Octavia RS combi vs. Golf 6 Variant, Passat Variant

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coke
    Elegance
    • 2010
    • 771
    • Octavia II (1Z3)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

nie bierz za nic insigni, jest cięzka i przez to wogóle się nie zbiera, silnik 2.0 160 km diesel to straszna padaczka, ciężko to do 200 rozbujać a do tego pali bardzo dużo. na dodatek mega ciasne i niepoukładane wnętrze a i jak popytałem się w oplu to i psuje się już.

bierz octavie II RS lub Superba II
    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• paweł2
      L&K
      • 2010
      • 1405

Czyli podsumowujac.
      OIIRS,SII,Passek,Accord.
      Dla odwaznych nowy i40,Pug 508.
      W zadne Ople,Fordy lepiej sie nie bawic.
      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• sew1981
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10986
        • Fiat

a może nową tojkę avensis w kombiaczu? - ładne autko znajomy ma z jakimś dobrym pakietem, m.in. 17 stki ładne, kamera cofania, automat bezstopniowy, 2.0 benzyna (150 ps), dużo bajerów. Bardzo ciche i przyjemne autko. Dał coś chyba koło 120 tyś. Nie wiem ile kosztuje 2.2 d cat 177 km, ale to już godziwy engine

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Ten automat o ktorym piszesz tragedia,a jeszcze jak Luki lubi pocisnac to juz wogole.

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

LUKI, napisz do Daniela, on będzie sprzedawał niedługo swojego RS-a w najbogatszej wersji.

Komentarz

• theOne
              Ambiente
              • 2010
              • 177

Ja wyznaję zasadę, jak "automat" dla ludu to tylko coś z VAGA, czyli DSG. W tym segmencie cenowym nie ma konkurencji. Tak do 120k brałbym może Octe RS z dsg + dodatki, a powyżej to aż grzech nie patrzeć na Passata czy Superba. Jeśli mogło by to być np. kombi to bezkonkurencyjny jest Superb a jak nie to patrzyłbym na Passka CC. A może do 150k coś w Audi już się wyrwie? Jak w ogóle za rabatami w Audi? Też trzymają się cennika jak w BMW?
              Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

Zamieszczone przez sew1981
                w ogóle,że ci przyszedł do głowy 1.4 tsi 160 km? przecież były spore problemy z tą motorownią
                taką alternatywę dał sprzedawca jak pytałem o Golfa 6 Variant 2.0TDI DSG i stąd wziąłem go pod uwagę,
                ale bez specjalnej napinki

Zamieszczone przez Udesky
                A może pomyśl nad Insygnią. Mają 2.0 diesla 160KM z 4x4 i pewnie zmieści się w twoim budżecie, a wyglądem na pewno bije na głowę O2FL
                Jeździłem na testowej Insignią 2.0CDTI 160HP, ale jakoś wrażenia na mnie nie zrobiła, co nie zmienia faktu, że jest ładnym autem

btw chcę coś z VAG'a, konkretnie Vw, Skoda

Zamieszczone przez Coke
                nie bierz za nic insigni, jest cięzka i przez to wogóle się nie zbiera,
                takie też odniosłem wrażenie

Zamieszczone przez Coke
                bierz octavie II RS lub Superba II
                no właśnie O2RS TDI jest mocnym rywalem

Zamieszczone przez paweł2
                OIIRS,SII,Passek,Accord.
                O2RS TDI, Pasek Variant TDI (ale tu muszę poczekać na info od Mihau'a, bo trochę dużo mi wyszło z konfiguratora)

sew1981, chcę VAG'a - VW/Skoda

Dzida, musi być nówka sztuka

theOne, z Audi to trochę lipa, bo np. A4 w rozsądnej wersji to bez 200kpln nie wyjedziesz

tak jak piszecie O2RS TDI DSG/Passat Variant 2.0TDI 170HP DSG(zależy jakie rabaty)

Jak przebiegi zdecydowanie powyżej 30 - 40 kkm/rok przy zapierdalaniu to TDI?

TSI może mnie zjeść przy ogniu ze spalaniem..., bo jak czasem pomykam na trasie O2FL 1.4TSI od Mamy mojej Lasi to mnie przeraża spalanie na poziomie 12l/100km przy wstawianiu!
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez LUKI
                  TSI może mnie zjeść przy ogniu ze spalaniem..., bo jak czasem pomykam na trasie O2FL 1.4TSI od Mamy mojej Lasi to mnie przeraża spalanie na poziomie 12l/100km przy wstawianiu!
                  No to opcja jest tylko jedna, słuszna i prawdziwa zgodna z duchem tego forum:
                  O2RS FL 2.0TDI z DSG.
                  W Polsce nie ma kryzysu.
                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• LUKI
                    RS
                    • 2005
                    • 5776

O2RS FL 2.0TDI z DSG
                    ale poczekam jeszcze na wycenę Passata Varianta od Mihau'a

co nie zmienia faktu, że O2RS FL TDI DSG również będzie zajebista :!:
                    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• fan
                      Elegance
                      • 2009
                      • 760

Zamieszczone przez theOne
                      Ja wyznaję zasadę, jak "automat" dla ludu to tylko coś z VAGA, czyli DSG. Jeśli mogło by to być np. kombi to bezkonkurencyjny jest Superb a jak nie to patrzyłbym na Passka CC.
                      Idealne rozwiazanie.
                      Respect All,Fear No One!

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez LUKI
                        O2RS FL 2.0TDI z DSG

zastanów sie jeszcze nad eresem ale tsi, w zakupie chyba tańszy? Ile będzie spalał wachy taki tsi, w miescie pewnie około 12? W trasie około 9? Gdy diesel spali w miescie 8-9 a w trasie około 7
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• paweł2
                          L&K
                          • 2010
                          • 1405

Zamieszczone przez piramida
                          Zamieszczone przez LUKI
                          O2RS FL 2.0TDI z DSG

zastanów sie jeszcze nad eresem ale tsi, w zakupie chyba tańszy? Ile będzie spalał wachy taki tsi, w miescie pewnie około 12? W trasie około 9? Gdy diesel spali w miescie 8-9 a w trasie około 7
                          No i niezaprzeczalna zaleta TSI podatnosc na mody z 200KM pod 400 a TDI170 gora 230.
                          No i raczej TSI bedzie bardziej bezawaryjne

Komentarz

• januszdg
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 263

A ja wlaśnie sie zastanawiam nad ORS TDI a ORS TSI Rocznie robie tak ok.25tys.
                            Myślałem też o Pasku ale droższy o ok 30tys. w podobnym wyposażeniu!
                            Zdecydowanie brał bym TDI ale boję się awaryjności! dlatego myslę o TSI.
                            Jak myslicie Jak ten Disel?

Komentarz

• paweł2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1405

Bez paniki te tdi cr nie sa takie zle niema sie czego bac.Jesli jedynym argumentem za tsi jest obawa przed tdi to nie tak nie mozna myslec brac i dbac a bedziesz zadowolony

Komentarz

• ironman
                                Classic
                                • 2009
                                • 35

do 150tys zł rozważyłbym jeszcze c200 k w204. ewentualnie e91/e90 320d nowe lub premium selection.

Octavia za takie pieniądze ? trochę przesada.

Komentarz

• paweł2
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1405

Zamieszczone przez ironman
                                  do 150tys zł rozważyłbym jeszcze c200 k w204. ewentualnie e91/e90 320d nowe lub premium selection.

Octabia za takie pieniądze ? trochę przesada.
                                  Ale Luki napisal ze chce Vaga i koniec kropka.

PS:Ja osobiscie do 150k wybieralbym miedzy SII i Accordem.

Komentarz

• januszdg
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 263

A jak sie spisują Disle w Acordzie tym 180 Konnym?

Komentarz

• paweł2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1405

Zamieszczone przez januszdg
                                      To jedne(150 i 180)z lepszych Diesli na rynku i jedno z moich motoryzacyjnych marzen.

Komentarz

• LUKI
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5776

Ale Luki napisal ze chce Vaga i koniec kropka.
                                        dokładnie tak

TSI tańszy o 6k od TDI w tej samej konfiguracji

no ja jeszcze biorę pod uwagę Passata Varianta TDI 170HP, ale muszę poczekać na info o rabatach

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

LUKI na auto podpisujesz leasing? Jeżeli tak to pare koła w tą czy w tamtą chyba nie gra roli :P
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lend
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 463

LUKI, bardzooooo zazdroszczę Ci takich dylematów ale ja w takim budżecie brałbym SII i nic innego.
                                            MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• LUKI
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5776

Zamieszczone przez piramida
                                              LUKI na auto podpisujesz leasing? Jeżeli tak to pare koła w tą czy w tamtą chyba nie gra roli :P
                                              dokładnie tak! 3lata

Zamieszczone przez lend
                                              LUKI, bardzooooo zazdroszczę Ci takich dylematów ale ja w takim budżecie brałbym SII i nic innego.
                                              uwierz mi, że jest to dla mnie dylemat, bo mam tym autem jeździć 3 lata, a nie chcę się nim znudzić

Komentarz

• xtremesystems
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2254
                                                • Hyundai

ile z ciekawosci jest rata takiego leasingu miesiecznie . jak auto warte jest 130 000??

rozumiem ze po trzech latach auto jest twoje i robisz z nim co chcesz?

Komentarz

• LUKI
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5776

Zamieszczone przez xtremesystems
                                                  ile z ciekawosci jest rata takiego leasingu miesiecznie . jak auto warte jest 130 000??

rozumiem ze po trzech latach auto jest twoje i robisz z nim co chcesz?
                                                  przy passacie za 160kpln, leasing 104%, 36miesięcy, 20%wpłata własna, wykup 1%, rata 3.3kpln

Komentarz

• gebek
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1214

Zamieszczone przez januszdg
                                                    To jedne(150 i 180)z lepszych Diesli na rynku i jedno z moich motoryzacyjnych marzen.
                                                    W slabszej wersji sprzeglo jest troche za slabe.W 180 KM,jest juz wzmocnione.Poza tym z
                                                    tymi dieslami 2.2 iDTEC w zasadzie nic sie nie dzieje...zmieniamy jak na razie tyko olej :szeroki_usmiech .
                                                    I to jest dobra alternatywa dla Passata,bo dla wyciagnietego jak dzdzownica Superba juz
                                                    nie...za malo miejsca z tylu na nogi...no i mniejszy bagaznik.
                                                    Ale za 140.000 pln mamy pelne wyposazenie wlacznie za skorami TYP-S 180 KM...
                                                    i ja osobiscie nawet bym na SII nie spojrzal...wizualna porazka.
                                                    To juz lepiej O2 RS...ma jakies proporcje,a nie dlugie ,waskie i paskudne...jak tasiemiec
                                                    Tato,tato...czy to auto jest chore?
                                                    Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                                                    Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

Pracuję...