I ja też w tym roku (jak prawie co roku) ciągnę do Chorwacji - to już 13 raz będzie i nieodmiennie mnie tam ciągnie. Tym razem Peljasac a ściślej - Orebic. Już się doczekać nie mogę - szczególnie, że za oknem znowu -17 brrrrrr.
Tak sobie chciałem historycznie w wątku poczytać i patrz jak przypadkiem trafiłem Camping Perna, 14-27.07 zapraszam na piffo i jeśli będziesz chciał to jeszcze godzinkę surfingu z ładną instruktorką dorzucę
Znajdź S2 kombi fiolet na warszawskich numerach, kopnij w oponkę coby się alarm załączył i się odnajdę
Pozdrawiam i gratuluję wyboru miejsca - mam stały i niczym nieuzasadniony sentyment do tych okolic.
Tobi77, winieta czeska za 440 koron (miesięczna) i austriackie 2x8 euro (dwie dziesięciodniowe-jeżeli dłużej niż na wskazany termin). W Chorwacji płatność na bramkach.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Jak będziecie ciągnąć na południe dalmacji (dubrownik, kotor)
to przejeżdżając przez bośnie i hercegowinę wyłączcie światła dzienne
jedziecie na mijania, bo inaczej 30€ - przyjąłem osobiście na klatę :evil:
krzynol, W ubiegłym roku robiłem wycieczkę z Baśka Voda - Sarajewo i powrót po drodze masę miśków i nie reagowali na moje dzienne. Za to równo "strzelali" z suszarek :diabelski_usmiech .
No ale skoro mówisz że miałeś taką "przygodę" to w tym roku jadąc do Mostaru włączę zenonki
eaglemirek, atak na turystów :szeroki_usmiech
polski, rosyjski, angielski, niemiecki, trochę chorwacki - nic nie dało rady pogadać - tępe barany z ciągiem na kasę
w czarnogórze co kilkanaście kilometrów suszara - ale w tych krajach mrugają światłami
Krzynol, kusi mnie wpaść do Wenecji i ogólnie pozwiedzać przy okazji powrotu z CR (jadąc tam nie będzie czasu - ruszamy jak córa wróci z turnusu) - podpowiesz coś ? Mieszkaliście w okolicy ? Wpadłeś-wypadłeś, czy zatrzymałes się na chwilę ?
Pewnie nikt się nie obrazi jak parę postów wymienimy tu, a w razie co pw.
wenecja najgorsza nasza porażka, smród, syf, ceny z kosmosu, natręci, TŁUMY LUDZI
parkingi masakra cenowa, dojazd straszny
szczęście w nieszczęściu, że właśnie wpadliśmy-wypadliśmy, nocowaliśmy na kempingu z namiotami
wenecja - zwiedzanie i długa jak najdalej stamtąd
karlowacko i ożujsko drogie z kija, ale w sklepach są sympatyczne butelki 1 i 2 litrowe
20-25 kunów za 2 litry - polecam strasznie :diabelski_usmiech
Patrz, dziwne. Karlowacko zawsze najkorzystniej wychodziło 0,5l w wymiennych szklanych flaszkach zwrotnymi skrzynkami... Aż sprawdzę... Patrzyłeś ? To było zawsze gdzieś w połowie między u nas tyskim i żywiec, w konzun lub studenac...
Pany,jaką walute brac do CRO?Kilka Eurasów,czy karta starczy(pewnie na jakeis wycieczki to trzeba kuny miec).hmm
Widze,ze wiekszosc omija autostrade w Slowenii,odbijajac na Mureck(podobno trzeba zjechac z drogi 86 na 74...to prawda?),moze ktos mi wytlumaczy jak nie przegapic tego zjazdu :szeroki_usmiech
Koledzy,a wodospady krk,da rade tam wozkiem jezdzic?Piwo drogie czy tanie bo juz rozne opinie slyszalem
Pany,jaką walute brac do CRO?Kilka Eurasów,czy karta starczy(pewnie na jakeis wycieczki to trzeba kuny miec).hmm
Widze,ze wiekszosc omija autostrade w Slowenii,odbijajac na Mureck(podobno trzeba zjechac z drogi 86 na 74...to prawda?),moze ktos mi wytlumaczy jak nie przegapic tego zjazdu :szeroki_usmiech
Koledzy,a wodospady krk,da rade tam wozkiem jezdzic?Piwo drogie czy tanie bo juz rozne opinie slyszalem
Dobrze jest mieć pare JURO przy sobie nie zawsze da się zapłacić karta, a już napewno jak tylko karta to z conajmniej dwóch banków. Dwa lata temu na autostradzie okazało się że nie moge zaplacic karta ING bo bank sobie zrobił w nocy przerwe techniczna.
Ja śmigam przez Chyzne, Zvoleń, Sahy, Budapeszt. Płace winiete za autostrade na wegrzech 70zł za miesięczną winiete, oraz w chorwacji.
mirek_p11, marbab, krzynol, sebastian7905
Zazdroszczę wam :!: Ja jeszcze 6 tygodni mam do wyjazdu To "C" jakieś takie mało czytelne wam wyszło :szeroki_usmiech
Też Wam zazdroszczę :szeroki_usmiech , wyjazd dopiero w sierpniu
Zajebiste zdjęcie No i napis OCP :!:
Nie wiem, czy dobrze zauważyłem, w tle browarek czy winko :wink:
Komentarz