych zasadach to ich przy odejściu nowe nie interesują?
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Rząd potrzebuje oszczędności od zaraz, a nie za 15-20 lat. Dlatego najprawdopodobniej wybór pomiędzy starymi, a nowymi zasadami (które zaczną obowiązywać najpóźniej od stycznia 2012 r.) będą mieli tylko Ci, którzy w dniu wejścia w życie nowych zasad będą mieli 15 lat służby (bo Ci będą mogli skorzystać z prawa "nabycia praw emerytalnych"). Pozostali - a więc na pewno przyjęci po 1.01.1999 r. - zostaną potraktowani "po macoszemu", czyli ich prawo wyboru ograniczy się do pozostania w służbie na nowych zasadach, albo odejściu ze służby "na starych zasadach". To samo będzie z odprawami - wprowadzą wobec wszystkich pozostających w służbie, a komu uda się odejść ze służby przed wejściem w życie zapisu - Ci będą mogli uważać się za szczęściarzy. Jak napisał chris_89, wszystkie te zmiany mogą wejść w życie w ciągu 14 dni od daty podpisania rozporządzenia - nie trzeba w tym celu zmieniać całej ustawy... To naprawdę czarny scenariusz, ale z tego, co dotąd wyśledziłem w mediach i Necie, oraz co wiem od osób pozostających w służbie - scenariusz ten staje się coraz bardziej prawdopodobny... A kwestia Euro 2012 nie jest żadnym hamulcem dla Rządu...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
będą mieli 15 lat służby (bo Ci będą mogli skorzystać z prawa "nabycia praw emerytalnych").
tak było do czasu kiedy tematem praw nabytych nie zajął się Trybunał Konstytucyjny, oczywiście nie proszony przez nikogo, co samo zaprzecza temu wyrokowi, gdyż ma on prawo i obowiązek rozstrzygać tylko na czyjś wniosek. Prawa nabyte są od momentu złożenia raportu na biurko pryncypała takie jest stanowisko TK :shock: :evil: moim zdaniem po euro2012 można się spodziewać jakiś ruchów ze strony "nowych" rządzących :diabelski_usmiech
"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
pytanie i prosba. U nas w Chelmie jest szkola ksztalcaca pilotow cywilnych i rektor PWSZ startowal i wygral wybory do senatu i przylecial dzisiaj chyba mu pogratowac MIG29 dal czadu, mozliwe ze to z twojej bazy? Moze nawet ten ktory ty obslugujesz? Naprawde dal ogien, troche szkoda bo wiecej widzialem z daleka ale to i tak robi olbrzmie wrazenie. A moze nawet znasz pilota, podziekuj mu za piekny wystep nad Chelmem
Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Czytam te posty i tak sobie myślę , właściwie też miałem takie dylematy , tyle tylko że sytuacja była bardziej stabilna jeśli chodzi o ustawy , choć od wielu już lat mają chęć urwać kilka tematów .
Nastał dzień, podjęta decyzja :szeroki_usmiech i jest dobrze , nie mówię że było źle , tyle tylko że u mnie decyzja wynikała z (nie ) chęci a nie obawy że stracę więcej lub mniej . Aczkolwiek trzeba być czujnym , wróg nie śpi :wink:
Techno200, od nas chyba nic nie latało, a ja jestem na L4. Mieszkam w osi pasa wiec bym slyszal jakies ruchy w powietrzu nad malboro. Jeżeli już to z mińska maz. latał bolid, bo oni maja bliżej, a jak dał czadu to pewnie za sterem siedział mjr. Iwaszko lub ppłk. Kałko
dali rade w nasze regiony jakos sie te maszyny nie zapuszczaja, zrobil niezly szol i szok, nisko lecial. takie samoloty na jakiej wysokosci tak przewaznie lataja?
Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
A survey carried out by internet job finders CareerCast has ranked the most stressful and the least stressful careers. A commercial air pilot has the most to worry about.
w tym roku dostałem ja jak i każdy mundurowy list od tuska że nam gwarantuje 15 lat.jak takiemu wierzyć, a kto pokrył koszty wyszyłki tych listów a troche ich było.
"Sokołowski mówi, że w tym roku do policji przyjęto już ponad 2 tys. osób, a jesienią dojdzie ok. 3 tys. kolejnych. - Zarobki w policji nie są złe, wciąż jest wielu chętnych - mówi."
:lol: Do nas też jest kolejka chętnych ... na stanowiska biurowe! Z plecami na górze.
Ale do roboty na wieżyczce, przy skazanych...ni ma!
co ja będę pisał - http://sw.gov.pl/pl/praca/index,1.html - oferty pracyoficjalne! 4 miejsca dla biurwokracji i... 17 wolnych etatów na pierwszej linii :wink:
W Sączu, to cvhyba cała zmiana odeszła! 6 chłopa od zaraz przyjmą! Może loyd by se skorzystał - nie musiałby ciułać co miesiąc na podatki! W końcu mając na rękę do 1500zł jako szer-kpr żyłby jak król! I w jakim ciekawym towarzystwie mógłby się obracać!
Komentarz