Mam do odsprzedania dwie winiety 7mio dniowe do Słowenii i 10cio dniową do Austrii. Przez pomyłkę zamiast wrzesień zamówiłem dla znajomego na sierpień. Na Austrię jest od 3.08, na Słowenię od 3.08 (pierwsza) i 10.08 (druga). Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Ja przez 10 lat nigdy nie miałem spotkania, a zawsze to w Cro najszybciej jeździłem po autocestach. Ale na pewno trzeba przestrzegać ograniczeń V w tunelach!!! Tego podobno pilnują. Nieraz podobno strzelają z mostów i wiaduktów, a dalej ktoś zgarnia. Ale też tego nie miałem.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisJa wracałem wczoraj przez Węgry/Słowację i nigdzie, żadnego korka.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdi Zobacz wpisPytanie mam o praktykę spotkań z Policją HR na autostradzie - jechałem przepisowo - prędkość dopuszczalna ustalona wg GPS zgodnie z ograniczeniami i byłem chyba wyprzedzany przez wszystkich - fakt że padało i znaki pokazywały 100 km/h ale kiedy podczepiałem się pod inne auta to minimum jechały 140 km/h. Nawet auta z przyczepami były szybsze :-) Policję na autostradzie (Zagrzeb - Vodice) widziałem raz - A6 jechała na bombach ale nie zauważyłem żeby kogoś zatrzymywała.
Więc moje pytanie brzmi czy faktycznie można bez większego ryzyka przekraczać prędkość o te 20-30 km/h czy też takie zachowania uchodzą płazem tylko miejscowym (choć wyprzedzany byłem też przez auta na polskich blachach). Nie ukrywam, że wleczenie się po pustej autostradzie 100 km/h odbieram jako marnotrawstwo czasu ;-)
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Mam pytanko. Postanowiliśmy w drodze powrotnej z Bułgarii zaznaczyć o Chorwację a dokładnie o Vukowar. Jakieś podpowiedzi od tych co byli? Co warto zobaczyć, gdzie zostawić autko itp. Na zwiedzanie będzie niestety mało czasu jakie 2 godzinki bo potem na Serbię na nocleg.Czy można płacić w euro? Ktoś przyjeżdżał przez granicę serbsko chorwacka? Chyba raczej tam pusto powinno bycOstatnio edytowany przez EŁ; 113.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpisVukowar. Jakieś podpowiedzi od tych co byli? Co warto zobaczyć,
Nie wiem jak teraz tam wygląda bo wyłem tam w 2013 ale, myślę że ślady walk jako pamiątka tamtych walk są nadal widoczne. Myślę że warto zobaczyć miasto i cmentarz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40 Zobacz wpis
Jak tylko mogę to lecę jakieś 140-160. a i tak często jestem wyprzedzany przez innych w tunelach trzymam się ograniczenia lub jadę w sznureczku i póki co nigdy jeszcze nie czepiali się
Na południu CRO, na A1 w okolicach zjazdu na Ploce.
Z mojego doświadczenia - jeśli ktoś jedzie dużo szybciej, to lokales, Szwajcar albo Polak
Komentarz
-
-
EŁ wielokrotnie przejezdzalem przez Backa Polanke i zawsze bylo dosc pusto na przejsciu, ale to bylo z 5 lat temu
Komentarz
-
-
Kraj: Chorwacja
Miejscowość: Hvar
Hotel: Sirena ***
Biuro podróży: Rego-Bis
Operator: wakacje.pl
Termin: IX.2018
Wybór oferty: to zawsze trudna sprawa, ale warto na początku określić swoje priorytety zanim zaczniemy przeglądać to co oferuje rynek. Naszymi priorytetami była możliwość odpoczynku z nastawieniem na wycieczki piesze wybrzeżem oraz z wykorzystaniem środków komunikacji publicznej.
Czytaj więcej - mój opis miejsca Sirena Hvar www.ispalek.pl
Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz