Eznamke znam na SK. Węgierskiej jeszcze nie kupowałem.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Kupując eznamke na SK nie trzeba sie rejestrować tylko podać maila i telefon jak tam wymagają? A mozna płacić zwyklym przelewem czy musi być karta kredytowa?
A węgierską ktoś podpowie? Tam wymagają chyba rejestracji na stronie bo trzeba się logować widzę.
Gdy zaplacimy ( jaka jest opcja - karta, przelew zwykły?) to dostaniemy potwierdzenie na maila i nic nie przyklejamy na szybę? Tylko potwierdzenie z maila w kieszeń na wszelki wypadek brać?
Komentarz
-
-
Nawet się udało
E-winiety zapłacone. Zajmuje kilka/naście minut. Fajna sprawa.
Przy węgierskiej trzeba się zarejestrować na stronie ale znalazłem instrukcje gdzie łopatologicznie jest to wyjaśnione:
Chcesz kupić winietę do korzystania z autostrad i dróg szybkiego ruchu na Węgrzech? Oto instrukcja zakupu e-winiety przez Internet.
Potwierdzenia na maila dostałem także zakładam, że jest OK
Dzięki.
Komentarz
-
-
-
Do osob ktore maja jakies rezerwacje... jakie ceny w tym roku? Bo patrzac przez te bookingi itp to kolo 100 ojro wychodzi... troche sporo juzOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
marbab jestem grzecznym kierowcą zwlaszcza za granicą
lukasz3112 Podgora ok 70 m2 app -2 sypialnie, salon, kuchnia i 2 łazienki, nowe, klima, parter, w "miescie" - 50 ojro na 4 osoby w ostatni tydz czerwca. Ale jak ok 2 miesiące temu szukalismy to dużo gorszy standard i metraż za 80-100 generalnie wolali.
Komentarz
-
-
no dobra coś będę szukał. Wstępnie jadę do Baśka Voda bo tam już 2x byłem i z dzieciakami chciałem w sprawdzone miejsce, ale jak będą jakoś dużo krzyczeć to podjadę do Tucepi i Podgora. Wyjazd jutro więc jeszcze nie powinno być problemu ze znalezieniem czegokolwiek.
a gdzie dokładnie jedziesz? to może zadzwonię to cos będa mieli jeszcze.Ostatnio edytowany przez lukasz3112; 4796.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
http://www.zakwaterowaniewchorwacji....nte-vodanovic/
3 lata temu za fioletowy płaciclismy 75 ojro. Teraz dostalismy niby "speszaly for ju" jak to właścicielka do zonki mojej napisała ale czy jest tam jakiś haczyk w tym....sie okaże
Nowy lokal, z fotek przesłanych wyglada dobrze. Zobacze za tydzień. Zadzwon i zobacz co mają na dziś i za ile.Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.
Komentarz
-
-
Dzis dotarlem do Baska Voda. Zadnego problemu ze znalezieniem miejsca. Cena 55ojro za sypialnia plus salon z aneksem. Jest klima i blisko wszedzie wiec cena dobra moim zdaniem. W porównaniu do Fasana 2 lata temu gdzie ciezko bylo znalezc cos ponizej 80 euro to jestem zadowolony.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zainteresowanym donoszę, że tak jak w Słowacji czy na Węgrzech na drogach pusto tak w Chorwacji wg mnie dramat ocierający sie o horror.
Ze wszystkich stron pozjeżdżało sie mnóstwo tablic wszelakich i kocioł. Jechałem wczoraj i wszystko widać ruszyło po szkole i na weekend na wypoczynek. Armagamedon.Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.
Komentarz
-
-
Dlatego ja nigdy w weekend nie przyjezdzam. Zawsze przyjazd w pon lub wtorek i wyjazd tez w srodku tygodnia. Nigdy korkow nie spotkalem. Mam nadzieje ze we wtorek jak bede wracal bedzie podobnie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
We wtorek w Chorwacji odbyła się akcja ratunkowa dwóch Polaków, którzy po górach spacerowali sobie w klapkach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisZainteresowanym donoszę, że tak jak w Słowacji czy na Węgrzech na drogach pusto tak w Chorwacji wg mnie dramat ocierający sie o horror.
Ze wszystkich stron pozjeżdżało sie mnóstwo tablic wszelakich i kocioł. Jechałem wczoraj i wszystko widać ruszyło po szkole i na weekend na wypoczynek. Armagamedon.Ostatnio edytowany przez AdamB; 2174.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Wracałem w piątek 29.06 z Włoch przez Austrię - Pyhrn autobahn w kierunku Grazz praktycznie stał na odcinku A-9 od zjazdów spod Wells wkierunku Liezen. Przed Spital am Pyhrn była zwężka i w zasadzie to tyle...dużooo samochodów + deszcz i zrobił się wielki korek. Mi się udało, bo w kierunku Linz nie było korków. W sobotę od Pragi w kierunku Czeskich Budejovic (z wyjątkiem autostrady) praktycznie jeden wielki korek ...Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
W niedziele jest luźniej...w piątek a zwłaszcza w sobotę jadą ci, którzy mają rezerwację na różnego typu campingach - w większości przypadków tak pokrywają się terminy stawiennictwa. Dlatego jak mam możliwość to zawsze unikam piątku-soboty. Od 1 lipca niemieckie landy i Austriacy mieli chyba tez początek wakacji ... o Polakach nie wspomnę bo nigdy jeszcze tylko "rodaków" w tym okresie nie widziałem na campingach. Ja do Włoch teraz jechałem w niedzielę i całą drogę od Austrii do Włoch miałem luzik, żadnych korków, nawet Pragę śmignąłem bez stania na światłachPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Pytanie mam o praktykę spotkań z Policją HR na autostradzie - jechałem przepisowo - prędkość dopuszczalna ustalona wg GPS zgodnie z ograniczeniami i byłem chyba wyprzedzany przez wszystkich - fakt że padało i znaki pokazywały 100 km/h ale kiedy podczepiałem się pod inne auta to minimum jechały 140 km/h. Nawet auta z przyczepami były szybsze :-) Policję na autostradzie (Zagrzeb - Vodice) widziałem raz - A6 jechała na bombach ale nie zauważyłem żeby kogoś zatrzymywała.
Więc moje pytanie brzmi czy faktycznie można bez większego ryzyka przekraczać prędkość o te 20-30 km/h czy też takie zachowania uchodzą płazem tylko miejscowym (choć wyprzedzany byłem też przez auta na polskich blachach). Nie ukrywam, że wleczenie się po pustej autostradzie 100 km/h odbieram jako marnotrawstwo czasu ;-)sotdi
Komentarz
-
Komentarz