co do mojego wyjazdu obrałem sobie następująca trasę:
nie wiem czy jest sens "cofać" się z okolic Bratysławy pod Budapeszt
jest tzw. droga 86 która można przeskoczyć Węgry z Północy od Bratysławy na południe przez miejscowość Zalaegerszeg do Nagykanizsa przy odrobinie chęci można przejechać Węgry bez opłat
Punkt docelowy do akurat Jadranovo(tam byłem w zeszłym roku) ale od granicy w Węgrami możesz już dowolnie zmienić
PS. Skopiuj sobie cały link do przeglądarki, nie wiem dlaczego tak dziwnie się otwiera. Możesz ewentualnie odezwać się na priv, tą drogą jeździłem już wiele razy i za 2 tygodnie jadę tą samą.
oki,
thx,
a możesz coś powiedzieć na temat jakości drogi i czasu przejazdu? - warto???
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
co do mojego wyjazdu obrałem sobie następująca trasę:
nie wiem czy jest sens "cofać" się z okolic Bratysławy pod Budapeszt
jest tzw. droga 86 która można przeskoczyć Węgry z Północy od Bratysławy na południe przez miejscowość Zalaegerszeg do Nagykanizsa przy odrobinie chęci można przejechać Węgry bez opłat
Punkt docelowy do akurat Jadranovo(tam byłem w zeszłym roku) ale od granicy w Węgrami możesz już dowolnie zmienić
PS. Skopiuj sobie cały link do przeglądarki, nie wiem dlaczego tak dziwnie się otwiera. Możesz ewentualnie odezwać się na priv, tą drogą jeździłem już wiele razy i za 2 tygodnie jadę tą samą.
oki,
thx,
a możesz coś powiedzieć na temat jakości drogi i czasu przejazdu? - warto???
Droga dobrej jakości, można bez obaw jechać trochę szybciej niż przepisy pozwalają :wink: . Policji nie spotkałem tam nigdy. O dziwo nocą świeci pustkami(zawsze jechałem nocą). Jeśli chodzi o czas przejazdu...W zeszłym roku pojechaliśmy na 5 aut i w drodze powrotnej zrobiliśmy mały test. Dwa auta pojechały za mną drogą przez Węgry, 2 kolejne przez Słowenię, Austrię Czechy. Dojechaliśmy godzinę szybciej
Droga, o której tu mówimy jest bezpłatna(tylko winieta w Słowacji) więc wybierając ją można zaoszczędzić na dobry obiad dla całej rodziny. Moim zdaniem warto. Minusem jest to, że nie jest zbyt komfortowa dla kierowcy. Jadąc przez Węgry trzeba się trochę bardziej skupić niż przy jeździe autostradą :wink:
Pytanko mam do szanownych kolegów o objazd autostrady w Słowenii.
Wiem było nie raz ale....nie chce mi się przekopywać ops: .
Mam tu taką instrukcję:
z autostrady zjazd 226 potem B69 na Mureck, potem 433 w Słowenii na Lenart, potem 229 na Ptuj i z Ptuja na Trzec i tu zjazd na autostradę. Na Cro.pl znalazłem opinie, że to jest OK wariant. Czy rzeczywiście?
Przejrzałem sobie pod to filmik :
W rejonie Mureck uwaga na fotopstryczki w 2012 dostałem 3 błyski w :evil: Czeszka jadąca moim tropem również :diabelski_usmiech
Na razie nic nie przyszło :szeroki_usmiech
Mirek dzięki. Ten wariant też zerkałem. Czyli za Ptujem jak na Maribor się leci , za mostem na prawym łuku zamiast w opcji z tym filmikiem w lewo na Viden lecieć główną dalej i tą 2-ka dolecieć do węzła z 9-tką na audystradę. Dobrze mówię? Lepiej od razu tu zamiast pchać się niżej na ten Trzec?
Alonzo_,
Lane z beczki u nich mi bardziej pasują niż te butelkowane/puszkowane :!: :diabelski_usmiech
Nie omieszkam za Twoje i OCP wypić już w poniedziałek jakieś Nik¹ièko :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Alonzo_,
Lane z beczki u nich mi bardziej pasują niż te butelkowane/puszkowane :!: :diabelski_usmiech
Nie omieszkam za Twoje i OCP wypić już w poniedziałek jakieś Nik¹ièko :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Zazdroszczę...ale ja już 5-tego atakuje na Podgorę - także już za parę dni, za dni parę.... :szeroki_usmiech
Niestety,moj znajmy zostawil w tym miejscu dzis samochod.Na 99% padl alternator i teraz jest problem,tu nowka kosztuje ponad 300E,w Polsce 400zl.Czy jakby co ,moze ktos moglby ta czesc przywiesc w okolice Zadaru,odebralbym ta czesc na autostradzie.Jutro bede pewien co sie zdupcylo w samochodzie(w mondeo znajomego).
Alonzo_,
ruwado dzięki, Mirek szerokiej drogi, bezpiecznej podróży i świetnej pogody carlsberg a jak pogoda, jak woda w Adriatyku? lu5asz, jak nic nie zmontujecie to ja mogę ale dopiero za tydzień dobry :cry:
W ciemno mogę zaręczyć, że jest i to mokra oraz słona :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
A to Ci niespodzianka :lol:
Podobno w Austrii robią autostrady i jakieś zwężki są w kilku miejscach? Pisał ktoś gdzieś że niby do 20 czerwca czy jakoś tak mieli się uporać. Skończyli to czy jeszcze miejscami się zatyka?
Komentarz