Biszczu, :evil: Ważne aby zmieniać :!: A o kosztach ktoś pomyślał czy tylko o premiach za "wniosek racjonalizatorski"
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kazik4x4zamiast aspiranta bedzie plutonowyDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Jakoś to powiążą. W Policji korpus szeregowych jest identyczny, jak w Wojsku (pomijam nazewnictwo). Nie wiem, jak jest obecnie, ale kiedyś pierwszym "podestem" (bo raczej nie stopniem) był tzw. aplikant (czyli policjant przed kursem podstatwowym). Korpus podoficerów Policji to 3 stopnie - w stosunku do 5 w Wojsku (celowo nie biorę pod uwagę wojskowych chorążych, gdyż porównuję ich do identycznego w liczbie stopni korpusu aspirantów Policji). Później jest identycznie w obu formacjach, aż do korpusu generalskiego, który jest o dwa stopnie uboższy w Policji, wobec WP. Fachowcy z MSWiA pokombinują i ewentualnie stworzą dodatkowe stopnie podoficerskie w Policji, lub pozostawią tylko trzy stopnie w tym korpusie. Kiedyś też były pomysły związane z Policją (likwidacja korpusu aspirantów i wcielenie "niższej" połowy do korpusu podoficerów, a "wyższej" - do korpusu młodszych oficerów). Nic z tego nie wyszło, więc nie byłbym pewien, czy i tym razem "rewolucja" dojdzie do skutku :wink:Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczujak ktoś ma stopień naukowy doktora lub doktora hab? taka osoba idzie regulaminowo czy z klucza jest gwiazdkowcem?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekw wojsku nie ma już korpusu chorążych z 5 stopni chorążych zostało 3 i wcielono ich do korpusu podoficerskiegoPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Biszczu, Za moich czasów było 2 chor po studiach i nie ujawniali tego oficjalnie właśnie po to by przypadkiem nikt ich nie chciał zrobić oficerami. Co do pieniędzy różnice nie były znaczące i wierz mi że pracowałem z takimi chor co mieli nawet więcej niż ja. (mieli dodatki za służbę, 24 h wyżywienie i takie tam) A jak przyszła restrukturyzacja to etaty oficerskie poleciały całkiem albo w dół a tamtych nie ruszano (między innymi dlatego poszedłem do cywila) Nie zawsze wyższy stopień się opłaca. Znam również przypadki i to z szefostwa wojsk gdzie ludzie woleli chodzić w stopniu majora i mieć pewniejszy byt niż dostać awans i później dowiedzieć się że nie ma etatu do ich stopnia. Zaznaczam to było kilka lat temu, a czy coś się zmieniło to tego nie wiem
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, wszystko możliwe, ponieważ dzisiejsza limity i poplecznictwo blokują wszystkich normalnych ludzi w służbie. Do tego coś się mówi o tym, aby dostać się na kurs na sierżanta i chorążego trzeba będzie zdać egzaminy i ukończyć kurs 3 mieś tak jak ma to miejsce z szeregowymi starającymi się o dostanie do korpusu pdf.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby jak kiedyś 5 lat i awans. Wtedy wiadomo było po stopniu ile mniej więcej lat służby ma żołnierz, a nie jak teraz 30 lat służby i mł.chor :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 04 Lut, 16 20:02 ]
Zamieszczone przez eaglemirekczy coś się zmieniło to tego nie wiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuszer. dr Jan Nowak lub st. sierż. dr Janusz Kowalski
Zamieszczone przez Biszczunie ma jakichś przepisów, że za taki stopień jest więcej $?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799eaglemirek, teraz się zmieniło to że pozbyto się prawdziwych specjalistów a pozostawiono gamoni mówię tu na przykładzie mojej profesji czyli SILu
Zamieszczone przez eaglemirekmiędzy innymi dlatego poszedłem do cywilaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez PAOLO ESCOwojsko to jest wojsko a nie burdelO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
endryu, Sentymenty jednak pozostają. Wierz mi że gdyby ktoś teraz zapukał do drzwi i powiedział że mogę wrócić do pracy na stare stanowisko i będę pracował z tymi samymi ludźmi to nim skończyłby to gadać stałbym gotowy do wyjścia (może tylko nie w mundurze - bo się nie mieszczę :diabelski_usmiech )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799aby dostać się na kurs na sierżanta i chorążego trzeba będzie zdać egzaminy i ukończyć kurs 3 mieś
Zamieszczone przez ahmed799Najlepszym rozwiązaniem byłoby jak kiedyś 5 lat i awans.
Zamieszczone przez ahmed799a nie jak teraz 30 lat służby i mł.chorPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekWierz mi że gdyby ktoś teraz zapukał do drzwi i powiedział że mogę wrócić do pracy na stare stanowisko i będę pracował z tymi samymi ludźmi to nim skończyłby to gadać stałbym gotowy do wyjściaBez decydentów
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekże gdyby ktoś teraz zapukał do drzwi i powiedział że mogę wrócić do pracy na stare stanowisko i będę pracował z tymi samymi ludźmi to nim skończyłby to gadać stałbym gotowy do wyjścia
[ Dodano: Czw 04 Lut, 16 20:25 ]
Zamieszczone przez Biszczu7 lat za długo w obecnej sytuacjiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOże tylko wspomnę Podoficerską Szkołę Zawodową im. Rodziny Nalazków
Zamieszczone przez PAOLO ESCOKurs 3-6 miesięczny dla sierżanta-chorążego to nic nowego przecież !
Zamieszczone przez PAOLO ESCOlimitów awansowych ... brak i jesteś w czarnej
Komentarz
-
Komentarz