Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Mam dylemat w kwestii trasy z Warszawy do Wiednia, później juz mam ogarnieta trasę
Któredy wg Was lepiej lecieć- przez Czechy i Brno czy przez Słowację i Bratysławę??
Jak wygląda droga z Brna do Wiednia??NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Koledzy może ktoś z Was pomoże.
Pierwszy raz chcę odwiedzic Tucepi.
Mam pytanie co do tego apartamentu
Widać że blisko plaży i to plus, ale z tego co tam widze jest jakieś przejscie tunelem . Ma to jakis sens jak jade z 2 letnim dzieckiem tzn śmigam z wózkiem ?
PS. ewentualnie poproszę o jakies sprawdzone ofert blisko plaży.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie chciałbym się wybrać w terminie 25.06 do 04.07.2016 do Baśka Voda. Dostałem od dwóch osób rekomendacje miejsc ale może ktoś z was coś jeszcze poleci w tych okolicach?? Jakieś sprawdzone miejscówki???
Będę wdzięczny za pomoc.
Aparatement super. Widok z wielkiego tarasu rewelka + 2 małe balkony. Cisza i spokój oraz włascicielka która do niczego sie nie czepia.
Minusem jest zejscie bezposrednio z domu w strone plaży tzn. jakieś 60 metrow schodów.
Ja targałem wózek wiec troszkę sił mnie to kosztowało, ale gdyby dzieci same chodziły to polecam bo schody nie są strome. Po zejściu do centrum minutka spacerkiem lub od razu fajna plaża.
[ Dodano: Nie 10 Kwi, 16 21:40 ]
Zamieszczone przez dawcioAngrekoo warto tam jechać bo sami nasi tam są....
Komentarz
-
-
Angrekoo, jestem ślepy czy na tych stronach co podałeś nie ma cen :?:
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 16 00:13 ]
Zamieszczone przez WIELKIBONGOJak wygląda droga z Brna do Wiednia??
Są różne gusta, ale ja Słowacji nie znoszę, proponuje przez Czechy. Z Wawy na Cz-we, Ostrave, Olomuniec. Przynajmniej można trochę pocisnąć i nadrobić.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Angrekoo, ja byłem tutaj w 2013r. Też po drugiej stronie Jadranki ale nigdy tunelem nie szedłem, plaża zdecydowanie bliżej. Masz parking zacieniony (przynajmniej tak było) i Katika normalna gospodyni. Trzeba tylko na jej męża uważać bo non stop chce na "zęba" polewać :diabelski_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSTrzeba tylko na jej męża uważać bo non stop chce na "zęba" polewaćOctavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOMam dylemat w kwestii trasy z Warszawy do Wiednia, później juz mam ogarnieta trasę
Któredy wg Was lepiej lecieć- przez Czechy i Brno czy przez Słowację i Bratysławę??
Jak wygląda droga z Brna do Wiednia??
jakiś czas temu przez ten wątek przetoczyła sie olbrzymia dyskusja nad wyższościa jednej trasy nad drugą. I tak jak trwa dyskusja nad wyższością świąte Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy tak i tutaj ta dyskusja chyba się nie skończy.
Ja też wolę lecieć przez Czechy z dwóch powodów:
- aby doleciec do autostrady słowackiej trzeba jechać większy kawałek wąską drogą (krajową),
- częściej słyszy się o zawziętości kolegów w niebieskich mundurkach na Słowacji niż w Czechach.
Oczywiście miłośnicy tej trasy zaraz podkreślą, że jadą kawałek wąską drogą ale potem do samego Wiednia autostrada (tyle że z nieoznakowanymi patrolami...) oraz to że na trasie via Brno masz autostradę pokrytą płytami betonowymi i stukot im straszliwie przeszkadza (ja bynajmniej nie narzekam).
Tak więc co kto lubi...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez AngrekooGust motoryzacyjny mają OK, ale pytam szczegolnie o ten tunel i samą miejscówke w Tucepi bo sam apartament bardzo mi sie podoba.
Pozostaje kwestia dojscia do plazy. To jest rejon od portu w strone hoteli, gdzie przy hotelach sa dzikie tlumy, ktore uciekaja na prawo i lewo w tym wypadku ida wlasnie w ta strone.
Ja bym szukal po drugiej stronie portu.
My bylismy na wprost z tego wyjscia z plazy i tez widac wlasnie to przejscie podziemne.
https://www.google.pl/maps/@43. 2608689,17.0610331,3a,75y,104.17h,78.19t/data=!3m6!1e1!3m4!1sz0tnK3xXM-t-2h2mKme6ZQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=pl
skasuj jedna spacje z linku to wskoczy
Komentarz
-
-
Maicroft, to my byli po sąsiedzku Tak jak piszesz chyba tylko raz przeszedłem tym tunelem ale to na "stanowczą" prośbę smyka. Wtedy dzieci miały 4 i 1 więc młodsze w wózku wszędzie. Ta miejscówka jest dobra bo po zejściu na plażę idziesz na wschód i masz coraz więcej miejsca do plażingu 8) bo kawałek od portu i ludziskom się nie chce iść. Co innego po południu jak się lansem po deptaku idzie. Wtedy na zachód cały deptak do przejścia, aż do nieczynnego hotelu. Po powrocie dzieci zasypiają w trakcie kąpieli :diabelski_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
-
częściej słyszy się o zawziętości kolegów w niebieskich mundurkach na Słowacji niż w Czechach.
aby doleciec do autostrady słowackiej trzeba jechać większy kawałek wąską drogą (krajową),
Zamieszczone przez aro_40tutaj ta dyskusja chyba się nie skończy.
Plus dla Słowaków, że od tego roku można kupić winiete w necie www.eznamka.sk - również po polsku.
Komentarz
-
-
In town
up to 6 km/h: Warning
6 - 10 km/h: 20 eur
10 - 15 km/h: 40 eur
15 - 19 km/h: 50 eur
19 - 25 km/h: 80 eur
25 - 30 km/h: 140 eur
30 - 35 km/h: 200 eur
35 - 40 km/h: 280 eur
40 - 45 km/h: 360 eur
45 - 50 km/h: 440 eur
50 - 55 km/h: 540 eur
55 - 60 km/h: 650 eur
60 km/h and more: revoke of driving license
Out of town
up to 6 km/h: Warning
6 - 15 km/h: 20 eur
15 - 25 km/h: 40 eur
25 - 29 km/h: 50 eur
29 - 35 km/h: 100 eur
35 - 40 km/h: 200 eur
40 - 45 km/h: 300 eur
45 - 50 km/h: 400 eur
50 - 55 km/h: 500 eur
55 - 60 km/h: 650 eur
60 km/h and more: revoke of driving license
Tak sie cenia Slowacy w tej chwili ??
Czyli Slowacja/Wegry/Chorwacja te licznikowe 145 mozna w zasadzie leciec bez wiekszego stresu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez AngrekooGust motoryzacyjny mają OK, ale pytam szczegolnie o ten tunel i samą miejscówke w Tucepi bo sam apartament bardzo mi sie podoba.
Pozostaje kwestia dojscia do plazy. To jest rejon od portu w strone hoteli, gdzie przy hotelach sa dzikie tlumy, ktore uciekaja na prawo i lewo w tym wypadku ida wlasnie w ta strone.
Ja bym szukal po drugiej stronie portu.
My bylismy na wprost z tego wyjscia z plazy i tez widac wlasnie to przejscie podziemne.
https://www.google.pl/maps/@43. 2608689,17.0610331,3a,75y,104.17h,78.19t/data=!3m6!1e1!3m4!1sz0tnK3xXM-t-2h2mKme6ZQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=pl
skasuj jedna spacje z linku to wskoczy
Tlumow sie nie boje bo zawsze jezdze w czerwcu. A co do przejscia to patrzac na google street view to jest tam barierka i skarpa wiec na plaze to w prostej lini tylko tym tajemniczym tunelem.
Czyli mowicie zeby sie tego tunelu ani ruchu ulicznego pod aparatemntem sie nie bac?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czarna_LKMożna płynnie lecieć 100km/h, w zabudowanym zwolnić
Panowie kto pierwszy w tym roku "przeciera trasę" do CRO lub Włoch ... przydało by się info na temat "uchodźców. Ostatnio na info oglądałem zamieszki na granicy włosko-austriackiej ... oczywiście w większości TV blokada informacji w tym temacie :evil:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz