Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eaglemirek
    RS
    • 2010
    • 14114
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez 4x4BKF
    pies
    :?: :evil:
    Ktoś Ci tu ubliża w tym wątku :?: Więc jeśli chcesz aby szanowano Ciebie i Twój zawód to szanuj zawody innych :!:
    To czy zgadzasz się z obecnie obowiązującymi prawami emerytalnymi czy nie to Twoja sprawa i masz do tego prawo ale tego typu określenia ludzi (na forum) którzy tak czy inaczej wykonują swoją pracę byś bezpiecznie żył i poruszał się po drogach świadczy tylko jakim jesteś człowiekiem :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• lampion
      Ambiente
      • 2010
      • 198
      • Octavia II (1Z3)
      • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arturas03
      Może złożymy partię OCP i pokażemy frajerom gdzie raki zimują? :diabelski_usmiech
      Jestem za.
      Wpisywać się dalej.

Zamieszczone przez andrzej111
      Decydując się na pracę w służbach mudurowych mamy gwarantowaną prace przez 25lat co już jest jakimś przywilejem, ktoś wie w jakiej firmie można podpisać umowę na taki okres?
      Andrzej pracowałeś w służbach mundurowych? Kto Ci takich głupot naopowiadał. Pójdź zgłoś się, że chcesz popracować i potem wypowiadaj się na forum zobaczymy po której wtedy stronie staniesz.

Komentarz

• looker
        RS
        • 2008
        • 1886
        • Octavia II (1Z3)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez andrzej111
        Decydując się na pracę w służbach mudurowych mamy gwarantowaną prace przez 25lat co już jest jakimś przywilejem
        To było daaawno i nieprawda. Teraz są kontrakty, kadencje i inne ustrojstwa, przynajmniej u mnie w MON...
        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• golibroda
          Rider
          • 2009
          • 530

Jak czytam te niektóre negatywne rozważania o służbach mundurowych to mnie krew zalewa ....

Przecież każdy mógł zostać funkcjonariuszem i mieć wszystkie te dobrodziejstwa.

A tak na marginesie to pomysł upychania starych funkcjonariuszy za biurka to nieporozumienie. Bo ile jest etatów biurowych w stosunku do służb liniowych. Procenty pojedyńcze. A ładowanie funkcjonariuszy na stanowiska po-cywilne to również nieporozumienie bo właśnie dążąc do oszczędności etaty mundurowe się ucywilnia a nie odwrotnie.

A zdanie 25 letnia pewna umowa to dopiero kosmos. Najpierw 3 lata okresu próbnego, gdzie z funkcjinariuszem można zrobić wszystko, a potem rób bez sprzeciwu co Ci każą bo Ci negatywną opinię napiszą i aut. Cały czas pod presją ....

Ech ... co tu gadać ....
          Pozdrawiam
          Piotr

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Zamieszczone przez golibroda
            Przecież każdy mógł zostać funkcjonariuszem i mieć wszystkie te dobrodziejstwa.
            Golibroda nie irytuj sie bo nie ma po co, jeden madry i drugi madry czytaja wybiorcza i im gazeciaki tluka wyselekcjonowane informacje wprowadzajac w blad - tak sie manipuluje ciemna masa, ktora checi poznania nowej wiedzy ma tyle co babcia siedzaca na parapecie z poduszka :twisted: . Jak jeden z drugim beda mieli kolegow w sluzbach, wypija pare szklanic z tymi kolegami to moze im koledzy zechca oczy otworzyc, ze to wcale nie tak jak sie pierdoli piate przez dziesiate w gazecie, czy od znajomej znajomego ... Tyle w temacie.

Ja mam malzenstwo znajomych w drogowce, kilkunastu znajomych z MONu, przyjaciela w strazy pozarnej, wujka - bylego dochodzeniowca z jeszcze czasow milicji, ponadto drugi wujaszek zajmowal sie rekrutacja ( gwardia wroclaw ) przyszlych policjantow itd itp - to co p.... sie w gazetach i w mediach to wola o pomste do nieba i jesli ktos w tej calej nagonce polknal przynete i jest antyanty zawodom zaufania publicznego to niech sie rozpedzi i jebnie o sciane - pozniej porozmawia z kims kto wie od kuchni jak to wyglada, a nastepnie zaczyna swoja opinie wyglaszac.
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• golibroda
              Rider
              • 2009
              • 530

Święta prawda ... media skłóciły naród .. aby Donaldinio miał łatwiej wsprowadzać swoje reformy.
              Pozdrawiam
              Piotr

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Biszczu
                nie wiadomo czy po 12 latach Ci go przedłużą
                :evil: chłopaki dostają teraz kontrakty po 18 miesięcy ...szczęśliwcy tylko max 2 -3 lata!!! (wcześniej ci sami podpisywali kontrakty na 3-4 lata) a potem ... niewiadoma. :roll:
                W chwili obecnej po prostu nie ma sensu iść do wojska! a jeśli juz to nalezy to bardzo bardzo mocno przemyśleć by nie wpakować się w duże "G" po uszy na kilka łądnych lat swojego zycia. Ten kto się obecnie na to zdecyduje - zmarnuje tylko swoje lata pracy. Ci, którzy odsłużyli po 8-10 lat zaczynają się zwalniać (i to na potęgę) bo nie mają szans na przejście do korpusu podoficerskiego a po 12 latach i tak z automatu by zostali zwolnieni :?
                Powiem wprost korpus szeregowych zawodowych to "zapchaj dziura" po byłej służbie zasadniczej (mamiony obietnicami awansu i podwyższeniem pensji) - ktoś sobie wymyślił w MON-nie że po kilkunastu latach takich "gości" się zwolni a na ich miejsce przyjdą nowi żeby zapier... w polu.
                NSR :lol: .... nie skomentuję bo to całkowicie debilny i nie dostosowany do realiów PL pomysł...
                "Szczęśliwi" są tylko Ci, którzy mają stałą służbę i ponad 15 lat służby.
                Powiem z własnego doświadczenia po 18 latach służby - to wszystko pada na pysk. Takiego debilizmy po prostu jeszcze nie widziałem od kiedy służę.
                Cywilom wciska się "śmieszne szopki" specjalnie przygotowane dla mediów a potem puszcza w TV i pokazuje super zawodową armię :haha:
                Wyszkolenie pewnej częsci kadry ...zmilczę tylko przez szacunek ... ale jest tragedia :wink:
                W przypadku wojny jedyne co muszą zrobić ci którzy nas zaatakują to odciąć prąd tak by nie działały laptopy i drukarki lub skutecznie nas zagłuszyć ...nawet nie muszą nas atakować ..sami się poddanymy po kilku dniach takiego burdelu, który by wtedy powstał :diabelski_usmiech
                O marnotrawstwie pieniędzy podatników na misje i szkoleniu śmiesznych grup bojowych Uni Europejskiej oraz wchodzeniu w du...pę Jankesom i innym NATO-wcom nie będe pisał ...
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• ahmed799
                  RS
                  • 2009
                  • 6871
                  • Ford

Co tu dużo pisać o MON "kraina miodem płynąca". We wtorek w pracy do 21, a w środę o 3 rano wyjazd służbowy na przyjęcie samolotów w Mińsku Maz, wróciłem w nocy o 2. Wychodzi na to że przepracowałem prawie 3 dni w ciągu doby. A rodzinę to widzę na zdjęciach.

филип
                  Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Biszczu, zmanipulowany cywil. Pamietaj o tym prosze.

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Biszczu, swiadomosc otaczajacego mnie swiata i informacje na jego temat to moim zdaniem podstawowa umiejetnosc spoleczna kazdej rozgarnietej jednostki ... jak mozna ferowac wyroki nie majac pojecia ... no mozna, politycy nam to pokazuja ... :evil:

Komentarz

• shok
                        RS
                        • 2009
                        • 2070
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                        Biszczu, zmanipulowany cywil. Pamietaj o tym prosze.
                        misiek proszę Cię. Chłopie nie obraź się ale jak czytam ten temat to od czytającego zmieniłeś się niemal już w będącego w służbie przed emeryturą. A dokładając w posty jezyk potoczny używany wśród mundurowych np w firmie,emka, cywil itd. Robisz z siebie kabaret bynajmniej w moich oczach.

Ja na temat pracy w mundurze wypowiedziałem się wcześniej i co niektórzy przyznali mi rację lub nie wypowiedzieli się wcale.
                        Zauważyłem,że najbardziej narzekają Ci,którzy jeszcze kilka lat temu marzyli o takiej pracy. I nie wiedzieć czemu nie chcą wrócić do cywilnej pracy, chociaż z racji wieku moją jeszcze realne szanse na przekwalifikowanie się.

Przykro się czyta ten wątek. Bo zamiast być dumni z munduru, część z was zrobiła wątek żali i smutków.

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Zamieszczone przez shok
                          misiek proszę Cię. Chłopie nie obraź się ale jak czytam ten temat to od czytającego zmieniłeś się niemal już w będącego w służbie przed emeryturą. A dokładając w posty jezyk potoczny używany wśród mundurowych np w firmie,emka, cywil itd. Robisz z siebie kabaret bynajmniej w moich oczach.
                          Kabaret to robia sobie media i politycy z ludzi

A to ze uzywam jezyka branzowego to zle przepraszam? Z kim sie zadajesz takim sie stajesz ...

Na sluzbie nie jestem, nie bylem i nie bede - ale wspieram wszystkich, dzieki ktorym zyje w tym dzikim kraju jeszcze bezpiecznie EoT

Komentarz

• pleban
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 580

bez zbędnej napinki
                            była O1 1,6 102 KM
                            była O1 1,9 TDI 90 KM
                            była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                            był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                            jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• x_cite
                              L&K
                              • 2011
                              • 1478
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

http://tv-ns.pl/w-obiektywie/material/5643/b/1.html

Komentarz

• chrisk_89
                                Elegance
                                • 2010
                                • 834
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Spóźnione o prawie 2 h - ale szczere do bólu - życzenia Spokojnych Służb dla Wszystkich Kolegów, czuwających pod opieką św. Floriana!!!!!!

A z innej mańki - chopy ratuj się kto może! Robienia na łapu-capu c.d.!!!!

Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Marcello01
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 491
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AGP 1.9 SDI 68 KM

Witam jak bronić się przed notatką funkcjonariusza ?? Zostałem wrobiony w pobicie które nie miało miejsca jest sporządzona notatka z miejsca zdarzenia z której wynika że brałem udział w pobiciu chociaż fakt ten nie miał miejsca :?. Policja jeździ po ludziach i namawia aby świadczyli przeciwko mnie w sądzie szok jutro idę na zeznania sprawa skierowana będzie do sądu.Brać adwokata ?? Dzielnicowy twierdzi że ich notatka jest nie do podważenia a ja zostałem fałszywie pomówiony w sprawie która mnie nie dotyczy???
                                  https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Zamieszczone przez Marcello01
                                    Brać adwokata ??
                                    Brać.

Komentarz

• Borsuk2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1203

Marcello01, na poprzednich stronach m.in. pisał :

Kod:
                                      byciem w tej firmie nie masz co się obnosić ..... przynajmniej nie rób tego na forum
                                      a teraz, jak koło tyłeczka gorąco, to potrzebna rada niebieskich ....
                                      i co ratujcie ....
                                      Fajna stronka

Komentarz

• andrzej1962
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1306
                                        • Octavia III combi (5E5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

a ja zostałem fałszywie pomówiony w sprawie która mnie nie dotyczy???
                                        ale o co kaman :roll:

Komentarz

• andrzej111
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1391

Zamieszczone przez Borsuk2
                                          Marcello01, na poprzednich stronach m.in. pisał :

Kod:
                                          byciem w tej firmie nie masz co się obnosić ..... przynajmniej nie rób tego na forum
                                          a teraz, jak koło tyłeczka gorąco, to potrzebna rada niebieskich ....
                                          i co ratujcie ....
                                          A gorąco koło tyłeczka zrobiło się przez kogo?
                                          Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Marcello01
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 491
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AGP 1.9 SDI 68 KM

Borsuk2, Biszczu, andrzej111, nie drążcie jak to pisane było wcześniej Borsuk2, widze że nie trafiłęś w zawód 8) chodzi o to że mam zarzut wyssany z palca i nasze prawo zawsze jest po stronie "prawa" akurat widziałęm akcje jak polcjanci katowali bezbronną osobę i zawiozłęm ją na obdukcje a mi przybijają pobicie na podstawie nostatki która nie jest prawdą tyle .... jeśli ktoś ma konstruktywne pomysły proszę o opinie reszta komentarzy jest zbędna. Pytanie kieruje do osobó ogarniętych pozdrawiam

Komentarz

• Borsuk2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1203

Borsuk2, Biszczu, andrzej111, nie drążcie jak to pisane było wcześniej Borsuk2, widze że nie trafiłęś w zawód 8) chodzi o to że mam zarzut wyssany z palca i nasze prawo zawsze jest po stronie "prawa" akurat widziałęm akcje jak polcjanci katowali bezbronną osobę i zawiozłęm ją na obdukcje a mi przybijają pobicie na podstawie nostatki która nie jest prawdą tyle .... jeśli ktoś ma konstruktywne pomysły proszę o opinie reszta komentarzy jest zbędna. Pytanie kieruje do osobó ogarniętych pozdrawiam
                                              :shock:
                                              Fajna stronka

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Biszczu

jakoś Ci nie wierzę :lol: a obdukcję się robi na zlecenie Policji lub Prokuratury
                                                pewny jesteś? A czy jak np kiedy zwraca się do lekarza osoba pokrzywdzona (pobity);
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Marcello01
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 491
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AGP 1.9 SDI 68 KM

Biszczu, nie wypowiadaj sie w tej sprawie prawda jest taka jak napisałęm oni notatką swoją dupcie chronią. Jechałęm i będe jechał na takich z jakimi mam teraz do czynienia czyli oszukańców.Chodzi o to jak im utrzeć nosa bo przesadzają to nie pierwszy wyskok tych panów

Komentarz

Pracuję...