Moj objazd Slowenii jest niezmienny i prowadzi przez okolice Budapesztu
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
No ja w tym roku Podgora po raz pierwszy. Też czerwiec ale pierwsza połowa.
Zobaczymy jak miejscówka bo do tej pory Baska,Tucepi, Baśka.
Zobaczymy jak nowy objazd MLP bo co roku to jakaś zmiana. Raz ze teraz Ptuj-Podlehnik to i remont w samym lenart. I tam też objzad objazdu jest. Ale rok w rok jade i bede jechał objzadem bo jak bym miał 1300km jechać samymi autostradami to bym nie dał rade. Ten objazd budzi u mnie tyle adrenalinki ze jest lepszy jak dobra kawa. Tam sie zawsze coś dzieje i budze sie po kilkugodzinnej nocnej jezdzie ze spiacymi pasazerami.
Komentarz
-
-
No tak w Lenart remont z zamknięciem drogi w centrum, które ma trwać do 04.10.2018 https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
i z tego powodu zrobiłem wycieczkę przez GSV i ciekawym objazdem może być taki https://www.google.pl/maps/dir/46.59...!5m1!1e1?hl=pl
I na cro.pl ludzie jadący na majówkę pisali o tradycyjnym korku od Podlehnika do przejścia granicznego w Gornji Macelj
Ostatnio edytowany przez endryu; 861.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Angrekoo Zobacz wpisNo na majówke wszyscy jada w jednym terminie wiec korek tam to norma. Ja jade poczatek czerwca wiec jak co roku wszedzie pusto. Tylko te remonty obcykać muszę.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisKoledzy pytanko z innej beczki. Jak na Slowacji, Węgrzech i Cro z ekohisterią na drogach? Badają spaliny podczas kontroli?
Komentarz
-
-
Panowie a jadąc autostradą przez Słowenię są jakieś utrudnienia? Zawsze jeździłem objazdem autostrady ale w tym roku z dwójką maluchów powiem szczerze, że za te 30E za winietę miesięczną chyba nie będę ryzykował żeby tam błądzić.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisdawcio możesz podrzucić jakiś namiar na Krk?
Najładniejsze plaże są w Starej Baśce(KRK) ale tam jest może z 20 domów
Ja mieszkałem w Punat,ale miasto KRK też ok.Jeśli chcesz namiar na domek to daj znać na PW Ci wyślę,ale wszystkie są w jednych $$
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisTeż szukam czegoś nowego, dawcio możesz podrzucić jakiś namiar na Krk?
Wczasował może ktoś na Pelješac, jeśli tak to prosiłbym o jakiś namiar.
w Orebić, kilka dni, 3 lata temu - nam nie przypadło do gustu.
Szybka ucieczka na Korčule - do wiochy Lumbarda i tam było bardzo sympatycznie.
Na Korčule bardzo chętnie wrócę ponownie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fear Zobacz wpisSzybka ucieczka na Korčule - do wiochy Lumbarda i tam było bardzo sympatycznie.
Komentarz
-
-
Na Korcule prom, z Orebica na Peljesacu. Na Peljesac prom z Ploce lub naokoło lądem przez Ston. Trasa daleka ale fajna. Podrodze mury w Stonie, tunel Dingac.
Tu coś o cenach
Ceny promów w Chorwacji w 2018 roku. Poznaj ceny i godziny kursowania promów. Wszystkie niezbędne informacje znajdziesz na blogu!
na Korculi fajna plaża w zatoczce Pupnatska Luka.Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Dobra w tym roku chyba pojadę przez Węgry - miejsce docelowe, to wyspa Brać(konkretnie Povlja) - czy ktoś mógłby wprowadzić ewentualne korekty do poniższej trasy, czy jechać jak pokazuje google?
Mam jeszcze pytania:
- gdzie najlepiej kupić winietę?
- jakieś istotne uwagi?
- na coś powinienem uważać?
- kamerkę i nawigację mogę mieć?
Jakby ktoś miał pod ręką jakiś link, do powyższych i innych informacji gdzie mogę poczytać - to byłbym wdzięczny
Dzięki
Komentarz
-
-
Czechy, Słowacja i Węgry? To oznacza 3 winiety Ja jeżdżę przez Słowację i Węgry (polską granicę przekraczam w Zwardoniu).
Także początek jak chcesz, ale potem (od Bratysławy) jedź tak jak pokazuje Google. M86 na Węgrzech to nowo oddana droga, co prawda ekspresowa a nie autostrada, ale i tak dojedziesz szybciej niż autostradą przez Budapeszt.
Sugeruję przepisowo. Na tej M86 potrafią stać z fotoradarem nawet na wiadukcie nad trasą. Na innych odcinkach też. Mój ojciec w zeszłym roku po wakacjach za jakieś niewielkie przekroczenie na "70" dostał list z mandatem na ok. 400 PLN. A przyszedł zanim zdążył wrócić z Chorwacji ))) Słowacka policja też nie lubi Polaków...
W Chorwacji można nieco szybciej, ale widziałem na autostradzie nieoznakowane radiowozy.
Winiety - ja kupuję w necie, najwygodniej:
1. Słowacja tylko elektronicznie
2. Węgry też elektronicznie (trzeba się zarejestrować na www), albo na pierwszej stacji
3. W Chorwacji płacisz na bramkach.
Winiety sprzedaje też PZMot, ale po bandyckich cenach...
Nawigację oczywiście że możesz mieć.
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisDobra w tym roku chyba pojadę przez Węgry - miejsce docelowe, to wyspa Brać(konkretnie Povlja) - czy ktoś mógłby wprowadzić ewentualne korekty do poniższej trasy, czy jechać jak pokazuje google?
Mam jeszcze pytania:
- gdzie najlepiej kupić winietę?
- jakieś istotne uwagi?
- na coś powinienem uważać?
- kamerkę i nawigację mogę mieć?
Jakby ktoś miał pod ręką jakiś link, do powyższych i innych informacji gdzie mogę poczytać - to byłbym wdzięczny
Dzięki
Winiety kupuję zaraz za granicą, czyli w Czechach na stacji benzynowej (jakieś 2 km za granicą), a austriacką na granicy (po austriackiej stronie) są dwa punkty.
Co do kamerki, to poszukaj na necie, bo zdaje się, że tak jak CB nie wszędzie jest dozwolona
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Godlik aro_40 dzięki za wskazówki - myślę, że przez Słowację i Węgry będzie ok: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
Z jak dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiać winiety?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisGodlik aro_40 dzięki za wskazówki - myślę, że przez Słowację i Węgry będzie ok: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
Jak tam z autostradami?
Chciałbym taką trasą pojechac w tym roku, tzn Słowacja i Węgry.
Kiedyś leciałem przez słowację niepłatnymi odcinkami - nigdy więcej "zwykłymi".
Jak tu jest?
Komentarz
-
Komentarz