Nie martw sie obiecuję ci że nasz znajomośc na tym absolutnie nie ucierpi
Ja po prostu staram się być bezstronny i oddzielam Łukasza-kumpla i Łukasza pracownika ASO Skody
Szkoda bić teraz pianę.
Poczekamy na publikację ekspertyz, kiedy i jakie usterki zostały wykazane i przy jakim przebiegu samochodu.
Wtedy można bedzie przystąpić do bardziej merytorycznej dyskusji.
No bez jaj. Chcesz zarobić kasę w handlu to musisz ryzykować - brać choćby minimum odpowiedzialności na siebie. Jeżeli przysalonowy komis ma działać bez ryzyka, to niech przestanie czesać grubą marżę, tylko niech sobie liczy 150 złotych miesięcznie za parking dozorowany gdzie wystawiane są samochody uzywane, a umowę niech podpisują prawdziwy kupujący i prawdziwy sprzedający. Na grzyba mi pośrednik, który legitymuje się jak widać pustym haslem "Sprawdzone Auto". W takim modelu jaki tu powstaje, to salonowy komis oprócz trzepania grubej kasy na marży nie robi nic i nie ma żadnego ryzyka.
Z niecierpliwością czekam na upublicznienie tych rewelacyjnych ASO-dokuemntów, ale stwierdzenie:
Zamieszczone przez lucasrally
ta dokunentacje która uwazam za istotna
suegeruje mi, że i tak będzie to dokumentacja wybiórcza (czytaj: ta która jest wygodna dla ASO).
Zastanawiam się co by było gdyby przysłowiowy "kowalski" kupił auto z komisu ASO i po 4 miesiącach okazało by się że wtryski są do wymiany. Komis w ASO rozumiem by zapłacił za wtryski be zająknięcia ?
Na grzyba mi pośrednik, który legitymuje się jak widać pustym haslem "Sprawdzone Auto". W takim modelu jaki tu powstaje, to salonowy komis oprócz trzepania grubej kasy na marży nie robi nic i nie ma żadnego ryzyka.
Z niecierpliwością czekam na upublicznienie tych rewelacyjnych ASO-dokuemntów, ale stwierdzenie:
Zamieszczone przez lucasrally
ta dokunentacje która uwazam za istotna
suegeruje mi, że i tak będzie to dokumentacja wybiórcza (czytaj: ta która jest wygodna dla ASO).
Czyli ta dokumentacja, która będzie pasowała do wersji "saloniku"... śmiechu warte.
A co do pośrednika -salonu, po co on jest?? Ano po to, żeby w książce serwisowej wszystko się zgadzało)))
[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 14:37 ]
Zamieszczone przez Arhoax
Zamieszczone przez Mihau
sesik, no pewnie tak i pewnie jakieś kwiaty czy coś w ramach przeprosin :diabelski_usmiech
a potem by przyszedł rachunek po 4 miesiącach na kwotę w/w
Czekamy na publikacje tych danych ;]
I Korczyk pewnie by dorzucił do przeprosin wycieczkę do Egiptu a potem pisał jaki to klient cham że nie chciał jechać
Przeczytałem ten wątek i szczerze Wam powiem, że to przykre. Człowiek /klient/ jest wszędzie traktowany fajnie jak ma przynieść kasę, a jak już trzeba coś naprawić ?/załatwić reklamacje/to wszyscy patrzą jak Nas wyd...ć. sesik, trafił w punkt. Niech ktoś z jakiekolwiek ASO da mi na piśmie, że zachowałby się właśnie tak w analogicznej sytuacji :diabelski_usmiech
kowalski" kupił auto z komisu ASO i po 4 miesiącach okazało by się że wtryski są do wymiany. Komis w ASO rozumiem by zapłacił za wtryski be zająknięcia ?
:lol: :lol:
co wolno wojewodzie .... :lol:
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
radek radziszewski, q..a to auto to jakas gechenna - zeby jeszcze po sprzedaży miec problemy...... :evil:
I cos mi sie wydaje, ze znów atykuł w auto świat o tym "salonie" i w/w aucie powinien mniec strone tytulowa
Każdy by się wyparł , kupujesz auto a po 4 miesiącach coś sie wysra i żądasz zwrotu kasy?
Kupisz octe z przysalonowego komisu , po 2 tygodniach pada turbo i co?
Komis może je wymieni na własny koszt?
Bzdura i tyle.
W czasach jakie mamy ASO powinno grzecznie podkulić ogonek zamknąć jape i naprawiać bez dyskutowania.
Sprawdzić stan licznika jaki był w trakcie sprzedawania i jaki jest teraz. (oby nie cofneli :lol: )
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Purchawa, potwierdz mi tylko prosze czy dotarło...
Dotarlo, ale znamion ekspertyzy to raczej w tym pisemku nie widac. To raczej stwierdzenie przez "pana Kazia", ze moze cos jest nie tak z 3 z 4 pompek o nr katalogowym xxxx. Ale na jakiej podstawie takie stwierdzenie padlo, to juz nie ma.
Ekspertyza od niezaleznego rzeczoznwacy, czy bieglego moze byc jakims wyznacznikiem, ale to co podeslales to smiechu warte.
Nawet nie ma czy te pompki pochodza z rzeczonej Skody. :lol:
W takiej sytuacji nadal wygladacie na naciagaczy i nic wiecej. Mysle, ze za te niecale 3 kola bedziecie miec tu super reklame... :wink:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Ale spokojnie spokojnie, nie jeździjcie po Łukaszu. Chłopak pracuje na nowych samochodach a nie używanych. Stara się wam przekazać informacje jakie posiada. On sam w sobie nie jest winny. Więc jak już coś piszemy to piszmy o ASO a nie o Łukaszu.
Jak będzie mógł to na pewno przedstawi tak jak może najbardziej bezstronnie.
Mysle, ze za te niecale 3 kola bedziecie miec tu super reklame...
Prawie tak samo dobrą jak sobie zrobiło PZU za 1 mln, którego nie chcieli zapłacić za remont żaglowca ..... (a w skali PZU 1 mln zł to jak dla ASO 3 zł).
Ale spokojnie spokojnie, nie jeździjcie po Łukaszu. Chłopak pracuje na nowych samochodach a nie używanych. Stara się wam przekazać informacje jakie posiada. On sam w sobie nie jest winny. Więc jak już coś piszemy to piszmy o ASO a nie o Łukaszu.
Jak będzie mógł to na pewno przedstawi tak jak może najbardziej bezstronnie.
Proszę Cię... Już napisał że nie jest bezstronny w kilku postach powyżej, wyraźnie opowiedział się po stronie serwisu i tyle. Pojechał po radku i tym też dał dowód bezstronności.
4x4BKF, a co Ty byś pisał, jakby Twój szef tez to czytał? Strzelałbyś sam sobie w swoje kolano? Znam Łukasza osobiście i wiem, że jemu wiewa i powiewa ta sprawa bo to nie jest nowy samochód. Sprawa dotyczy zupełnie innego działu tego ASO.
Prawdą jest też to że jak nie znam sprawy do końca to nie biorę w tym w ogóle udziału i się nie wypowiadam. Poczekajmy na dalszy rozwój sprawy i wszelkie argumenty jakie ASO Korczyk przedstawi.
Tyle ode mnie
Komentarz