eaglemirek, jeździ w tygodniu to pewno nie stoi w korkach, ale ja jakoś nie natrafiłem na korki też jadąc z soboty na niedzielę - ok. 5 nad ranem przekraczalem granicę
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
conanZamieszczone przez eaglemirekconan, Ja bym Ci polecał moją i nie tylko moją, sprawdzoną traskę o której już była tu mowa:
W PL A1 do Ostrawy potem na Brno, Wiedeń, Graz, następnie zjazdem 226 na Mureck, Lenart, Ptuj, Zagreb, Makarska
Jak w sobotę rano będziesz w Słowenii (korki na granicy z HR) to można objechać przez Rogatec.
Komentarz
-
-
Ja planuje wyruszyć w sobotę wieczorem, zrobić małej kąpiel i do fotelika, jest nadzieja że prześpi całą trase, aczkolwiek z tym różnie bywa więc nie wykluczam noclegu w drodze.
Wyjazd w ostatni wekend sierpnia więc raczej to będą powroty w większości,nie powinno być korków.
Dzięki za sugestie, sam już nie wiem jaką trasę wybrać, objazd słoweni raczej nie problem, na targeo można trase sobie ustawić i wrzucić do automapy
A tak na marginesie to czemu nie leży wam droga przez węgry ?. Z tego co pamiętam to jak jechaliśmy 2 lata temu to jedynie trochę się trzeba było pomęczyć lokalnymi drogami na słowacji a od budapesztu już autostrada aż do zjazdu na makarską
Komentarz
-
-
przyjąłem takie samo założenie, tylko, że ja jadę miesiąc wcześniej :szeroki_usmiechZamieszczone przez conanJa planuje wyruszyć w sobotę wieczorem, zrobić małej kąpiel i do fotelika, jest nadzieja że prześpi całą trase, aczkolwiek z tym różnie bywa więc nie wykluczam noclegu w drodze.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
W ubiegłym roku do MNE jechałem tak: https://goo.gl/maps/mOh36 Do Baśka Voda też tak samo tylko wiadomo, wcześniej zjeżdżałemZamieszczone przez xcracerMasz na myśli kierunek z Grazu na Maribor?
Sorki mały błąd się wkradł bo koniec autostrady w ubiegłym roku był na zjeździe Vrgorac :!:
W tym roku prawdopodobnie polecę tak https://goo.gl/maps/ge69E lub coś w tym stylu bo mapy po pierwsze nie chcą mi wskoczyć na całość autostrady, a po drugi martwi mnie Zatoka Kotorska. Wiec albo zaplanuję prom albo polecę na Nikśić i Podgorice. W ubiegłym roku przejazd z Herceg-Novi do Budvy to był horror :!: 19h za kierownicą z Raciborza:evil: .
Myślałem nad takim przejazdem ale pod warunkiem że lecę przez Sarajevo. W ubiegłym roku wracałem z MNE przez Sarajevo, trasa baaardzo widokowa ale nie pogoni tak jak autostradami bo pełno suszarek na drogach lokalnych, choć trzeba przyznać że miejscowi mrugająZamieszczone przez conanA tak na marginesie to czemu nie leży wam droga przez węgry ?
Komentarz
-
-
A to chyba stosowane są przepisy danego kraju, gdzie popełniono wykroczenie. Taki ich kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia, gdzie są terminy karalności, przedawnienia :idea:
Tu też piszą http://prawo.rp.pl/artykul/757645,11...-mandatem.htmlO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
he i to jest dobra ofertaZamieszczone przez SSno_fear, ja mam w tym roku za 45 :szeroki_usmiech 2 sypialnie + dzienny z aneksem + oczywiście taras
tyle, że zarezerwowałeś z dużym wyprzedzeniem, a kwaterę widziałeś pewnie tylko na zdjęciach :wink:
ja wolę na żywo zobaczyć + oczywiście ponegocjować
Komentarz
-
-
czyżby Cejrowski żądał zniesienia limitów prędkości na drogach ? :-)Zamieszczone przez Enriquezco to się dzieje ...
u nas teraz 50km/h i zabranie prawka, aż się chce z tej całej Unii wymeldować
wczoraj mi się podobał Cejrowski w TVP1 i Info - oglądał ktoś?
bo szczerze powiedziawszy to nie wiem co jest dziwnego w kwestii przestrzegania przepisów o ruchu drogowym w transporcie publicznym a takim są drogi publiczne na których znajdują się różni użytkownicy i system ten ma zapewnić każdemu z korzystających bezpieczne dotarcie do celu
Energia to masa razy prędkość do kwadratu - masy za bardzo zmienić nie możemy więc jedyne co nam pozostaje to kontrolowanie prędkości żeby skutki ewentualnych a statystycznie nieuniknionych zdarzeń drogowych były stosunkowo niegroźne
wiele można zarzucić UE jako zbiurokratyzowanej organizacji ale kwestia bezpieczeństwa w ruchu drogowym jest pod tym względem "przyziemnie normalna"
Komentarz
-
-
A ja mam żonę w ciąży i o cro to sobie mogę co najwyżej pomarzyć przy oglądaniu:
Video prijenos uživo iz Hrvatske, najveći i najbolji portal u Hrvatskoj u obzoru HD video tehnologije. Web kamere najljepših hrvatskih plaža, marina i lučica, kamere iz prometa, trajekti uživo, kamere sa skijališta, Istražite Hrvatsku počevši na portalu Live Cam Croatia.
i popijaniu wina z cro .....
Próbowałem coś wykombinować nad Bałtykiem ale ceny są tak masakrycznie wysokie, że to jest jakiś absurd. Nie byłem w lipcu/sierpniu nad Bałtykiem już z 10 lat, ale po krótkim rekonesansie na rynku jestem mocno zdziwiony, że ktokolwiek tam jeździ ..... :roll:
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 20:49 ]
Mi nad Bałtykiem powiedzieli za tydzień w hotelu 9600 pln .... więc nie narzekaj :wink:Zamieszczone przez Enriquezketivv, nie wiem czy na waciki - 2 osoby + dziecko 10 lat na 2 tygodnie 6800 zapłaciłem.
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 21:06 ]
I w ogóle jakaś masakra - wakacje bez tunelu zimno-ciepło
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze
lacze