Zamieszczone przez loponez
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
A ja ciagle pytam czemu Vectra, ktora jedzie bez sygnalow, ani bez dzwiekow jest autem uprzywilejowanym ?? W moim odczuciu nie jest i nigdy nie nim nie bedzie. Ma emitowac sygnal dzwiekowy oraz sygnal swietlny. Inaczej jest to zwykly samochod na drodze. To nawet Alfy ktore sa w barwach Policji jadac bez atrybutow uprzywilejowania maja jechac zgodnie z zasadami ruchu drogowego.
Za to, ze bialy manewr rozpoczal za szybko i przejechal po fragmencie wylaczonym z ruchu to nalezy mu sia mandat.Vectra nie ma prawa jechac pod prad, jak widac manerw musiala zaczac duzo szybciej niz biale auto. Gamonie sadzily ze gosc bialym ominie ciezarowke tym lewoskretem i zaraz za skrzyzowaniem beda mogli go lapnac za ominiecie auta lewoskretem + obszar wylaczony z ruchu + zakaz wyprzedzania. Widac ze nie gonili nikogo, bo w oddali nie ma zadnego auta w momencie kiedy ciezarowka skrecila, wiec jak dla mnie ktos chcial przechytrzyc innego i mu sie nie udalo.
Co innego byloby gdyby bialy skrecal w lewo, na ulicy gdzie jest linia przerywana lub linii nie ma, wykonujac manewr skretu wyrywajac sie ze sznurka aut, a Vecta wyprzedzala x aut z takiego peletonu. Oczywiscie nie ma zakazu wyprzedzania na tej drodze. Wtedy jest wina bialego. Ale wtedy przy takie roznicy predkosci jak na filmie jako biegly stwierdzilbym ze Vectrze tez nalezy sie mandat za przekroczenie predkosci. Przeciez tu grubo ponad 70km/h lecieli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWidac ze nie gonili nikogoZamieszczone przez Maicrofta Vecta wyprzedzala x aut z takiego peletonu.
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez tu grubo ponad 70km/h lecieli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJednym zona powiedziala ze to nie bedzie tak, ze on w domu, tylko ma albo zostac tam gdzie jest albo szukac nowej roboty,
Dlatego Emeryt mundurowy powinien mieć w domu mundurową emerytkę :diabelski_usmiech
Ciekawostka ze szukania nowej roboty - moja niedawna rozmowa kwalifikacyjna, ostatni etap - rozmowa z właścicielem firmy:
"Przyjmę Pana - ale przypuszczalnie posiada Pan nawyki mundurowe, skrzywienie zawodowe... Rozumie Pan? Pana szkolenie i przyzwyczajanie do zasad NASZEJ firmy może potrwać nawet z pół roku.
Dlatego proponuję Panu 12 miesięczny BEZPŁATNY STAŻ w naszej firmie - powinien Pan to docenić, jako bezrobotny emeryt mundurowy."
Szczęka mi opadła... Firma ma siedzibę koło Skały... Codzienny dojazd do pracy w jedną stronę ok. 84 km.!!!!!
Komentarz
-
-
Bez urazy, ale postawa niektórych nas emerytów mundurowych jest IMO trochę dziwna.
Skoro mam jeszcze siłę i zdrowie psychiczne i fizyczne by pracować - to powinienem siedzieć w tej pracy, którą wykonywałem przez wiele lat i byłem w niej dobry.
Przyjmować trudności na klatę, a nie odchodzić na emeryturę i szukać nowej pracy.
Nie wszyscy mundurowi po iluś latach spaczonej pracy i spaczonych nawyków nadają się do tego, by około pięćdziesiątki zaczynać coś od nowa, przebranżawiać się lub szukać szczęścia gdzieś poza ochroną.
Ale to tylko takie moje głupie przemóżdżenia :wink: :P .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak patrzac, to tu w zasadzie sami emeryci mundurowi z wiekiem 40+
[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 16:57 ]
Zamieszczone przez Borsuk2Skoro mam jeszcze siłę i zdrowie psychiczne i fizyczne by pracować - to powinienem siedzieć w tej pracy, którą wykonywałem przez wiele lat i byłem w niej dobry.
Komentarz
-
-
Skoro mam jeszcze siłę i zdrowie psychiczne i fizyczne by pracować - to powinienem siedzieć w tej pracy, którą wykonywałem przez wiele lat i byłem w niej dobry.
Przyjmować trudności na klatę, a nie odchodzić na emeryturę i szukać nowej pracy.
Komentarz
-
Komentarz