Koledzy,
czytam i czytam i doczytać się nie mogę...a jak już doczytałem to za chwilę przeczytam co innego i tak w kółko.
Ile ma zaworów silnik 1.6 Mpi przy Nowej Skodzie Octavii Tour ?? 16 czy 8.
Dzisiaj zamówiłem to auto z fabrycznie zamontowaną instalacją gazową cały czas myśląc, ze ma 16v(stąd LPG). Sam już nie wiem, a w salonie mówią, że 16v.
Nie wspomnę o tym, że pewna Pani w salonie Auto Wimar na modlińskiej twierdziła podczas jazdy próbnej, że 1.2 Tsi nie mają 8v tylko 16v...(to akurat bez komentarza). Co prawda jest mi to obojętne ale lepiej wiedzieć... Wolę 8v ze względu na lepszą dynamikę i brak klekocących zaworów nawet przy 45 km/h na 5 biegu. Czy mozecie mi odpowiedzieć na to pytanie 1.6 Mpi ma 16v czy 8v ??
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę
Nie wspomnę o tym, że pewna Pani w salonie Auto Wimar na modlińskiej twierdziła podczas jazdy próbnej, że 1.2 Tsi nie mają 8v tylko 16v...(to akurat bez komentarza)
Abstrachując od głównego tematu - w zeszłym roku oglądając O2FL MINT w tym salonie zadałem sprzedawcy (podchwytliwe) pytanie, czy widoczna klima to "automat", czy "manual"... Sprzedaca po dłuższym zastanowieniu (w czasie którego jego twarz z wysiłku intelektualnego robiła się na przemian czerwona i biała) stwierdził (bez przekonania), że to klimatronik dwustrefowy... :szeroki_usmiech
W samolocie tunezyjskich lini lotniczych (sic!) dowiedziałem się od stewardesy, że prędkość przelotowa Boeinga 737 to 400km/h zaś osiągany pułap to 2000m.
Na szczęście jeden z pilotów, który akurat wszedł na te rozmowę, sprostował jej informacje. Były bliższe prawdziwych... :P
Komentarz