Zamieszczone przez endryu
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mkzI ja też w tym roku (jak prawie co roku) ciągnę do Chorwacji - to już 13 raz będzie i nieodmiennie mnie tam ciągnie. Tym razem Peljasac a ściślej - Orebic. Już się doczekać nie mogę - szczególnie, że za oknem znowu -17 brrrrrr.
Znajdź S2 kombi fiolet na warszawskich numerach, kopnij w oponkę coby się alarm załączył i się odnajdę
Pozdrawiam i gratuluję wyboru miejsca - mam stały i niczym nieuzasadniony sentyment do tych okolic.
Komentarz
-
-
Tobi77, winieta czeska za 440 koron (miesięczna) i austriackie 2x8 euro (dwie dziesięciodniowe-jeżeli dłużej niż na wskazany termin). W Chorwacji płatność na bramkach.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Jak będziecie ciągnąć na południe dalmacji (dubrownik, kotor)
to przejeżdżając przez bośnie i hercegowinę wyłączcie światła dzienne
jedziecie na mijania, bo inaczej 30€ - przyjąłem osobiście na klatę :evil:
mamy walnięte niemcy, austrię, włochy, słowenię, chorwację, bośnię, czarnogórę, albanięZałączone pliki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
eaglemirek, atak na turystów :szeroki_usmiech
polski, rosyjski, angielski, niemiecki, trochę chorwacki - nic nie dało rady pogadać - tępe barany z ciągiem na kasę
w czarnogórze co kilkanaście kilometrów suszara - ale w tych krajach mrugają światłami
paliwko w chorwacji dzisiaj 9,8 kuny->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
AdamB, już niedługo wracamy :szeroki_usmiech
pytać o bieżące szczegóły - ceny paliw, autostrady, tunele....
tyle tylko, że, my nie jechaliśmy prostą trasą:
3miasto
kołabskowo
berlin
monachium
insbruck
przełęcz brenner
padwa
wenecja
triest
split
dubrownik
kotor
pogorica
skhoder
a mieszkamy za dubrownikiem
z powrotem miała być rumunia, transforgarska, dracula
ale dzieci nie dadzą rady i wracamy klasycznie na węgry słowację->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
najtańsze paliwo w słoweni na stacjach OMV
ani w bośni, ani czarnogórze, ani w albani
we włoszech nie tankować bo jest masakra cenowa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Krzynol, kusi mnie wpaść do Wenecji i ogólnie pozwiedzać przy okazji powrotu z CR (jadąc tam nie będzie czasu - ruszamy jak córa wróci z turnusu) - podpowiesz coś ? Mieszkaliście w okolicy ? Wpadłeś-wypadłeś, czy zatrzymałes się na chwilę ?
Pewnie nikt się nie obrazi jak parę postów wymienimy tu, a w razie co pw.
Będę wdzięczny za aktualne info.
Komentarz
-
-
-
wenecja najgorsza nasza porażka, smród, syf, ceny z kosmosu, natręci, TŁUMY LUDZI
parkingi masakra cenowa, dojazd straszny
szczęście w nieszczęściu, że właśnie wpadliśmy-wypadliśmy, nocowaliśmy na kempingu z namiotami
wenecja - zwiedzanie i długa jak najdalej stamtąd
karlowacko i ożujsko drogie z kija, ale w sklepach są sympatyczne butelki 1 i 2 litrowe
20-25 kunów za 2 litry - polecam strasznie :diabelski_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
IMO odkąd pojawiły się litrowe plastiki wychodziły dużo korzystniej.
krzynol rzuć prosze okiem na cene 98 na INA. thx
ale skoro diesel 9,8 to pewnie się zgadzają z tym 8)
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
misiekwaw, dokładnie 10,80
najdroższe jest w puszkach piwo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Pany,jaką walute brac do CRO?Kilka Eurasów,czy karta starczy(pewnie na jakeis wycieczki to trzeba kuny miec).hmm
Widze,ze wiekszosc omija autostrade w Slowenii,odbijajac na Mureck(podobno trzeba zjechac z drogi 86 na 74...to prawda?),moze ktos mi wytlumaczy jak nie przegapic tego zjazdu :szeroki_usmiech
Koledzy,a wodospady krk,da rade tam wozkiem jezdzic?Piwo drogie czy tanie bo juz rozne opinie slyszalemKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszWidze,ze wiekszosc omija autostrade w Slowenii,odbijajac na Mureck(podobno trzeba zjechac z drogi 86 na 74...to prawda?)
Mylisz dwie drogi.
Jadąc od Austrii omijasz autostradę jadąc Mureck - Lenart - Ptuj.
Tam nie ma 86, ani 74.
Te są na.... Węgrzech.
Zamieszczone przez lu5aszKoledzy,a wodospady krk,da rade tam wozkiem jezdzic?
Piwo ok. 3-4 zł.sklep, ok. 8-10 zł. z nalewaka w knajpie. Sam oceń, czy to drogo.
O pieniądzach było już kilkakrotnie w tym wątku poczytaj.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszPany,jaką walute brac do CRO?Kilka Eurasów,czy karta starczy(pewnie na jakeis wycieczki to trzeba kuny miec).hmm
Widze,ze wiekszosc omija autostrade w Slowenii,odbijajac na Mureck(podobno trzeba zjechac z drogi 86 na 74...to prawda?),moze ktos mi wytlumaczy jak nie przegapic tego zjazdu :szeroki_usmiech
Koledzy,a wodospady krk,da rade tam wozkiem jezdzic?Piwo drogie czy tanie bo juz rozne opinie slyszalem
Ja śmigam przez Chyzne, Zvoleń, Sahy, Budapeszt. Płace winiete za autostrade na wegrzech 70zł za miesięczną winiete, oraz w chorwacji.
Komentarz
-
-
Pozdrowienia z Chorwacji
mirek_p11, marbab, krzynol, sebastian7905Załączone pliki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz