eaglemirek, jeździ w tygodniu to pewno nie stoi w korkach, ale ja jakoś nie natrafiłem na korki też jadąc z soboty na niedzielę - ok. 5 nad ranem przekraczalem granicę
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez eaglemirekconan, Ja bym Ci polecał moją i nie tylko moją, sprawdzoną traskę o której już była tu mowa:
W PL A1 do Ostrawy potem na Brno, Wiedeń, Graz, następnie zjazdem 226 na Mureck, Lenart, Ptuj, Zagreb, Makarska
Jak w sobotę rano będziesz w Słowenii (korki na granicy z HR) to można objechać przez Rogatec.
Komentarz
-
-
Ja planuje wyruszyć w sobotę wieczorem, zrobić małej kąpiel i do fotelika, jest nadzieja że prześpi całą trase, aczkolwiek z tym różnie bywa więc nie wykluczam noclegu w drodze.
Wyjazd w ostatni wekend sierpnia więc raczej to będą powroty w większości,nie powinno być korków.
Dzięki za sugestie, sam już nie wiem jaką trasę wybrać, objazd słoweni raczej nie problem, na targeo można trase sobie ustawić i wrzucić do automapy
A tak na marginesie to czemu nie leży wam droga przez węgry ?. Z tego co pamiętam to jak jechaliśmy 2 lata temu to jedynie trochę się trzeba było pomęczyć lokalnymi drogami na słowacji a od budapesztu już autostrada aż do zjazdu na makarską
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conanJa planuje wyruszyć w sobotę wieczorem, zrobić małej kąpiel i do fotelika, jest nadzieja że prześpi całą trase, aczkolwiek z tym różnie bywa więc nie wykluczam noclegu w drodze.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerMasz na myśli kierunek z Grazu na Maribor?
Sorki mały błąd się wkradł bo koniec autostrady w ubiegłym roku był na zjeździe Vrgorac :!:
W tym roku prawdopodobnie polecę tak https://goo.gl/maps/ge69E lub coś w tym stylu bo mapy po pierwsze nie chcą mi wskoczyć na całość autostrady, a po drugi martwi mnie Zatoka Kotorska. Wiec albo zaplanuję prom albo polecę na Nikśić i Podgorice. W ubiegłym roku przejazd z Herceg-Novi do Budvy to był horror :!: 19h za kierownicą z Raciborza:evil: .
Zamieszczone przez conanA tak na marginesie to czemu nie leży wam droga przez węgry ?
Komentarz
-
-
A to chyba stosowane są przepisy danego kraju, gdzie popełniono wykroczenie. Taki ich kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia, gdzie są terminy karalności, przedawnienia :idea:
Tu też piszą http://prawo.rp.pl/artykul/757645,11...-mandatem.htmlO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSno_fear, ja mam w tym roku za 45 :szeroki_usmiech 2 sypialnie + dzienny z aneksem + oczywiście taras
tyle, że zarezerwowałeś z dużym wyprzedzeniem, a kwaterę widziałeś pewnie tylko na zdjęciach :wink:
ja wolę na żywo zobaczyć + oczywiście ponegocjować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezco to się dzieje ...
u nas teraz 50km/h i zabranie prawka, aż się chce z tej całej Unii wymeldować
wczoraj mi się podobał Cejrowski w TVP1 i Info - oglądał ktoś?
bo szczerze powiedziawszy to nie wiem co jest dziwnego w kwestii przestrzegania przepisów o ruchu drogowym w transporcie publicznym a takim są drogi publiczne na których znajdują się różni użytkownicy i system ten ma zapewnić każdemu z korzystających bezpieczne dotarcie do celu
Energia to masa razy prędkość do kwadratu - masy za bardzo zmienić nie możemy więc jedyne co nam pozostaje to kontrolowanie prędkości żeby skutki ewentualnych a statystycznie nieuniknionych zdarzeń drogowych były stosunkowo niegroźne
wiele można zarzucić UE jako zbiurokratyzowanej organizacji ale kwestia bezpieczeństwa w ruchu drogowym jest pod tym względem "przyziemnie normalna"
Komentarz
-
-
A ja mam żonę w ciąży i o cro to sobie mogę co najwyżej pomarzyć przy oglądaniu:
Video prijenos uživo iz Hrvatske, najveći i najbolji portal u Hrvatskoj u obzoru HD video tehnologije. Web kamere najljepših hrvatskih plaža, marina i lučica, kamere iz prometa, trajekti uživo, kamere sa skijališta, Istražite Hrvatsku počevši na portalu Live Cam Croatia.
i popijaniu wina z cro .....
Próbowałem coś wykombinować nad Bałtykiem ale ceny są tak masakrycznie wysokie, że to jest jakiś absurd. Nie byłem w lipcu/sierpniu nad Bałtykiem już z 10 lat, ale po krótkim rekonesansie na rynku jestem mocno zdziwiony, że ktokolwiek tam jeździ ..... :roll:
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 20:49 ]
Zamieszczone przez Enriquezketivv, nie wiem czy na waciki - 2 osoby + dziecko 10 lat na 2 tygodnie 6800 zapłaciłem.
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 21:06 ]
I w ogóle jakaś masakra - wakacje bez tunelu zimno-ciepło lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze lacze
Komentarz
-
Komentarz