Mnie wlasnie zastanawia problem z zakupem w nocy winiet
przecież stacje masz całodobowe, ja nie miałem z tym problemów.jak kupisz przed północą, to tracisz 1 dzień z całości,
na Węgrzech lepiej kupić 1 m-c - taniej wychodzi. w 2014r. było 4780 Ft.
Ale potem jest znow kwestia platnosci gotowka, bo czesto gesto banki w nocy maja przerwy techniczne, a ja tam wole placic karta, bo gotowka zbyt szybko mi sie rozplywa :lol:
Mnie wlasnie zastanawia problem z zakupem w nocy winiet
przecież stacje masz całodobowe, ja nie miałem z tym problemów.jak kupisz przed północą, to tracisz 1 dzień z całości,
na Węgrzech lepiej kupić 1 m-c - taniej wychodzi. w 2014r. było 4780 Ft.
Jadąc przez Węgry korzystasz z takich dróg, gdzie winieta jest potrzebna?
Jadąc przez Węgry korzystasz z takich dróg, gdzie winieta jest potrzebna?
oczywiście, wszystkie autostrady są objęte winietami elektronicznymi.
raz jechałem "po niewłaściwej stronie Balatonu" - jazda 50kmh na tym etapie podroży raczej do miłych nie należy.
wg mnie - taka trasa mi pasuje, poza tym zawsze mogę odwiedzić Kecskemet :szeroki_usmiech
Ja jadę zawsze drogą mniej więcej blisko austriackiej granicy(86), tam winieta nie jest potrzebna. Droga przyzwoitej jakości, nocą niewielki ruch, pozwala dość szybko jechać.
Mi ta Slowacja i Wegry nie widza sie tylko dlatego, ze i tak pojade przez Skoczow, a wtedy mam 15minut do Czech. Chyba zeby zaraz w Czechach odbic na Slowacje - musze przemyslec, bo z rowerami i tak 140 leciec nie mam zamiaru, wiec moze byc, ze na jedno wyjdzie.
Mi ta Slowacja i Wegry nie widza sie tylko dlatego, ze i tak pojade przez Skoczow, a wtedy mam 15minut do Czech. Chyba zeby zaraz w Czechach odbic na Slowacje - musze przemyslec, bo z rowerami i tak 140 leciec nie mam zamiaru, wiec moze byc, ze na jedno wyjdzie.
Ja właśnie tak jadę, do Cieszyna, z Cieszyna w lewo na Źilinę, a później cały czas autostradą na Bratysławę. Odkąd kolega pierwszy raz namówił mnie na tą trasę tylko tak jeżdżę.
Przez Wegry leci sie na dowod i bez granic, bo to juz tez od lat strefa Schengen ??
Czyli wtedy winieta na Slowacje i Wegry, a Slowenia omijamy calkowicie.
Na Wegrzech droga 86??
Przez Węgry tylko na dowód. Nawet nie wiesz kiedy przekraczasz granicę, zwykle nikogo tam nie ma
Winieta tylko i wyłącznie na Słowację, na Węgry jadąc tą drogą nie jest potrzebna. Słowenię całkowicie omijamy. Granicę HU-CRO przekraczasz w Letenye i od razu wjeżdżasz na chorwacką autostradę. Mijasz bramki i gaz do podłogi
[ Dodano: Pią 12 Cze, 15 10:20 ]
Jadę mniej więcej tak(wklej sobie link do przeglądarki bo coś nie tak się otwiera po kliknięciu):
Na forum CRO panuje takich chaos w opisie, ktory odcinek tej trasy M86 podlega oplatom, ze najbezpieczniej to chyba jednak kupic winiete za 4 780 HUF ~ 64zl ustawic najszybsza trase po autostradzie M7 z Szekesfehervar do Nagykanizsa wzdluz Balatonu, wtedy wlatuje sie do CRO i dalej na Zagrzeb.
W przypadku tej trasy, do której wkleiłem Ci link na PW winieta jest potrzebna. Sam jechałem nią kilka razy, do tego wielu znajomych. Jest to pewna informacja.
[ Dodano: Pią 12 Cze, 15 10:55 ]
Poprawiłem link, teraz jest dobrze:
xcracer, Maicroft, a czasem w Czeskim Cieszynie nie wjeżdżacie na kawałek płatnej? Coś słyszałem, że tam jednak płatny jest ten odcinek paru kilometrów dwupasmówki...
W takim razie za nowym mostem w Ptuju na pierwszym rondzie w prawo, na kolejnym w lewo i jesteśmy na drodze z centrum (przez stary most) - wyjeżdżamy w Tżcu
Ja i tak jeżdżę tak jak napisałem - bo wjeżdżając za nowym na starą trasę jadę wzdłuż drogi do granicy (zawsze jestem tam w nocy) - wtedy widzę po światłach samochodów czy na głównej jest korek, czy nie i czy jechać do Macelja, czy odbijać na Rogatec lub Cvetlin.
[ Dodano: Sob 13 Cze, 15 17:55 ]
Zamieszczone przez Luk_as2
Poszukiwany spec od octavii w zadarze i lub okolicy :?:
z tego co pamiętam to ASO jest w Zadarze - przy głównej ulicy - Jadrance. Od strony wylotu na Biograd. Prywatnych nie pamiętam.
To dotyczy trasy przez Slowenie jak widze, wiec kolejny powod, aby tam nie jechac
Rozmawialem z osoba ktora rok temu jechala z BB przez Slowacje do Budapesztu, a dalej do Zagrzebia i trasa w dzien zajela 10godzin lacznie z postojami i przejazdem praktycznie przez centrum Budapesztu. Wiec nie ma dramatu.
Komentarz