Jakim trzeba być burakiem, żeby reprezentować naszą nację na ichniej ziemi w taki sposób?
W niemczech, niemiec nie żaden tam imigrant, obok mojego stolika wyłudził w ten sposób dwa piwa w restauracji, więc nie generalizował bym :wink:
Potępiam takich typów.
Jakim trzeba być burakiem, żeby reprezentować naszą nację na ichniej ziemi w taki sposób?
W niemczech, niemiec nie żaden tam imigrant, obok mojego stolika wyłudził w ten sposób dwa piwa w restauracji, więc nie generalizował bym :wink:
Potępiam takich typów.
Polacy "potrafią" się zachować...
Kiedyś w Tucepi tatuś wypłynął materacem w morze, a jak mu się skończyło piwo to darł ryja do synka: Józek, kur...., skończyło mi się to pier... piwo, jeb... byś mi kilka, kur...
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Enriquez, mnie dzisiaj obmigał czarny O II FL nr PO XXXXX koło Biogradu. Mieliśmy wyjechać niedawno, ale w hotelu powiedzieli nam, że autostrady zamknięte i policijacwszystkich zawraca. Jesteśmy koło Zadaru. Podobno od Posedarje zamknięte. Bura.
Zamknięte bo coś się spaliło na drodze. Ja jestem dziś w Dubrovniku. Koło Sibenika też coś się działo. Jutro wieczorem wracam na wyspę. Byłoby dobrze jakbyś dał znać czy już przejezdny Zadar.
Enriquez, mnie dzisiaj obmigał czarny O II FL nr PO XXXXX koło Biogradu. Mieliśmy wyjechać niedawno, ale w hotelu powiedzieli nam, że autostrady zamknięte i policijacwszystkich zawraca. Jesteśmy koło Zadaru. Podobno od Posedarje zamknięte. Bura.
Za tydzień wyjeżdżam, mam nadzieję że takiej sytuacji nie będzie...
Dalej zamknięte od sv. Rok do Posedarje. Objazd przez Obrovac i Gracac - jeden korek. Wyjechaliśmy o 5 00 i jestesmy pod Zagrzebiem.
W stronę Splitu przed zjazdem w sv. Rok na objazd byl kilkukilometrowy korek.
No to przed północą wróciliśmy do domu. w tym roku powrót to koszmar, jakiego jeszcze nie mieliśmy przez 9 lat. A 1 jeszcze rano była zamknięta od Sv. Rok do Posedarje z powodu silnego wiatru. Objazd był przez Obrovac i Gracac, malowniczą drogą na zboczu gór - jeden korek. Miejscami trzeba było stawać, żeby z przeciwka TIR lub autokar wyrobił się na serpentynach. Wiało tak, że nawet jak staliśmy to samochodem bujało jak na morzu. Wyjechaliśmy o 5 00 rano. Ale my przynajmniej na objazd wjechaliśmy bez korka i na A 1 wróciliśmy w Sv. Rok bez problemu. Za to w stronę Splitu :? przed zjazdem w sv. Rok na objazd byl kilkukilometrowy korek. Aż szkoda mi było tych ludzi. Na całym objeździe Obrovac - Gracac gdzie tylko było kawałek zjazdu na pobocze - koczowali w samochodach ludzie, wykończeni drogą.
A 1 przeszła dalej bez problemu. Bramki i granica też. Przez dużą stratę czasu na objeździe A 1, pojechaliśmy już przez SLO autostradą za 15 EUR, a nie M-L-P. !!!!!!Do granicy w Macelju w stronę Cro był korek około 20 km :shock: - jeszcze kawał na autostradzie.
Austria też poszła szybko, ale tylko do Wiednia. Niestety, ponieważ wyjazd przesunął się na sobotę, na obwodnicy Wiednia do Mikulova - koszmarny korek. Potem to samo przed granicą w Mikulovie - przez trzy ostatnie austryjackie miasteczka. Niestety CZ też dały nam w - trzy ogromne korki na trzech remontach - stanie po 10 - 20 minut i podjazd. I znowu. A w Olomouc to przeszli samych siebie. Żeby pojechać w prawo na Ostravę trzeba było pojechać w stronę miasta prosto, potem pojechać w lewo, wrócić w stronę Brna i dopiero zjechać na wiadukt na Ostravę - objazd całego węzła dookoła w korku!!!!
Całą drogę wiało i lało.
To by było na tyle.
Teraz HAC podaje w tłumaczeniu google na godz, 21 10
Część odcinka autostrady A1, węzeł Posedarje - Sveti Rok, została zamknięta dla funkcjonowania pierwszej grupie pojazdów (działają tylko samochody osobowe), z powodu gwałtownych burz i silnego wiatru (burzy)! Na części odcinka autostrady A1 wiaduktu Baricevici - Maslenica Most w kierunku Splitu, pojazdy działają w zwolnionym tempie w kolumnie! - Przed mostem Maslenica, kierunek SPLIT więcej Brak kolumn!
no to my na miejscu
do Kołbaskowa błyskawica
Niemcy błyskawicznie
w austrii 30 minut stau nie wiemy z jakiego powodu, ale spoko
glaimtunnel objechaliśmy przez Bruck an der Mur ( S6/S35 )
i to był dobry pomysł bo korek 30 minutowy był, a i 9E w kieszeni
Objazd słoweni Muerck->Lenart->Ptuj błyskawica, były to okolice południa
(w Muercku tankujemy paliwo po 1E)
....
od ptuja się zaczęło gorzej, dodatkowo deszcz i wiatr
14km do granicy 1,5 godziny, żałuję, że nie pojechaliśmy na ten Varażdin
do Zagrzebia jako tako, w Zagrzebiu wjazd na autostradę i widok ilości aut z przeciwka bezcenny
komunikaty drogowe powiedziały nam, że do posiedarje nie dojedziemy bo jest 50 km korka od świetego roka
nie dość, że burza i wiatr to wypadek śmiertelny jeszcze
uciekliśmy na zjeździe na otocac i dalej przez góry w deszczu do korenicy, gracac, obrovac
nie trafiliśmy po południu na szczególny ruch tam, ale i tak długo szło
zjazd z gór do obrovac zboczem góry zajebisty, mamy w okolicy dom więc jeszcze to zobaczymy
w każdym razie 1800km w 24h, w tym 4h postojów wymuszonych lub nie
łącznie 20 godzin jazdy czyli średnia 90km/h
nienajgorzej, zmęczenie bezcenne :twisted:
Planuję wyjechać ok. 18 w niedzielę więc myślę, że ok. 7-8 rano będę na miejscu. W zeszłym roku podróż do Baśki Vody zajęła mi mniej niż 12h, była totalna pustka na drodze.
Czyli co, ominąć CZ szerokim łukiem i lecieć przez SK ?
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.