Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

marlena, zależy Ci na spa ? ile dni chcesz tam spędzić? jaki termin ? ile osób ?
    ceny nie są niskie , za dwie osoby 260zł za dobę bez obiadu , dodaj przynajmniej 100 zł dziennie na obiad i malutkie co nieco , a to pewnie nie wystarczy i robi sie 4tyś za 10 dni.. , nawet basenu niema...
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• marlena
      RS
      • 2007
      • 1719

leszekmw, 3 osoby i prawdopodobnie tydzień czasu. Zobaczymy ile wytrzymamy
      Termin wrzesień/październik, bo jadę po dawkę jodu
      SPA, basen itp jest mi to obojętne. Zależy mi bardziej na komfortowym pokoju również pod względem estetycznym.
      Wczoraj wygrzebałam jeszcze coś takiego http://www.baltos.pl/index.php tu nie ma SPA

Komentarz

• A ja tobie polecam Stegnę. Na Mierzej Wiślanej. Ja zawsze jeżdżę koniec czerwca poczatek lipca lub koniec sierpnia są turnusy promocyjne i przede wszystkim piękna czysta plaża może nie aż tak szeroka ale za to czysta i bez tłumów z osrodka masz max 400 metrów do plaży. Oczywiście w niedzielę jest dużo więcej ludzi ale wtedy można pójść coś pozwiedzać. Blisko Gdańska droga przez Mikoszewo i promem przez Wisłę i jesteś w Gdańsku bez korków. Naprawdę Polecam Stegnę.

Komentarz

• kbjanek
          Rider
          • 2009
          • 381

a ja odradzam wladyslawowo w sezonie,
          takiego najazdu ludu, halasu, pstrokacizny i nastoletnich div
          nie widzialem od czasu parad techno w lodzi,
          jak ktos chce wypoczac to nie da rady,
          poprostu nie ma tam takiej opcji

Komentarz

• Zamieszczone przez kbjanek
            a ja odradzam wladyslawowo w sezonie,
            takiego najazdu ludu, halasu, pstrokacizny i nastoletnich div
            nie widzialem od czasu parad techno w lodzi,
            jak ktos chce wypoczac to nie da rady,
            poprostu nie ma tam takiej opcji
            A czy po 20 sierpnia we Władysławowie już da się wypocząć ?

Komentarz

• marlena
              RS
              • 2007
              • 1719

My już jedziemy po sezonie wrzesień/październik, więc myślę, że będzie OK W planach mamy parę wypadów np. Sopot. Myślę, że już zdania do września nie zmienię i pozostanie Władysławowo

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

Nie zakładam nowego tematu.

Planuje we wrzesniu wyjazd weekendowy nad bałtyk (dojoduje młodego) i szukam takiej miejscowości co ma taka fajną promenade jak ustka (bylem w kwietniu).

Mlody ma 10 miesiecy i się narazie porusza tylko w wozku - zatem wszelkie spacery plazą odpadaja. Pozostaje tylko betonowa/asfaltowa promenada wzdluż morza. Może ktos cos polecić fajnego w tym temacie (poza Mielnem) ????

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

loyd, Rewal/Niechorze... Droga pomiędzy tymi meijscowosciami jest zlokalizowana na plaży. Ale nie wiem jak tam jest z jodem...
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• loyd
                    RS
                    • 2010
                    • 2342

Agamek12, możesz napisać coś więcej ? Na google earth (mój doradca wakacyjny) tego nie widać a brzmi bardzo zachęcająco .... Co to za droga ? Ubita ? asfaltowa ? masz może jakieś zdjęcia ?

[ Dodano: Nie 14 Sie, 11 22:20 ]
                    PS - ten jod to takie słowo klucz .... żona się łapie a ja przynajmniej browarków sobie nad morzem popiję

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

loyd, to (przynajmniej 5 lat temu była) jest droga ułożona z betonowych płyt (jeśli dobrze pamiętam). W każdym razie droga utwardzona, a do tego na plaży mozna byo spotkać takie coś (foka zyła, poprostu spała):
                      Adam... Używam:

Komentarz

• opermon
                        Rider
                        • 2008
                        • 318
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zastanawiam się nad rezerwacją miejsca na wakacje jak w temacie w jakimś spokojnym miejscu nad naszym morzem. Po poszukiwaniach znalazłem pensjonat http://www.willasarbinowo.republika.pl/ w Sarbinowie i mam pytanie czy był może ktoś tam lub w samym Sarbinowie i wypowie się jak tam jest. Zależy mi na w miarę spokojnym miejscu do odpoczynku z dwójką małych dzieci.
                        Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• BADYL
                          RS
                          • 2011
                          • 2396
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

To mogę polecić Darłówko....mała mieścina duże i szerokie plaże generalnie bardzo miło kojarzę pobyt w tym miejscu...choć z czterech dni jakie jakie tam spędziłem 3 padało :twisted:
                          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 231

loyd, polecam Rewal. Nowy, duży taras widokowy, zadbane parkingi. Wpisz na necie "rewal taras". Będziesz miał gdzie wózkiem pośmigać. Noclegów i gastronomii mnóstwo.
                            Do tego bardzo blisko do latarni morskiej, czy zabytkowych pozostałości kościoła na wydmie w Trzęsaczu.
                            Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170

Komentarz

• Jacomelli
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 501

Przyjemny deptak jest również w Sarbinowie,. stąd blisko masz w razie czego do Gąsek (latarnia morska), Chłopów i Ustronia.

Darłówko też jest OK, i we wrześniu jeszcze powinny być otwarte jakieś knajpki. Tylko jak będziesz tam jechał to zwróć uwagę czy jedziesz do zachodniego czy wschodniego BO żeby autem dostać się z jednego do drugiego trzeba cofać się parę km do Darłowa :szeroki_usmiech
                              Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• delanopl
                                Elegance
                                • 2009
                                • 831

gdyby coś to mam Ciotke co ma duży dom w Mostach/ k. Gdyni i mieszkanie w samej Gdyni więc gdyby ktoś chciał tanio i w pewnym miejscu zakwaterowanie to uderzać na PW, Ciotka jako taka nie wynajmuje, ale zawsze może kogoś wziąść pod dach za niewielką opłatą. Z domu Ciotki na plaże jakieś 5 min z buta

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9942
                                  • Ford

A co wiecie o Bobolinie? Jadę tam w pierwszej połowie czerwca na 2 tygodnie...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• opermon
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 318
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Jacomelli
                                    Przyjemny deptak jest również w Sarbinowie,. stąd blisko masz w razie czego do Gąsek (latarnia morska), Chłopów i Ustronia.
                                    Napisz coś więcej o Sarbinowie. Zastanawiam się czy tam nie jechać, jak plaża, tłok na niej i w samej miejscowości.
                                    Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• Jacomelli
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 501

Plaża Piaszczysta,
                                      Ciężko mi mówić o tym czy jest tam tłok, bo podjechałem tam dwa razy jak byłem w innej miejscowości. Nazwałbym zagęszczenie standardowym nadbałtyckim.

W miejscowości dość tłoczno, choć nie taki sajgon jak w mielnie.
                                      Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                      Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• johny1412
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 29
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Może ktoś poleci miejscówkę, gdzie jest blisko do morza, mało ludzi, nie szuka się miejsca na plaży a są jakieś atrakcje dla dzieci. Chcę się wybrać nad morze z 2,5-latkiem więc wystarczy ogród jakiś plac zabaw itd. Byleby przez pół dnia muza nie dudniła i w cymbergaja nie tłukli może macie namiary na konkretne pensjonaty, domy?pozdro.

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9942
                                          • Ford

johny1412, Karwieńskie Błota - tam jest tatalna cisza, pusta plaża (ale trzeba przejść/przejechać do niej około 700-800m), mało ludzi. Po atrakcje można pojechać do Karwii - to jakieś 4-5km samochodem. Byłem, polecam. A byłem w "pensjonacie" Irenka.
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• robak013
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 101

Co do Sarbinowa to byłem tam w 2008 roku, cicho, spokojnie. Po 22 prawie wymarłe miasto z tym że ja byłem na samym początku Sarbinowa w domkach. Fajny deptak wzdłuż plaży która nie jest duża ale nigdy nie mieliśmy problemów z miejscówką a byliśmy w 6 osób (dwoje dzieci). Jak kolega pisał blisko do Gąsek i Mielna. Pogoda jak to pogoda nad Polskim morzem ja trafiłem pół na pół. Ale znajomi byli rok wcześniej i na 10 dni 9 padało

Komentarz

• loru
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4286
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez johny1412
                                              Może ktoś poleci miejscówkę, gdzie jest blisko do morza, mało ludzi, nie szuka się miejsca na plaży a są jakieś atrakcje dla dzieci. Chcę się wybrać nad morze z 2,5-latkiem więc wystarczy ogród jakiś plac zabaw itd. Byleby przez pół dnia muza nie dudniła i w cymbergaja nie tłukli może macie namiary na konkretne pensjonaty, domy?pozdro.
                                              Sobieszewo na wyspie, blisko jak z wawy jedziesz, cisza spokój, tylko w weekend trochę więcej osób, w tygodniu po przejściu około 100m od wejścia na plaże już jesteś sam, miasteczko spokojne po 21 to już żywej duszy.
                                              Zapytaj tu : http://www.bursztynowa-wydma.home.pl/index.html czy mają miejsca, mają placyk zabaw dla maluchów, jak pogoda nie dopisze zawsze można wybrać się tramwajem wodnym do 3city na zwiedzanie.
                                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• PieTrzaK
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1323
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Bursztynowa wydme i samo Sobieszewo moge polecic - tylko ja tam bylem w kwietniu wiec sila rzeczy cisza i spokoj...

Komentarz

• sebu
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1304
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Podczepię się pod temat,jestem teraz z rodziną w Krynicy Morskiej i mogę powiedzieć,że miejscowość jest spoko,cisza spokój,niewiem jak jest w sezonie,ale na chwile obecna jestem na tak.Trochę daleko jest do trójmiasta,bo trzeba liczyć prawie 100km w jedną stronę,więc żeby tam się wybrać,to jeden dzień trzeba poświęcić na tzw,zwiedzanie.
                                                  Pierwszy raz wybrałem sie nad morze poza sezonem i mogę powiedzieć,że jestem zadowolony,pogoda była super,a i ludzi nie jest za dużo,więc wyjazd się udał.
                                                  Brakowało mi możliwości wędkowania (takie tam moje hobby).
                                                  Ostatnie trzy lata jeździłem do Darłówka i tam jest gdzie tzw.kij zamoczyć,pobawić się łowiąc śledzika,czy nawet wypłynąć na połów dorsza,ale tam jeździłem w lipcu i sporo ludzi jest w sezonie,ale Darłówko też mogę polecić.
                                                  Jutro już czas wracać do domu.
                                                  Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                                  jak pomogłem to daj punkcik
                                                  sprzęgło od G 60

Komentarz

• Mariusz87
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1286
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A może warto się zainteresować trójmiastem? Może to oaza spokoju nie jest, ale w porównaniu do Władysławowa itp. to jest luz. W Gdyni masz bulwar nadmorski i skwer Kościuszki świetnie nadające się na spacery, kamienna góra z niezłymi widokami, klif w orłowie, molo w orłowie, a jak Ci za krótkie to możesz też podskoczyć do Sopotu na molo. Obok Gdyni masz też dwie ciekawe malutkie miejcowości Rewa i Mechelinki tam dosyć fajne plaże. Z Gdyni do Jastarni pływa też tramwaj wodny nawet fajna rzecz W Sopocie są też rózne imprezownie. W Gdańsku można pozwiedzać zabytki, jak ktoś lubi.

I popieram też kolegów wyżej co do Sobieszewa jest tam fajnie i jest spokój, ale przez dłuższy czas może być trochę nudnawo.
                                                    moje stare auto
                                                    jest scout

Komentarz

Pracuję...